İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “Genç Sosyal Girişimci Ödülleri” sahiplerini buldu. Topluma pozitif katkı sağlamış 10 sosyal proje, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen törende ödüllerini aldı.
#ÜniversiteKurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP ile dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı Ashoka, birlikte yürüttükleri genç sosyal girişimciler için destek programı “Hızlan FarkYarat”ı bir adım daha ileriye taşıyarak, sosyal girişimci olmak isteyen gençlere yol haritası sunuyor.
#ÜniversiteKurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP ile dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı Ashoka, birlikte yürüttükleri genç sosyal girişimciler için destek programı “Hızlan FarkYarat”ı bir adım daha ileriye taşıyarak, sosyal girişimci olmak isteyen gençlere yol haritası sunuyor.
#Ashoka Vakfıİstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvurular 1 Haziran 2016 tarihinde başlıyor. Sosyal girişimcilik anlayışının yaygınlaşmasını amaçlayan yarışmaya, 18-29 yaş arasındaki tüm genç sosyal girişimciler başvurabilecek.
#İstanbul Bilgi ÜniversitesiKAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu derneğin yarattığı etkiyi rakamlarla ortaya koydu. Bezircioğlu, “Kadınların iş hayatındaki yerini güçlendiren KAGİDER bugün 46 sektörden 500’ü aşkın üyesiyle 110 milyar dolarlık ciro ve 250 bin kişilik istihdam gücüne sahip. Türkiye ekonomisinin yüzde 10’unu temsil ediyoruz” dedi.
#KagiderTürk Hava Yolları (THY) tarafından TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında düzenlenen 2024 TravelX Ideathon Yarışması, geleceğin seyahat teknolojilerine ışık tutacak inovatif projeleri desteklemek amacıyla bu yıl da büyük bir heyecanla devam ediyor.
#TEKNOFESTKadınların el ele vererek yarattığı müthiş dayanışma ile 2017 yılında kurulan KUŞAKK’ın (Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi) hikayesi kadınlara umut oluyor. Ulusal ve uluslararası firmaların ürünlere büyük ilgi gösterdiği kooperatif üyeleri, örnek gösterilmenin haklı gururunu yaşıyor.
#1Ne yediklerine aşırı dikkat ettiği bir diyet, ne katı bir egzersiz rutini, ne de avuç avuç aldığı takviye gıdalar… Bunların hiçbiri Pearl’in günlük rutininde yer almıyordu ama 114 yaşına kafar sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürdü. Pearl Berg, Şubat ayında öldüğünde 114 yaşındaydı. Ölmeden önce ABD'deki en yaşlı üçüncü ve dünyanın dokuzuncu en yaşlı insanıydı.
#Uzun YaşamDünyanın en yaşlı insanlarından biri, sıkı bir diyet, pahalı takviyeler ve belirli bir egzersiz rutini olmadan yüzyılı aştı.114 yaşına kadar yaşayan Pearl Berg, dünyanın en yaşlı insanlarından biriydi. Uzun yaşama sahip olmak için çoğumuz sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, düzenli egzersiz ve uyku, sigara ve alkolden uzak durma gibi etkenlerin etkili olduğunu biliriz ama Pearl’in uzun yaşamasının sırrı bambaşka... Pearl’in doktorlarından biri Business Insider’a uzun yaşamının sırlarını anlattı.
#Uzun YaşamSabancı Gençlik Seferberliği kapsamında, önümüzdeki 3 yıl boyunca Türkiye’nin pek çok bölgesinde Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezleri Ağı kurulacak. Beyin göçünün beyin gücüne dönüştürülmesi amaçlanan merkezler 18-34 yaş aralığındaki genç yeteneklere açık olacak. Hedef ise en az 30 bin gence ulaşmak.
