Antarktika'da bulunan Goudier Adası, neredeyse her yıl 'Penguen sayacak eleman aranıyor' haberleriyle dünya basınının manşetlerine taşınıyor. Adada bulunan postanede çalışacak personel ihtiyacı olduğu yönündeki haberler, her dönem çok ilgi çekiyor. Peki bu postanenin çalışanlarını adada ne bekliyor? İşte cevabı...
#AntarktikaYeni evli çiftlerin, düğün telaşının ardından dinlenmek ve romantik bir tatil yapmak için çok önem verdiği balayı, neredeyse tüm kültürlerde yaygın. Bir aşk tatili olan balayını tek başına, üstelik de akla hayale gelmedik bir yerde yapacak olan Natalie’nin hikâyesi ise oldukça sıra dışı…
#BalayıTürkiye'nin Antarktika seferinde çok önemli bir keşif yaşandı. Kayseri’de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Çakır Bayram, '3'üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde inceleme yaptığı penguenlerden birisinin göz lezyonunda 5 farklı bakteri keşfetti. Prof. Dr. Bayram, 'Mikrobiyolojik çalışmalarda 5 farklı cins, tür ya da taxa grubu elde etmiş durumdayız. Bu da demektir ki şu anda bizim izole ettiğimiz bakteriler dünyada henüz sınıflandırılmamış ve tanımlanmamış' dedi.
#Son Dakika HaberlerKayseri'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Çakır Bayram, ’3’üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi’nde inceleme yaptığı penguenlerden birisinin göz lezyonunda 5 farklı bakteri keşfetti. Prof. Dr. Bayram, "Mikrobiyolojik çalışmalarda 5 farklı cins, tür ya da taxa grubu elde etmiş durumdayız. Bu da demektir ki şu anda bizim izole ettiğimiz bakteriler dünyada henüz sınıflandırılmamış ve tanımlanmamış" dedi.
#AntarktikaTürkiye'nin Antarktika seferinde çok önemli bir keşif yaşandı. Kayseri’de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Çakır Bayram, '3'üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde inceleme yaptığı penguenlerden birisinin göz lezyonunda 5 farklı bakteri keşfetti. Prof. Dr. Bayram, 'Mikrobiyolojik çalışmalarda 5 farklı cins, tür ya da taxa grubu elde etmiş durumdayız. Bu da demektir ki şu anda bizim izole ettiğimiz bakteriler dünyada henüz sınıflandırılmamış ve tanımlanmamış' dedi.
#Antarktika‘Dünyanın her yerini gezmiş, görmüş insan’ diye bilinirim. Büyük ölçüde doğru! Ama ne yazık ki Antarktika’ya ayak basmamıştım. Gezegenin en soğuk, en rüzgârlı ve en kuru yeri ‘Beyaz Kıta’da, vahşi ve bakir bir ortamda, penguenlerle, balinalarla, foklarla geçen 10 günlük bir macera... Hem Antarktika karasına ayak bastık hem de ‘Güney Kutup Dairesi’ni geçtik. Adımımızı atar atmaz aklımız başımızdan gitti.
#Antarktika Buzulu Ne Kadar Kalın?En kalın kıyafetlerinizi hazırlayın çünkü artık sıra dışı tatil seçeneklerinden en çok ilgi görenlerden biri kutuplara gitmek. Küresel ısınma dolayısıyla etkilenen kutupların yok olma tehlikesine karşı kutupları görmek isteyen insanlardan dolayı turlara olan ilgi günbegün artıyor. Buz kıran gemileriyle gidilen Antarktika turunun bedeli yaklaşık 3-9 bin Euro arasında değişmekte. Tur ile kutuplara gitmek istemeyenler için; Helsinki üzerinden 2 saat süren iç hatlar uçuşuyla kutuplara ulaşmak mümkün. Bir gün kutuplara gitmeye karar verirseniz, yapmanız gereken aktiviteleri ve görmeniz gereken her şeyi sizin için bir araya getirdik.
#Kutuplar“Dünyada ulaşılması en zor, en uzak bölge neresidir” diye sorsalardı, düşünmeden “Antarktika” derdim. Hem yaşadığım ülkeye uzaklığı hem de çok farklı ve zorlu bir çevreye sahip olması beni haklı çıkarırdı. Özellikle biz dalgıçların içinde olan ve önüne geçemediğimiz, uzaklara, derinlere ulaşma tutkusu, bize uzakları yakın, hedefleri ulaşılır kılar. Bu, şartları zorlamak mı, yoksa maceraperestlik mi, orasını bilemiyorum. Ama böylece, dünyayı daha iyi tanıyor ve diğer canlılarla daha da yakınlaşıyoruz. O zaman, Antarktika’da dalışa gitmek... Neden olmasın?
Buzulların büyüleyici mavisi, derin bir sessizlik, usta komedyenleri kıskandıracak penguenler, soğuğa meydan okuyan kuşlar, denizaslanları... Tüm bu güzellikleri TV’de izlemek yerine yerinde yaşamak için her yıl binlerce gezgin Arjantin’in güney ucundaki Ushuaia’dan kruvaziyerlerle yola çıkıyor. Okyanus aşıp Antarktika’ya ulaşıyor. Okurumuz Levend İskit “Üşüdüm ama değdi, üşümek de güzelmiş” diyor.
"2005 yılında ilan edilen Pardus, Gentoo tabanlı bir işletim sistemiydi. TÜBİTAK bünyesinde çok küçük çekirdek bir kadroyla dağıtım hazırlanmaya başlandı. 2005 yılındaki ilk dağıtım hepimizden ciddi tenkitler aldı. Ancak bu tenkitler genellikle gurupların şevke ve hevesini kırarken, Pardus dağıtım gurubu tam aksine bu tenkitlerden güç alarak strateji değiştirdi.