Glasgow Üniversitesi haberleri sayfasında Glasgow Üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 259 Glasgow Üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Glasgow Üniversitesi’nden uzmanların geçen hafta düzenlenen Avrupa Obezite Kongresi’nde sundukları araştırma, vejetaryenlerin et yiyenlere oranla daha sağlıklı biyogöstergelere sahip olduğunu ortaya koydu. Peki, sağlık için et tüketmemek şart mı? Vejetaryen, vegan yaşam tarzını benimserken nelere dikkat etmeli?
#Vejeteryanlık51 yaşındaki komedyen Miranda Hart, 30 yıl boyunca birçok sağlık sorunu yaşadı ve yatağa bağlı kalmasına neden olan gizemli bir hastalıktan mustaripti. Hastalığı, şiddetli bir grip nöbeti olarak kendini göstermişti ve1980'ler olduğu için tedavi edilmemişti. Bu, bağışıklık sistemini altüst etti ve bir dizi hastalık semptomuna neden oldu. Gençken başlayan semptomları için doktorlar diğer şeylerin yanı sıra agorafobi olduğu söylendi. Yıllarca hastalığın nadir olmayan bir komplikasyonu olarak kronik yorgunluk sendromla mücadele etti.
#Lyme HastalığıHafıza kaybı, yorgunluk ve vücut ağrısı… Yıllarca bu semptomlarla yaşadı. 51 yaşında komedyen Miranda Hart'a tam 30 yıl sonra teşhis konuldu ve nihayet Lyme hastası olduğu anlaşıldı. Peki bunca yıl nasıl hastalığının ne olduğu anlaşılamadı?
#Lymeİngiliz The Guardian gazetesinde yayınlanan habere göre; yeni dönem stajyer doktorlar sıcak çarpması, dang humması, sıtma ve küresel ısınmanın sağlıktaki rolü gibi konular üzerine odaklanacak. Bu amaçla kurulan Avrupa İklim ve Sağlık Eğitimi Ağı’nın (ENCHE) kapsamında Glasgow Üniversitesi liderliğinde, İngiltere, Belçika ve Fransa gibi ülkelerden 25 tıp fakültesinde 10 binden fazla öğrencinin eğitimine iklimle ilgili dersler eklenecek. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da Türkiye’de tropikal hastalıkların arttığına ancak tedaviyi uygulayacak uzman doktor olmadığına dikkat çekti.
#Dönem Stajyer DoktorlarDünyanın önde gelen uzmanlarından oluşan bir komisyonun yayımladığı rapor, çağımızın vebası demansla ilgili çok önemli veriler ortaya koydu. Buna göre neredeyse her iki demans vakasından biri kolayca ortadan kaldırılabilecek faktörlerden kaynaklanıyor. Peki ne bu faktörler ve beynimizi demanstan korumak için neler yapabiliriz?
#SağlıkYarım milyondan fazla kadın üzerinde yapılan bir araştırma çok ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, doğum sırasında epidural uygulanan annelerin potansiyel olarak yaşamı tehdit eden komplikasyonlara yakalanma riski yüzde 35 daha düşük. İşte şaşırtıcı detaylar…
#EpiduralYarım milyondan fazla kadın üzerinde yapılan bir araştırma çok ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, doğum sırasında epidural uygulanan annelerin potansiyel olarak yaşamı tehdit eden komplikasyonlara yakalanma riski yüzde 35 daha düşük. İşte şaşırtıcı detaylar…
#Epiduralİskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf istifa ettiğini açıkladı. Sorunsuz ve düzenli bir geçiş sağlamak için yeni başbakan seçilene kadar görevde kalacağını belirten Yusuf, 12 yıllık siyasi kariyeri boyunca her zaman değerlerine uygun hareket ettiğini söyledi. İstifanın ardından Hamza Yusuf'un hayatı araştırılmaya başlandı. Peki , Hamza Yusuf kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf hayatı ve biyografisi
#Hamza YusufBirleşik Krallık’ta eski sömürgelerden göç edenlerin çocukları siyasette başrol almayı sürdürüyor. Müslüman Londra Belediye Başkanı, Hint kökenli Başbakan’dan sonra İskoçya Başbakanlığı’na da Pakistanlı bir göçmen çocuğu geldi. Kral 3’üncü Charles’ın taç giyme töreninde bu göçmen yöneticiler de yer alacak.
