Gizli cennet Caferli’de, şef Damla Uğurtaş tarafından ‘doğadan beslenirken doğayı beslesin’ felsefesiyle hayata geçirilen Çiy Restaurant, Ege Havzası’nda bölge malzemeleriyle kendi usulünce rafine-iyileştirici Akdeniz yemekleri pişiren ve odaları olan bir köy lokantası olarak öne çıkıyor. Bakkalı bile bulunmayan mahallede tek bir bitkiyi dahi yerinden oynatmadan muhteşem bir yatırıma imza atan Damla şef, “Dokunabildiğimizi iyileştirmek niyetiyle kuruyoruz sofralarımızı. Acelesiz, gerçek malzemeyle, bölgeden uzaklaşmadan bulduğumuz ürünleri zamanına saygı göstererek kendi usulümüzce işleyerek servis ediyoruz” diyor.
#1Türkiye'de 15 yıldır yaşayan ve eşi Türk olan, iki uluslararası otelin Napolili baş aşçısı, Türk mutfağının yurt dışında tanınmasının, ülkede son beş yılda gastronomi eğitimlerinin artması ile başarıya ulaştığını belirtti. Şef Giovanni Terracciano, "Türk mutfağı çok seviliyor. Önceden kruvasan arardı yabancılar, şimdi döner istiyor. Geçenlerde bir haber okudum. İtalyanlar böreğe ilgi gösteriyorlarmış, böreği çok seviyorlar" dedi.
#Giovanni Terraccianoİtalya’nın mutfak kültürünü tanıtma amacıyla her yıl gerçekleştirilen İtalyan Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, bu yıl ünlü İtalyan Şef Giovanni Terracciano’nun hazırladığı özel menü ile bir öğle yemeği düzenlendi. Terracciano’nun hazırladığı özel menüde İtalya’nın dünya çapında tanınan üç dev ismi yönetmen Federico Fellini, modacı Giorgio Armani ve besteci Gioacchino Rossini’nin gözde yemekleri yer aldı.
#Federico FelliniDışarıda yeme-içme alışkanlarının artması ve gastronomi turizminin trend olması en başta dünya mutfağını bilen aşçılara olan talebi arttırdı. Diğer taraftan işsizlik kaygısının olmaması, ücretlerin tatmin edici olması sebebiyle pek çok genç de aşçı olmak için üniversitelerin, özel okulların yolunu tutmaya başladı. Sektörde çalışanların pek çoğu alaylı olduğundan bu işin eğitimini almış kişilere olan ihtiyaç her geçen gün artıyor.
#Aşçı