Gemlik Körfezi haberleri sayfasında Gemlik Körfezi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 399 Gemlik Körfezi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dün sabah gözümüzü deprem ile açtık. Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 5.1, üç dakika sonra yine aynı noktada 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Haliyle hem sosyal medyada hem de ekranlarda gündem depreme ve o pek meşhur soruya dönüverdi: “Bu deprem beklenen büyük İstanbul depremini tetikler mi?” 1999’dan beri 24 yıldır aynı soruyu soruyor, iş önem almaya gelince yavaş kalıyoruz. Bu sebeple gelin bu kez soruyu şöyle soralım: “Dün sabahki depremin bize hatırlatması gerekenler neler?” Yer bilimci hocalarımıza sordum.
#Marmara DeniziGemlik Körfezinde art arda meydana gelen iki depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olduğu için beklenen İstanbul depremi için haberci deprem niteliğinde olabileceğini söyleyen Dr. Hafez Keypour, “Bu fay hattı üzerinde 100 yılda 1 büyük depremler oluyor. 1894’ten sonra beklediğimiz 100 yıllık zamanı aştık" dedi.
#Gemlik KörfeziBursa'da Gemlik Körfezi'nde dün 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Akıllara hemen olası Marmara depremi geldi. Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik Körfezi’ndeki depremle ilgili olarak “Marmara’nın güney kesimlerinde ciddi şekilde stres birikiyor” dedi.
#DepremMARMARA Denizi'nin Gemlik Körfezi'ne bakan kıyısı, tek hücreli organizmaların aşırı derecede üredikten sonra toplu halde su yüzüne çıkmalarıyla ortaya çıkan ALG patlaması sebebiyle kızıla büründü. ALG patlaması olarak bilinen ve her yıl bahar aylarında görülen olayın oluşturduğu manzarayı görenler şaşkınlığını gizleyemedi.
#Marmara DeniziGIDA, Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın yayınladığı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ uyarınca Gemlik Körfezi ve Mudanya bölgesinde 01 Eylül 2016 - 31 Ağustos 2020 tarihlerinde arasında avlanmaya sınırlama ve yasaklar getirildi.
#Gemlik KörfeziBURSA Büyükşehir Belediyesi’nin İznir Gölü’nde sefer yapacak olan 155 yolcu kapasiteli Akşemsettin adlı gemisi, Gemlik Körfezi’nden karayoluyla suya indirileceği bölgeye taşındı. Gemi için Bursa-İstanbul karayolu kontrollü olarak trafiğe kapatılırken, saat 03.00’te yola çıkan gemi 8 saatte göl kıyısına ulaştırıldı.
#BUDOAtatürk Havalimanı’na iniş için alçalan pilot, bir geminin Gemlik Körfezi’nde denizi kirlettiğini gördü. Uçuş kontrol kulesiyle irtibata geçen duyarlı pilot, durumun yetkililere bildirilmesini istedi. Atatürk Havalimanı’na inmek için alçalan bir uçağın pilotu, havada denizin kirletildiğine şahit oldu. Gemlik Körfezi’nde bir geminin denizi kirlettiğini gören pilot, olaya tepki gösterdi. Atıklarını boşaltan gemiyi ihbar etmek için Atatürk Havalimanı uçuş kulesiyle telsiz bağlantısı kuran pilot, yetkililerinden denizi kirleten gemiyi deniz polisine ihbar etmelerini istedi. Denize atıklarını boşaltan gemiyi uçuş kulesine bildiren çevreci pilot ile kule görevlileri arasında yaşanan telsiz konuşmaları ortaya çıktı.
#Atatürk HavalimanıZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Türkiye’de en riskli faylarla ilgili olarak "En büyük tehlikeyi Pamukova-Geyve hattında, Gemlik körfezinde, Bandırma’da ve İzmir çevresinde görüyorum. Bana sorarsanız Marmara Denizi’ndeki gerginlikler daha sonra geliyor. Buradaki fayların uzunluklarına baktığımızda bunlar en az 6’nın üzerinde deprem üreteceklerdir" dedi.
