Çinli yazar Lo T’ong ne güzel demiş “Çayın ilk fincanı dudaklarımı ve ağzımı ıslatır, ikincisi yalnızlığı siler, üçüncüsü içimdekileri açığa çıkarır” diye... 5 bin yıl önce Çin’den dünyaya yayıldığı düşünülen ve o gün bugündür sohbetlerimize eşlik eden çayın, ülkemizde en çok siyahı içilse de çok özel yeşil çaylarımız da var artık. Çırağan Sarayı’nda servis edilen bu çayların greyfurt ve nektarinli, yasemin ve mangolu gibi 6 çeşidi mevcut.
#ÇayDünyanın en çok çay tüketen ülkesiyiz. İyi demlenmiş, şöyle dumanı üstünde bir çayla içimizi ve sohbetimizi ısıtmanın yeri çok başka. İsteyene şömineli alanı, isteyene manzaralı seyir terasıyla çayın hakkını veren, yanında tadabileceklerimizle de mutlu eden kışlık mekânların en iyilerini jürimiz seçti.
#ÇayBu yıl Sevgililer Günü için seçeneğiniz çok çünkü 14 Şubat beş sene sonra ilk kez hafta sonu tatiline denk geldi. O yüzden ne istediğinize hızlı karar vermekte de fayda var: Afrodizyak bir yemek mi, çok güleceğiniz bir tiyatro mu, sabaha kadar dans mı, rahatlatıcı bir masaj mı?
#Bahçeşehir Üniversitesiİlişkilerde ve hatta evliliklerde her zaman anlatılan en özel anlardan biri de ilk buluşmalardır. Eğer siz de hem müstakbel sevgilinizi etkilemek hem de seneler boyu konuşulacak bir ilk buluşma planı yapmak istiyorsanız, Zomato’nun hazırladığı bu özel listeyi kaçırmayın.
#İlk BuluşmaISTANBUL - What would make someone happier than a delicious chocolate egg at Easter? Çırağan Palace Kempinski Hotel, with a magnificent Bosphorus view, will offer various Eastern joy alternatives during this special event. The menu runs from breakfast favorites to the best examples of European kitchen.
İstanbul’un ünlü otelleri, yılbaşı için hazırladıkları özel programlarla, sadece eğlenceli bir akşamdan fazlasını vaat ediyor. Birbirinden lezzetli mönülerin yer aldığı programlarda, fasıldan Latin ritimlerine, İtalyan şarkılarından Yunan ezgilerine pek çok müzik alternatifi var. Gece yarısı klasiği dansöz de unutulmamış. Bazı oteller çocuklu aileleri düşünüp, çocuklar için ayrı program ve dadılık hizmeti ayarlamış.
İyi bir otel kafesinin müşterisi, sadece otelde konaklayanlardan ibaret olmaz. Hele de bulunduğu şehrin önemli noktalarından birindeyse. Diğer kafelere kıyasla otel kafelerinde gün boyu daha yoğun bir trafik yaşanır. Bir masada iş toplantısı yapılırken, diğerinde birkaç arkadaş beş çayı için buluşmuş olabilir. Bir yazar veya şair sırf bu kalabalığı izlemek için orada bulunabilir.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Şerif Yenen, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, bu hafta sizler için açık büfesiyle öne çıkan otelleri seçti.
İngilizler "Beş çayı" diyor. İkindi akşama doğru devrilirken, porselen fincanlarda çay içip yanında kurabiye, pasta yiyerek açlıklarını yatıştırıyorlar. Çayın kökeni aslında Çin kültürüne dayanıyor. Büyük Britanyalılar’ın Çin’e gitmeden önce ne çaydan haberleri varmış ne de porselenden. Oraya varınca öğrenmiş ve Avrupa’ya taşımışlar. Porselenleri de yanlarında getirmeyi ihmal etmemişler tabii. Çay içmek bizim için de sosyal bir tören.