Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “ALO 174 hattının yanı sıra sosyal medya hesaplarından gelen talep ve şikâyetleri de dikkate alıyoruz. Ambalaj üzerinde tüketiciyi yanıltan hususlara hiçbir şekilde toleransımız yok” dedi. Yumaklı ayrıca, tarım ürünlerindeki fiyat dalgalanmalarının çözümüne yönelik de ‘planlı üretimin’ ve ‘organize tarım bölgelerinin’ önemine dikkat çekti.
#İbrahim YumaklıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "(Üreticinin sattığı üründe fiyatların düşük kalması) Domatesin yanı sıra karpuzda ve kısmen biberde yaşandı. Ama ben size 206 üründen bahsettim. Dolayısıyla burada konu maalesef bunun kullanılma çabalarıdır. Başka bir şey değil. Büyük oranda çözdük. Yine biz çözdük elbette" dedi.
#İbrahim YumaklıAnkara'da tüketime uygun olmayan ve etiket mevzuatına aykırı balların bulunduğu fabrikaya düzenlenen operasyonda; piyasa değeri 960 milyon TL değerinde sahte bal ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı. Ankara Valisi Vasip Şahin de fabrikaya gelerek incelemede bulundu.
#AnkaraAnkara'da tüketime uygun olmayan ve etiket mevzuatına aykırı balların bulunduğu fabrikaya düzenlenen operasyonda; piyasa değeri 960 milyon TL değerinde sahte bal ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı. Ankara Valisi Vasip Şahin de fabrikaya gelerek incelemede bulundu.
#AnkaraSon dönemde çoğu sohbet, başlığa taşıdığımız bu üç kelime üzerinden dönüyor. Geceleri uykuya dalamıyor, gündüzleri sıcaktan pişiyoruz. Hep yorgunuz. Dünya 21 Temmuz’da kaydedilen en sıcak günü yaşadı, belli ki alışmamız lazım. Uzmanlardan sıcaklarla baş etmenin yollarını öğrendik.
#Melis YılmazYıllardır uzmanlar hep meyve ve sebzenin önemli olduğunu, her öğünümüzde tabağın yarısının rengarenk sebzelerle doldurmamız gerektiğini söylüyor ancak çoğu insan bu hedeflere yaklaşamıyor. Yirmi yıldır dünyanın dört bir yanında uzun yaşayan insanların beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarını inceleyen bir ‘Mavi Bölge’ uzmanı, daha uzun ve sağlıklı bir yaşam için protein açısından zengin iki besine öncelik verilmesi gerektiğini söylüyor.
#KurubaklagilGeçtiğimiz günlerde yayımlanan bir araştırma, beslenme ve hayat tarzının metabolik hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde ne kadar büyük bir rol oynadığını bir kez daha ortaya koydu. Ayrıntılar haberimizde...
#SağlıkDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa genelinde her yıl üç milyona yakın insanın alkol, fosil yakıt, tütün ve çok fazla işlenmiş gıda olmak üzere dört kurumsal ürün tüketiminden dolayı hayatını kaybettiğini açıkladı.
#AVRUPALifli gıdalar, sağlıklı beslenmenin en önemli unsurlarından. Ancak lifli gıda tüketimi bazı kişilerde şişkinlik, gaz, karın ağrısı, kramplar ile kabızlık ya da ishal gibi şikâyetlere yol açabiliyor. Peki bunu önlemek için ne yapılabilir? Lifli gıdalarla beslenmenin "kitabını yazan" uzman anlattı...
#Lifli Gıdalar2024 Küresel Riskler Raporu’nun sonuçlarını açıklayan Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız, “İki yıl için, yapay zekâ kaynaklı dezenformasyon, olağanüstü hava olayları, toplumsal kutuplaşma, siber güvenlik, ülkeler arası silahlı çatışmaların ilk 5 risk olarak belirlendi” dedi.