#DepremBugün 17 Ağustos, büyük Marmara depreminin yıl dönümü. Acılar 25 yıl sonra da tazeliğini korurken uzmanlar yeni depremler için endişeli. Peki beklenen büyük Marmara depreminde süre ne kadar azaldı? Olası Marmara depremine İstanbul ne kadar hazırlıklı? Büyük bir depremde hangi ilçedeki konutlar daha fazla hasar görebilir? Hangi önlemler alınmalı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#DepremAFAD son depremler ve Kandilli Rasathanesi son depremler 9 Haziran 2024 ile anbean güncelleniyor... Son dakika deprem haberleri sabah erken saatlerde sarsıntı hisseden vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. AFAD son depremler 9 Haziran 2024 listesine göre bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş Göksun'da 4.3 büyüklüğünde deprem oldu. Ayrıca saat 09.36'da da Adıyaman Çelikhan'da da 3.0 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı. Kandilli Rasathanesi son depremler listesinde ise saat 09:36'da Malatya Yeşilyurt'ta 2.8 büyüklüğünde bir deprem yaşandığı kayıtlara geçti. Peki, son dakika deprem mi oldu, en son deprem nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..
#DepremSon dakika depremler listesi 19 Mayıs 2024 AFAD ve Kandilli Rasathanesi verileriyle anbean yakından takip ediliyor. Az önce deprem mi oldu sorusu, bulundukları bölgede sarsıntı hisseden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Son depremler 19 Mayıs günü yaşanan sarsıntılarla beraber araştırılıyor. AFAD/Kandilli son dakika deprem listesine göre Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde artçı depremler aralıklarla devam ediyor. Son olarak ilçede saat 15:41'de 2.8 deprem büyüklüğü kaydedildi. Hemen öncesinde ise 12:30'da 2.2'lik bir deprem meydana geldi. Sabah saat 09:26'da Kahramanmaraş Onikişubat'ta 3.6 deprem büyüklüğü kaydedildi. Hemen öncesinde ise 09:01'de Malatya Doğanşehir'de 2.0, Darende'de 2.7 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremi hissedenler merkez üssü, derinlik, şiddeti ve büyüklüğü bilgileri için KANDİLLİ ve AFAD son deprem listesini güncel verilerle yakından takip ediyor. Yaşanan sarsıntılar son bilgilerle anbean kurumların sayfasında paylaşılıyor. Peki son dakika deprem mi oldu, en son nerede deprem oldu? Az önce deprem mi oldu, yakınımdaki depremler hangileri? İşte, 19 Mayıs AFAD/Kandilli son depremler listesi...
#Son Dakika DepremlerSon dakika deprem tablosu, 28 Nisan Pazar günü bulundukları bölgede sarsıntı hisseden vatandaşlar tarafından kontrol ediliyor. AFAD son depremler ekranına göre Malatya Pütürge'de saat 13.53'te Muğla Marmaris'te 2.0 büyüklüğünde ve 06.53'te 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Oluşan sarsıntının derinliği 11.27 km olarak kaydedildi. Son depremler listesine göre Bolu, Kilis, Bingöl, Denizli, Muğla, Burdur, Erzurum, Kayseri'de de sarsıntılar oluştu. Kaydedilen depremin en büyüğü Adıyaman Çelikhan'da 2.5 olarak ölçüldü. Bugünkü son depremler 28 Nisan AFAD ve Kandilli güncel tablosu deprem kuşağında yer alan ülkemizde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki, son deprem nerede ne zaman oldu? İşte AFAD ve Kandilli son depremler 28 Nisan listesi...
#DepremMarmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa ve çevre illerde hissedildi. Peki bu depremi nasıl yorumlamak gerekiyor? Bölgede hangi faylar büyük deprem üretebilir? Prof. Dr. Süleyman Pampal hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#DepremBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı. Sarı, yaptığı son dalışta, görüş mesafesinin 2 buçuk ila 3 metre civarında olduğunu ve yoğun bir plankton çoğalması yaşandığını belirterek, "Şu an 11- 12 derece civarında. Olması gereken su sıcaklığı ise 9 ya da en fazla 10 derece olmalıydı. Marmara, diğer denizlerimiz gibi ısınmaya devam ediyor" dedi.
