Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ‘Cumhuriyetin 100’uncü Yılında Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim’ isimli çalışmanın verilerine göre, cumhuriyetin ilk yıllarında 361 bin 514 olan öğrenci sayısı, 2023’te yaklaşık 53 kat artarak 19 milyon 126 bin 106’ya; 12 bin 266 olan öğretmen sayısı da yaklaşık 93 kat artışla 1 milyon 146 bin 177’ye yükseldi.
#Millî Eğitim BakanlığıManisa’da düzenlenen “İş-Pozitif” Kadın İstihdamı Projesi Bölge Toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Önümüzdeki ay açıklanacak 2023 yılı verilerinde, hem genelde hem kadınlarda hem de gençlerde 2002 yılından bu yana en yüksek işgücüne katılım ve istihdam oranları beklenmektedir. Aynı şekilde tüm diğer göstergeler, son 22 yılın en düşük işsizlik oranının ortaya çıkacağını işaret etmektedir” dedi.
#Vedat IşıkhanMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocuklara seslenerek ‘anne ve babalarınıza kitap okuma ödevi verin” dedi. Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada ‘aileler olmadan eğitimde istediğimiz hedeflere ulaşamayız’ diyen Bakan Tekin; ‘Çocuklar okula geldiğinde biz de onların ailelerinden iyi eğitim alıp almadığını değerlendiriyoruz. Dolayısıyla biz de ailelere karne veriyoruz” ifadelerini kullandı.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ilk kez eğitimle ilgili dijital platformların geliştirilebileceği AR-GE ve inovasyon merkezine sahip olduğunu söyledi. Bakan Özer, “Türkiye’de herkesin eğitimle ilgili mevcut ve ilave platformları geliştirebileceği bir kuluçka, AR-GE inovasyon merkezimiz oldu” dedi.
#MEBMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “PTT AVM ile ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı’nın ürettiği ürünlerin e-ticaret kanalıyla tüm Türkiye’ye aynı zamanda yurt dışına satışı yapabilecek” dedi. Bakan Özer, Ankara’da düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Pasaj Tanıtım Töreni’ne katıldı.
#Milli Eğitim BakanlığıEğitim geçmişten bu yana insan hayatının içindeki en önemli olgulardan biri oldu. Ancak 1980’li yıllar öncesine kadar yöntem, öğretmen, öğretim materyali gibi konulara odaklanan eğitim kavramında, bu dönemden sonra öğrenen odaklı yaklaşım önem kazandı.
#Konuk YazarBir ülkenin varlığını devam ettirmesinin yegane temelini oluşturan, birey ve toplumun gelişmesi ve büyümesini sağlayan, milli ve manevi değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılması süreci olan eğitim hangi zaman diliminde olursak olalım bir seferberlik sürecini beraberinde getirmiştir. Bu sürecin en kritik unsurlarından biri vazgeçilmez, yeri doldurulamaz, toplumun yaşayan bir parçası, milletin ahlakını, karakterini, ruhi ve manevi özelliklerini yansıtması ve hiçbir kütüphane ya da arşivde bulunmayacak türden bilgileri barındırması bakımından her köşesi buram buram tarih kokan manevî atmosferi ile öğrencilerinin zihinlerinde ve gönüllerinde yer eden tarihi okullarımız önemli bir işlevi üstlenir.
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2 ay gibi kısa bir sürede tüm Türkiye’de 16 bin 361 yeni kütüphane kurduk. Bu aslında tüm Türkiye’de büyük bir rekor” dedi. Bakan Özer, bu kütüphanelerden biri olan İhsan Fazlıoğlu Kütüphanesi’nin İstanbul Üsküdar’daki 15 Temmuz Gazileri Anadolu Lisesi’ndeki açılış törenine katıldı.
#Mahmut ÖzerErken çocukluk dönemi, insan yaşamının ilk sekiz yılını kapsayan dönem olarak kabul edilir. Erken çocukluk döneminin insan gelişimine temel oluşturacak becerilerin ve alışkanlıkların kazanıldığı kritik bir dönem olduğunu tüm dünya tarafından kabul edilir. Öğrenme yaşam boyu devam eder ve bu dönemde yaşamın hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı bir gelişme ve öğrenme süreci yaşandığını gösterir.
#Sosyo-Kültürel KuramSanatsal resim yeteneği olan bireyler için resim alanında eğitim almak çok önemli bir adımdır. Bu alanda resim öğretmeni ve ressam olarak akademik olarak da ilerlemek isteyen herkes resim bölümü okumak istemektedir. Resim bölümü nedir? Resim bölümü mezunları ne iş yapar? Hangi üniversitelerde resim bölümü bulunmaktadır? Bu konudaki ayrıntıları bilerek bu alanda tercih yapabilirsiniz. Ayrıntıları sizler için derledik.
#Resim Bölümü Nedir?Matematik, sayısal düşünme yetisini geliştirmeyi ve analitik düşünmeyi sağlamayı amaçlayan bir bölümdür. Aynı zamanda matematik hayatın içinde yer aldığında temel ihtiyaçlarımız arasında yer alıyor. İlköğretim matematik öğretmenliği nedir? Mezunları ne iş yapar? Sizler için derledik.
#İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü NedirTüm dünyadaki üniversitelerde yabancı dillere ait bölümler bulunmaktadır. Türkiye’de bulunan bu bölümlerden biri de Arapça öğretmenliği bölümüdür. Arapça öğretmenliği bölümü nedir? Arapça öğretmenliği bölümü kaç yıllıktır? Arapça öğretmenliği iş imkanları nasıldır? İşte Arapça öğretmenliği ile ilgili olan soruların yanıtları.
#Arapça Öğretmenliği BölümüIBM Türkiye'nin, genç mühendislere yatırım yoluyla istihdamın kesintisiz şekilde desteklenmesi ve tüm sektörlere yeni teknolojilerle donatılmış bir kuşağın kazandırılması amacıyla başlattığı IBM BeeZ Programı sayesinde birçok yazılımcı adayı iş sahibi oldu.
#IBMToplumda var olan şiddetin azalması ve bilincin artması için yükseköğretim kurumlarına ve gençlerin eğitim öğretim aldığı tüm kurumlara önemli sorumluluklar düşüyor. Konuyla ilgili olarak doğal ve sosyal ortamda birlikte yaşadığımız, ancak çoğu zaman bunun farkında olmadığımız hayvanlarla ilgili olarak gençlerin birlikte yaşama kültürünün ve bilinç düzeyinin arttırılması için ‘hayvan hakları’ MYO müfredatına eklendi.
#Hayvan HaklarıSizlerden gelen sorulara yanıt aradığımız “Siz Soracaksınız, Başkanlar Yanıtlayacak” başlıklı röportaj dizimizin son konuğu ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner oldu. Yiğiner’le sohbetimizin ana gündem maddesi iki yıldır hiçbir gelişme sağlanamayan Fuar Alanı’ydı. Yiğiner, Büyükşehir Belediyesi ve ATO’nun öngördüğü projeler arasındaki maliyet farkından dolayı sıkıntı yaşanıyor gibi gözükse de asıl sorunun ATO seçimleri olduğunu savundu. Yiğiner, “Kasım ayında ATO’da yine seçim var. Gürsel Baran yine aday, Osman Gökçek yine aday. Büyükşehir ve ATO’nun artık aynı masada oturma şansları çok zor. Bu saatten sonra Cumhurbaşkanı ya da Başbakan devreye girerse çözülür, yoksa herkes Kasım’daki seçimi bekler” dedi.
#ANKESOB