#İngiltereSevgili okurlarım, çocuklarımıza nasıl bir dünya ve gelecek bırakacağız diye düşünürken; aslında belki sormamız gereken başka bir soru “Çocukları nasıl bu hale getirdik, çocukları ne kadar sağlıklı yetişkinler olarak bırakacağız?” olmalı.
#Enver HasanoğluLondra Yunus Emre Enstitüsü, ‘Genç Akademisyenler Seminer Serisi’nin 23. bölümünde ‘Avrupa Merkez Bankası ve Hesap Verilebilirliği: Eksik Adımlar’ konu başlıklı sunumuyla Glasgow Üniversitesi doktora öğrencisi Hüseyin Emre Sezgin’i ağırladı.
#LondraOptik illüzyonlarla siyah beyaz noktalar ya da renkli ızgaralar arkasına saklanmış gizli görseller popüler kültürde geniş yer edinirken uzmanlar göz yanılsamalarının beynin işleyişine dair önemli ipuçları vereceğini düşünüyor.
#Görsel İllüzyonKalp hastalıkları çağımızın en büyük yaralarından biri. Gencinden yaşlısına herkeste görülen ve ölüm oranları oldukça yüksek olan kalp hastalıklarıyla ilgili yapılan yeni bir araştırma, hastalara da umut olacak nitelikte. Araştırmada, yılın hangi zamanı olursa olsun kalp krizi geçiren herkese grip aşısı yapılmasının bir sonraki ataklarda ölümü azaltacağı sonucuna varıldı. Peki uzmanlar bu konuda ne diyor?
#SağlıkHer ne kadar dünya bir süredir Rusya-Ukrayna savaşı gündemi yüzünden pandemiyi unutmuş gibi görünse de koronavirüsle ilgili bilimsel çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yapılan son araştırmalara göre ise koronavirüs atlatılsa bile 6 ay boyunca çok büyük bir pıhtılaşma riskini barındırmaya devam ediyor.
#Koronavirüs"Yaşadığım kent bombalanıyor ama Rusya’da yaşayan annem bana inanmıyor". Bu sözler Ukrayna'da bombaların hedefindeki bir şehirde yaşayan Oleksandra'ya ait. Rus medyası savaşla ilgili yanlı haberler yapmaya devam ediyor ve bu da Rusya'da yaşayan, özellikle de sosyal medya kullanmayan birçok insanın olan bitenden habersiz kalmasına yol açıyor...
#RUSYAGlasgow Üniversitesi’nden uzmanların geçen hafta düzenlenen Avrupa Obezite Kongresi’nde sundukları araştırma, vejetaryenlerin et yiyenlere oranla daha sağlıklı biyogöstergelere sahip olduğunu ortaya koydu. Peki, sağlık için et tüketmemek şart mı? Vejetaryen, vegan yaşam tarzını benimserken nelere dikkat etmeli?
#VejeteryanlıkBilim bu şekilde ilerlerse insanlarla iletişimi kesip nihai amacımız olan hayvanlarla diyalog kurabilmeyi becereceğiz sanırım. Köpeğinizle mesajlaştığınız, uzaktayken arayıp konuştuğunuz senaryolar sadece bilimkurgu filmlerinde yer almıyor, bizzat gündelik hayatımıza doğru geliyor.
#BilimkurguAstraZeneca aşısının geliştirilmesine yardımcı olan Oxford Üniversitesi'ndeki kraliyet tıp profesörü Sir John Bell, uzun süreli Kovid'in etkisinin aslında "abartı" olduğunu açıkladı. Hastalığı atlatanlarda kalan semptomların psikolojik olabileceği düşünülüyor...
#Uzun Kovid