Çizgi film ve animasyon endüstrisi, teknolojinin de desteğiyle hızla gelişiyor. 3D teknolojisiyle yapılan animasyonlar yalnızca eğlence sektöründe değil, tıptan savunmaya, reklamcılıktan eğitime birçok sektörde kullanılıyor. Türkiye’de yıllık yaklaşık 100 milyon dolarlık bir hacmi olduğu tahmin edilen çizgi film ve animasyon sektörünün yetişmiş insan gücü ihtiyacı günden güne artıyor
#Beykoz ÜniversitesiDaniel Hashimoto, DreamWorks yapım şirketinde görsel efekt uzmanı olarak çalışan bir baba. Mesleği bu olunca haliyle enteresan deneyimler yaşaması çok olası. Daniel Hashimoto işini gerçek hayata biraz karıştırmış gibi. Oğlu James'e muhteşem videolar hazırlayan baba internette fenomen haline geldi.
#Daniel HashimotoYapımcılığını Hamit Şahin, yönetmenliğini Metin Güngör’ün üstlendiği ’Avanak Dedektör’ filminin çekimlerine Kuşadası’nda başladı.Filmde de görünecek, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın papağanı ’Cabbar’ olduğu söylenen papağan, oyuncuların ilgi odağı oldu.
#Tuğba Özay90 milyon dolarlık bütçesi ve başroldeki Hollywood yıldızı Christian Bale ile adından söz ettiren ‘Savaşın Çiçekleri’, özellikle çatışma sahneleri ve perdeye getirdiği savaştaki insanlık dramı ile izleyenleri koltuklarına yapıştırıyor. Yimou Zhang’ın yönettiği film, 1937’de gerçekleşen Nanking Katliamı’ndan kaçmak isteyen bir grubun öyküsü üzerine. Oscar ve Altın Küre’ye aday olan film ülkesi Çin’de tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi oldu.
Sinemaya sevimli uzaylı E.T.'yi kazandıran, 3 Oscar ödüllü görsel efekt uzmanı İtalyan Carlo Rambaldi, 87 yaşında yaşamını yitirdi. King Kong'un 1976 yılı versiyonu ve Alien (Yaratık) filminin özel efektlerini de gerçekleştiren Rambaldi, tam anlamıyla bir dijital teknoloji düşmanıydı.El ürünü yaratıkların yaratıcısı olması nedeniyle sinema zanaatının öncülerinden kabul edilen Carlo Rambaldi, yaşamının son 10 yılını geçirdiği Catanzaro vilayetine bağlı Lamezia Terme beldesinde hayata gözlerini yumdu. Gerçekçi özel efektleriyle, sinema tarihine adını yazdıran maestro Rambaldi, ilk Oscar ödülünü, John Guillermin'in yönettiği 1976 yapımı 'King Kong' filmindeki 12 metrelik goril efektleriyle aldı. 1979 tarihli Ridley Scott'ın 'Alien' filmindeki yaratık tasarımı nedeniyle ise Hans Ruedi Giger'la birlikte 'En İyi Görsel Efekt' dalındaki 2. Oscar ödülünü evine götürdü.Esma Çakır / DHA
#HtvhaberKitap kurtlarının özellikle de sıkı bilim kurgu okurlarının gözde yazarlarından biri Isaac Asimov. Rus yazarın kaleme aldığı pek çok eser de beyazperde için iyi bir esin kaynağı oldu her zaman. Yönetmenliğini Alex Proyas'ın üstlendiği Ben, Robot (I, Robot) usta yazar Asimov'un öykülerinden yapılan bir uyarlama. Özellikle de görsel efektleri dikkat çekici.
Bosch, 7-10 Ocak tarihleri arasında Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2020’de, mobilite ve konutlara yönelik ağa bağlı ürünlerini sergileyecek. Bosch’un Merkez Salon 12401 numaralı standında öne çıkanlar arasında, yapay zeka kullanan ya da yapay zeka yardımıyla geliştirilen veya üretilen çözümler yer alacak. Bosch, yapay zekanın üretimde, akıllı evlerde veya otonom sürüşte güvenli, sağlam ve açıklanabilir olmasını istiyor.
#BoschEvrim bize atalarımızdan büyüleyici bir insan anatomisi bıraktı ama çeşitli kusurlar ve ufak tefek teknik sorunlar da yok değil. Kulaklarımız sağır olabiliyor, kendi boğazımız bizi boğabiliyor, derimiz yaşlandıkça hasar görüyor, dizlerimiz de vücut ağırlığımızı taşıma konusunda çok başarılı değil... Peki hayvanlar krallığındaki diğer canlılar derdimize deva olabilir mi? Anatomi uzmanı Alice Roberts, mükemmel insan bedeninin neye benzeyebileceğini araştırdı:
#Bilim70’ler ‘Felaket filmleri’ denen türün altın yıllarını yaşadığı dönemdi. Adeta her türlü ‘bela’, perdeye gölgesini aksettirirdi. ‘Zelzele’, ‘Poseidon Macerası’, ‘Yangın Kulesi’, ‘Airport’, ‘Dev Karıncalar İmparatorluğu’, ‘Arılar’, ‘Çığ’, ‘Dev Tohumu’ hatta ‘Jaws’ ve ‘Piranha’…