Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin "Yeşil Kalkınma Devrimi"ni gerçekleştirmede öncü rol üsteleneceğini belirterek, "Sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesi ve iklim değişikliği ile mücadele açısından, AB'nin 'Avrupa için Yeşil Mutabakat' kapsamında, sağlıklı ve çevre dostu bir gıda sistemi için çalışmalarımıza başladık." dedi.
#Yeşil Kalkınma DevrimiSON birkaç haftadır İzmir’den, Ankara’dan bazı tanıdıkların ailecek Kovid’e yakalandıkları haberleri aldım. Maalesef aralarından ikisi yaşamını kaybetti. Benim yaş grubumdan, 60 yaş ve üzeriydi virüse yenilenler. Ortak özellikleri ise aşı yaptırmamış olmalarıydı. Biri aşıya karşı olduğu için, diğeri ise sırası geldiği halde Biontech beklediği için yaptırmadığını söyledi yakınları.
#İzmirTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Sağlıksız yeme alışkanlıkları, yılda 2 trilyon dolara yaklaşan maliyetiyle hükümetlerin sağlığa ayırdıkları kaynak ve bütçelerinin üzerinde büyük bir yük oluşturuyor. 800 milyon insan açlıkla karşı karşıya iken, 670 milyondan fazla yetişkin ve 140 milyon genç obezite sorunu yaşamakta" açıklamasında bulundu.
#Tarım Ve Orman Bakanı Bekir PakdemirliFAO Türkiye Temsilcisi ve Orta Asya Alt Bölge Ofisi Koordinatörü Viorel Gutu, “Dünya vatandaşları olarak doğru seçimleri yapacak bilince ulaşmamız gerekiyor. Doğru gıdanın nereden geldiği ve üretildiği konusundaki farkındalık giderek artıyor. Toplum olarak yerel üreticileri destekleyebiliriz” açıklamasında bulundu.
#Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım ÖrgütüTÜRKİYE Gıda Sanayii İşverenler Sendikası (TÜGİS) Başkanı Necdet Buzbaş, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) belirlediği “Dünya Gıda Günü” çerçevesinde 17 Ekim’de düzenleyecekleri “Sürdürülebilir Gıda Zirvesi”nin hazırlıkları sırasında ana tema üzerinde durdu:
#YazarlarHÜRRİYET EGE öncülüğünde bir araya gelerek sektörün en zengin bileşenli toplantısına imza atan ve sorunları “nokta atışı” ile tespit eden tarım ve gıda sektörü temsilcileri, sadece şikayet etmedi, “Nasıl olmalı?” sorusunun da yanıtını verdi. Toplantının en büyük faydası da eksik olduğu düşünülen kurumlar arası fikir alışverişi ve uyum için önemli bir adım atılmasıydı.
Organik tarımdan hayvancılığa, üretimde teknoloji kullanımından gıda sanayisine pek çok alanda tartışmasız öncü olan İzmir’deki sektör temsilcileri ‘Hürriyet Ege Tarım ve Gıda Zirvesi’nde bir araya geldi ve ‘İzmir neyin merkezi olmalı?’ sorusuna en somut yanıtlardan birini verdi. “Arayışa ne gerek var, tabii ki tarım ve gıdanın merkezi olmalı” diyen üretici ve sanayiciler yol haritasını da çizdi.