#SabancıTürk pop müziğinin genç isimlerinden Ece Seçkin geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ‘en çok konuşulan’ listesine girince, yine bir sahne kıyafeti polemiği oldu sandım ama sonradan öğrendim ki bu kez onu manşete taşıyan Genişletilmiş Gerçeklik (XR) teknolojisi kullanılarak çekilen ‘Lambalar’ şarkısının klibi imiş. İşte bu, konuşmayı en sevdiğim konulardan. Zira popüler sinemanın başyapıtlarından “The Matrix”in de ele aldığı üzere halen “asıl” gerçekliğin, fiziksel dünya dışında bir yerlerde olabileceği üzerine düşünmeye meyilliyiz. Ki bunu artık Elon Musk, Bill Gates gibi popüler iş insanları ve girişimciler de yüksek sesle dile getiriyor. Peki nedir Artırılmış (AR)- Sanal (VR)- Genişletilmiş (XR) Gerçeklik? Aralarındaki farklar neler? Bu teknolojiler klip çekmekten başka bir işimize yarar mı? Dolandırıcılar buna da el atar mı? İşte yanıtı.
#Ece Seçkin2023’ün teknoloji alanında hızla büyüyen girişimcilik ekosistemi için zorlayıcı ama fırsatları da beraberinde getiren bir yıl olduğunu belirten İstanbul Bilgi Üniversitesi Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Çağla Gül Şenkardeş, aynı yılda yeni kurulan işletmelerin aldığı yatırımların son 5 yılın en düşük seviyesine düştüğünü, bu düşüşe rağmen 100 yeni girişim Unicorn, yani 1 milyar Doların üzerinde yatırım aldığını söyledi.
#1Daha önce Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) tarafından ‘Dünyanın 10 Başarılı Genci’nden biri seçilen öğretmen, uluslararası değerlendirmelerde elde ettiği başarılara yenisini ekledi. Selçuk Yusuf Arslan, son olarak ‘Cambridge Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri 2023’ün bölge birincileri arasında yer aldı. Arslan, 99 ülkeden 11 binin üzerinde adayla yarıştı. Genç ve başarılı öğretmen bu başarıya Türk ve göçmen öğrencilerin akademik başarılarını geliştirmek ve birbirleri arasındaki iletişimi güçlendirmek için hazırladığı projeyle ulaştı. Selçuk öğretmen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yarışmanın birincilik ödülüne layık görüldüğüm için çok mutluyum” dedi.
#Cambridge ÜniversitesiSİYASETİN gündeminden asıl konularımıza çoğu zaman giremiyoruz. Oysa Türkiye’nin önemli problemleri var. Ama bunun yanında farklı avantajları da var.Eğer zaman kaybetmez, doğru adımlar atabilirsek; bu coğrafyanın yıldızı her zaman Türkiye olur.Geçen gün katıldığım Kalder İzmir’in CEO’lar buluşmasında ESAS Holding CEO’su Çağatay Özdoğru konuktu.O konuşmadan aldığım notları yazmıştım.
#1Farklı sektörlerde faaliyet gösteren İzmir iş dünyasının genç kuşak temsilcileri, güçbirliğine giderek kurdukları Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’yle yeni bir başarı hikayesi yazmaya hazırlanıyor. İlk adımı gayrimenkulde atan 88 genç, farklı sektörlerde de yatırım yapmayı hedefliyor. Gündemde ise dikey tarımdan enerjiye, yapay zekadan eğitime, sağlıktan kültür sanata birçok alan yer alıyor.
#1Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İnovaLİG Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Göreve geldiğimizde yılda 36 milyar dolar ihracatı olan ülkemiz 254 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. İhracatını en hızlı artıran 3. ülke olduk. Yükseliş trendini devam ettiriyoruz." dedi.
#CumhurbaşkanıDünya Öğretmenler Günü 5 Ekim’de kutlanıyor, peki biz niye bu kutlamayı 24 Kasım’da yapıyoruz? Sanırım bu soru pek çok kişinin aklına gelmiştir. Dilerseniz zamanın getirdiklerine bakarak bu sorunun cevabının izini sürelim. Dünya Öğretmenler Günü; eğitimcilere olan şükran borcunun ifade edilmesi, çalışmalarının hakkının teslim edilmesi ve kişisel, mesleki gelişimlerine destek olunmasının sağlanması amacıyla 1994 yılında kutlanmaya başlandı. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) arasında imzalanan bir sözleşmeyle hayata geçirilen bu düzenlemenin kökleri adı geçen iki uluslararası kuruluşun 1966 yılında yayımladıkları bir tavsiye kararına dayanıyor.
#Konuk Yazar