#Marmara DeniziBursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan Kayapa-Yenişehir fay hattı keşfedildi. 7.3 büyüklüğünde deprem üretebileceği değerlendirilen fay ile ilgili olarak Prof. Dr. Şükrü Ersoy çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ersoy, ‘Alüvyonla kapalı alanlarda araştırma ile yeni faylar bulunabiliyor. Bursa’dan Yalova’ya kadar kısımları etkileyebilecek bir fay.’ dedi.
#DepremSon dakika depremler ekranı, 1 Şubat Perşembe günü ev ve iş yerlerinde sarsıntı hisseden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yakınımdaki deprem verileri AFAD ve Kandilli verilerine yansıyor. AFAD'dan alınan bilgiye göre Adana'da 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.1 olarak duyurdu. Öte yandan gün içerisinde Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde saat 13.17'de 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ayrıca AFAD'dan alınan bilgiye göre Ege Denizi Kuşadası'nda 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 3.3 olarak duyurdu. Öte yandan hemen öncesinde Marmara Denizi Mudanya Bursa'da 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.57 KM olarak bildirildi. Bugünkü son depremler, Kandilli ve AFAD verileri, 30 Ocak Salı günü kurumların yayınladığı verilerle araştırılıyor. Diğer taraftan 6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerin ardından uzmanların araştırmaları devam ederken, pek çok vatandaş ise AFAD ve Kandilli Rasathanesinin son depremler ekranını yakından takip ediyor. Sistemlerine yansıyan deprem verilerini anlık olarak paylaşan Kandilli, son depremler hakkında büyüklük ve derinlik gibi bilgiler veriyor. Özellikle güney bölgesinde artçı depremler devam ederken, uzman isimden 6 şehir için önemli bir uyarı geldi. Radar uydu verileri ve geliştirilen deprem tehlike yazılımı ile durum analizi yaptıklarını dile getiren Geomatik Mühendisi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Orta ve Doğu Anadolu’da 6 şehre dikkat çekti. İşte, 30 Ocak son depremler listesi ve 6 şehir hakkında detaylı bilgiler
#Son DepremlerZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ile ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilimi gözlemlediklerini belirten Prof. Dr. Kutoğlu, Doğu Anadolu'da 1, Marmara Bölgesi'nde 3 fayın 7 büyüklüğünde ve üzeri deprem üretebilecek gerginlikte olduğunu belirterek, "İstanbul anlamında sadece kuzey koldan değil; Sakarya'dan güneye dalan Geyve-Pamukova hattında devam eden yine Gemlik'ten Mudanya önlerinden devam eden Bandırma- Erdek hattına da son derece dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
#MarmaraZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ile ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilimi gözlemlediklerini belirten Prof. Dr. Kutoğlu, Doğu Anadolu'da 1, Marmara Bölgesi'nde 3 fayın 7 büyüklüğünde ve üzeri deprem üretebilecek gerginlikte olduğunu belirterek, "İstanbul anlamında sadece kuzey koldan değil; Sakarya'dan güneye dalan Geyve-Pamukova hattında devam eden yine Gemlik'ten Mudanya önlerinden devam eden Bandırma- Erdek hattına da son derece dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
#DepremEvvelsi gece saat 23.50 sularında Yalova’nın Çınarcık ilçesi açıklarında, İstanbul’da da hissedilen 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ne ben ne ailem bu depremi hissettik. Bundan önce 4 Aralık’ta Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki depremi de aynı şekilde hiç hissetmedik. Ancak hem mahalle komşum hem de gazeteci arkadaşım Emre Eser her 3 depremi de oturduğu 4 yıllık, 8 katlı yeni binasında sanki “İstanbul yıkılıyormuşcasına” hissettiğini söyleyince, dahası birçok arkadaşımdan da “Nasıl yani hiç mi hissetmedin” tepkisi alınca “Acaba” dedim, “Emre, 4 yıllık yeni binada depremi böylesine büyük hissederken ben 40 yıllık binada aynı depremi neden hissetmedim? Yoksa binamız çok mu sağlam?” Ve anladım ki bu durum çoğumuz için hayli yanıltıcı olabileceği gibi kafa da karıştırıyor. Ben de durumu uzman hocalarımıza sordum. İşte yanıtlar...