#Zurich SigortaAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramda büyük rağbet gören tatlı konusunda ‘merdiven altı’ uyarısı yaparak, “600-800 liralık baklavayı 100-200 liraya satan yerler var. En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. Konulan şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Esnaf OdasıPforzheim ve Çevresi Türk Veliler Derneği, sürdürülebilirlik uygulamalarında gıda israfı, bilinçli ve sağlıklı beslenme konularına dikkati çekmek için sağlık sigorta kasası AOK katkılarıyla ‘Sağlıklı Beslenme ve Akıllı Çocuk Sofrası’ projesini hayata geçirdi.
#ALMANYASatın aldığımız paketli gıdaların üzerinde 'tüketici sembolleri' olarak bilinen birtakım işaretler vardır. Bunlar tüketicinin bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanır ve o ürün hakkında bilgi verir. Bu işaretlerden biri de son günlerde sosyal medyada karşımıza sıklıkla çıkan 'Radura’ işareti. 'Bu işareti gördüğünüzde o üründen uzaklaşın' paylaşımlarını görenler işin aslını merak ediyor. Işınlama işlemini temsil eden bu işaretin olduğu gıdaların tüketimi sağlığımız için zararlı mı? Bu ürünler radyasyon mu içeriyor? Işınlama besin değerlerini düşürür mü? Aklımıza takılan tüm bu soruların yanıtlarını konunun uzmanlarından dinledik.
#SağlıkMide balonu işleminin ameliyatsız olarak yaklaşık 15 dakikada tamamlandığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, “Bu işlemde hasta uykulu bir halde (sedasyon) iken endoskopi yapılır ve aynı yoldan mide balonu yerleştirilir. Mide balonu etki mekanizması ise midede yer kaplayarak sürekli tokluk hissi yaratması, böylece her öğünde daha az gıda tüketimi ile hastanın kilo vermesini sağlamaktır” dedi.
#1Kaplumbağalar evlerde beslenebilen canlı türleri arasında yer alıyor. Kaplumbağa beslemek isteyen kişiler, kaplumbağa hakkında birçok araştırma yapıyor. Özellikle bu canlıların hangi yiyecekleri tükettiği kaplumbağa alacak kişilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Kaplumbağa ne yer? Yavru kaplumbağalar nasıl beslenir ve en çok sevdiği besinler neler sorularına cevapları derledik.
#Kaplumbağa Ne Yer?Eğer siz de uyurken odaya böcek girer diye camları açamayan, bu korku yüzünden açık ve ormanlık alanlarda rahat edemeyenlerdenseniz, yavaş yavaş ekrandan uzaklaşabilirsiniz çünkü şimdi okuyacaklarınız bu korkunuzu tetikleyip kulağınızda kaşıntıya neden olabilir.
#SağlıkKulağında ağrı veya kaşıntı hisseden ve hastaneye gittiğinde kulağından böcek çıkarılan insanların haberlerini hayretle okuyor, "Ya benim de başıma gelirse?" diye endişe duyuyoruz. Peki neden bu böcekler kulağımıza girip yerleşiyor? Kulağa böcek kaçması olağan bir durum mu? Hangi faktörler riski artırıyor? Böcekler zamanında çıkarılmazsa kulağa zarar verir mi? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkEnflamasyon, iltihaplanma ya da yangı gibi isimlerle de karşımıza çıkan inflamasyon, ‘modern yaşamın belası’ olarak nitelendiriliyor. İnflamasyonla savaşta gıda takviyelerinden beslenme ve egzersiz önerilerine pek çok yola başvuruluyor. Peki ama iltihaplanan şey tam olarak nedir, neden olur ve bu her zaman kötü bir şey midir? Ne zaman ve nasıl müdahale etmek gerekir? İşte 2023'te sağlık gündeminin en sıcak konusu haline gelen inflamasyon hakkında merak edilen tüm detaylar...
#İnflamasyon