Gıda Intoleransı haberleri sayfasında Gıda Intoleransı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 181 Gıda Intoleransı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nazlı Şişik Yaltırık, besin duyarlılığı için birtakım testler yapıldığını fakat bu testlerin işe yaradığını ispat edecek yeterli bilimsel delil olmadığını söyledi. Yaltırık, “Dünyada alerji ve immünoloji ile ilgili önde gelen bilim kuruluşları da yayınladığı kılavuzlarda gıda intoleransının belirlenmesinde bu testleri tavsiye etmiyor” dedi.
#Besin İntoleransıSevdiğiniz, sağlıklı olduğunu düşündüğünüz, besinler size kilo aldırıyor olabilir. Kilo vermenize yardımcı olduğunu düşündüğünüz besinleri tekrar gözden geçirin. Çünkü aslında bu besinlere vücudunuzun gösterdiği tölerans az olabilir. Buna besin intöleransı deniliyor. Sağlıklı bile olsa kilo alımına neden oluyor.
#Gıda İntoleransıMODERN tıp alanında gelişen tanı yöntemleri biyomedikal laboratuvar ile görüntüleme yöntemleri acil durumlarda ve klinik seviyede bulgu veren hastalıkların teşhisinde başarılı olurken, preklinik dönemdeki sağlık bozulmaları ve sağlıklı dönemin devamlılığı konusunda bireye özel destekleyici ve önleyici tıbbi yaklaşımların oluşturulmasında geleneksel, tamamlayıcı, fonksiyonel tıp uygulamaları modern tıbba oranla daha etkin oluyor. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulayıcısı Dr. Doğu Yıldırım, bugün vega test yöntemini anlattı.
#1SAĞLIĞINIZIN ne durumda olduğunu öğrenip gelişebilecek problemleri önceden tahmin edebilmek için her yıl düzenli taramalardan geçmeniz şart. Sağlık riski analizlerinde de yavaş yavaş ‘fonksiyonel tıp’ ağırlıklı sağlık taramalarına yönelmemiz lazım. Bu taramalarda sadece hastalıkları araştırmak yerine, hücre, doku ve organların fonksiyonları da detaylı olarak inceleniyor. Daha doğrusu didik didik ediliyor. Fonksiyonel tıp sayesinde yeni, detaycı ve doğru sağlık taramaları devreye giriyor. “Beslenmenizi değiştirin yaşamınız değişsin” diyen İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Fonksiyonel Tıp Uzmanı Opr. Dr. Zafer Beken, bakın neler söylüyor:
#İzmiTÜRKİYE’de ilk kez bir hastane bünyesinde açılan Fonksiyonel Tıp ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, kronik ağrı, sindirim bozuklukları, nörolojik hastalıklar, alerji, kolesterol, diyabet, cilt ve bağışıklık hastalıkları başta olmak üzere 100’e yakın hastalıktan muzdarip bir çok hastaya umut oldu.
#İzmirYanıtı hemen, anında verelim: A-L-D-I-R-M-A-Z! Ne gluten, inek sütü ne de yumurtaya duyarlı olduğunuz için kilo alabilirsiniz. Konu bu testleri pazarlayan ve bu diyetlerle para kazanan uyanıkların ortaya attığı asılsız, bilimsel temelleri olmayan bir şehir efsanesinden ibaret.
#Osman MüftüoğluİBS (İrritabl Bağırsak Sendromu), toplumda yaygın olarak rastlanılan ve gündelik hayatı kabusa dönüştürebilen sağlık problemlerinden biridir. Peki, İBS (İrritabl Bağırsak Sendromu) hastalığı tam olarak nedir, belirtileri neler? İşte, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Uygun'un İBS (İrritabl Bağırsak Sendromu) hastalığıyla ilgili verdiği bilgilerden bazıları
#İBSBeslenme ve Diyet Uzmanı Nazlı Şişik Yaltırık, besin duyarlılığı için bir takım testler yapıldığını fakat bu testlerin işe yaradığını ispat edecek yeterli bilimsel delil olmadığını söyledi, “Dünyada alerji ve immünoloji ile ilgili önde gelen bilim kuruluşları da yayınladığı kılavuzlarda gıda intoleransının belirlenmesinde bu testleri tavsiye etmiyor” dedi.
#Besin Duyarlılığı Testi NedirBeslenme ve Diyet Uzmanı Nazlı Şişik Yaltırık, besin duyarlılığı için birtakım testler yapıldığını fakat bu testlerin işe yaradığını ispat edecek yeterli bilimsel delil olmadığını söyledi. Yaltırık, “Dünyada alerji ve immünoloji ile ilgili önde gelen bilim kuruluşları da yayınladığı kılavuzlarda gıda intoleransının belirlenmesinde bu testleri tavsiye etmiyor” dedi.
#Besin İntoleransıPROFESÖR Canan Karatay, "Tabi ekmekte çok kimyasal madde var. Katkı maddesi var. Katkı maddeleri içinde bromür var. Bromürün kanserojen bir madde olduğu tüm çalışmalarda gösterilmiştir. Bromür ağır bir metaldir, klorür gibi. Klorür insanı öldürüyor. Suriye’de o gazı kullanarak insanlar öldü. Ekmek üretenler bana kızmasınlar ama 2006’da Dünya Sağlık Organizasyonu’nun raporuna göre konuşuyorum" dedi.
#Canan Karatay