#DepremSon dakika haberi... Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem; İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Bursa'dan da hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem sonrası yaptığı açıklamada " AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.
#Son DakikaGeçen pazartesi merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem yaşandı ve biz yine gafil avlandık. Bu yüzden “Her an deprem gerçeğiyle yaşamamıza rağmen neden hâlâ sarsıntı esnasında doğru refleks gösteremiyoruz” sorusunun peşine düştük. Bursa dışında, İstanbul dahil birçok ilde hissedilen depremde bazı telefonlara da uyarı mesajları gitti. Saniyelerle bile olsa depremi önden haber veren bu yeni teknolojilerin afet anında ne kadar etkili olabileceğini uzmanlarla konuştuk.
#DepremGemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem sonrası gözler Marmara'da beklenen depreme çevrildi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise İstanbul'da zeminin daha güvenli olduğu bölgeleri aktarırken, 'Anadolu yakası genel olarak sağlam ancak ayrışmış kötü zeminler de var. Avrupa yakasında Haliç’in kuzeyi, Şişli, Sarıyer, Beşiktaş, Başakşehir, Eyüp’ün kuzey tarafları, Başakşehir’in önemli kısmı ve Arnavutköy sağlam zeminler. Ama güneyi için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir’in güneyi, Güngören, Bağcılar, Bakırköy, Fatih, Zeytinburnu zemin olarak daha duyarlı.' dedi.
#İstanbulMarmara Denizi’nde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden 7 dakika önce, Mudanya ilçesi açıklarında denizden duman yükseldiği görüldü. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülere ilişkin Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, aktif fay hattının bulunduğu Marmara Denizi’nde sürekli gaz çıkışı gerçekleştiğini ve bunun normal olduğunu belirterek, “Her gaz çıkışı, bir deprem olacak anlamına gelmez. Fay hatlarından gaz çıkışı olması zaten normal. Genellikle radon gazı çıkar” dedi.
#DepremMarmara Denizi’nde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden 7 dakika önce, Mudanya ilçesi açıklarında denizden duman yükseldiği görüldü. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülere ilişkin Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, aktif fay hattının bulunduğu Marmara Denizi’nde sürekli gaz çıkışı gerçekleştiğini ve bunun normal olduğunu belirterek, “Her gaz çıkışı, bir deprem olacak anlamına gelmez. Fay hatlarından gaz çıkışı olması zaten normal. Genellikle radon gazı çıkar” dedi.
#BursaSon dakika deprem mi oldu? sorusunun yanıtı 6 Aralık sabahı merak ediliyor. Kandilli'den yapılan açıklamaya göre Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğü 2.8 olarak açıklandı. Depremi hisseden vatandaşlar Bursa'da deprem mi oldu? sorusuna yanıt aramaya başladı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika depremler listesi, yaşanan sarsıntıların akabinde inceleniyor. Öte yandan gün içerisinde Kandilli verilerine yansıyan bilgiye göre Çorum Oğuzlar'da da saat 12.49'da 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşadıkları il ve ilçelerde deprem hisseden vatandaşlar son depremler listesine göz atıyor. Oluşan sarsıntılarla ilgili olarak merkez üssü, derinlik, saat, büyüklük bilgileri de detaylarıyla kurumların son depremler listesinde yer alıyor. Peki Son dakika deprem mi oldu? En son nerede ve kaç şiddetinde deprem oldu? İşte, 6 Aralık AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi
#İstanbulMarmara Denizi’nde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde kolonlarında çatlaklar oluşan Mudanya Belediyesi binası tahliye edildi. Belediye personeli ek hizmet binalarında mesailerine başladı. 5 binanın çatılarında ve duvarlarında çökmenin olduğu Tirilye Mahallesi’ndeki hasar tespit çalışmaları ise sürüyor.
#DepremMarmara Denizi’nde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde kolonlarında çatlaklar oluşan Mudanya Belediyesi binası tahliye edildi. Belediye personeli ek hizmet binalarında mesailerine başladı. 5 binanın çatılarında ve duvarlarında çökmenin olduğu Tirilye Mahallesi’ndeki hasar tespit çalışmaları ise sürüyor.
#Deprem