Şef restoranlarının alameti farikasıdır imza tabakları... 2007’de Avustralya’da açtığım ilk restoranım Efendy’den itibaren her menümde mutlaka yer bulan kadayıf karides, benim için böyledir. İlk kez ben yapmadım ama kendi yorumumla birleşen haliyle lezzetinin zirvesine çıkan bu yemeği tüm detaylarıyla yazdım bu hafta...
#Somer SivrioğluBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolTürkbükü’ndeki Maçakızı Hotel’de düzenlenen Med Bodrum festivali, dünyaca ünlü şefleri ağırladı. Daha önce bu tip festivallerde kötü deneyimler yaşadığım için katılmakta tereddüt etmiştim. Ama iyi ki gitmişim, çünkü Bodrum’daki bu organizasyon uluslararası standartlarla kıyaslarsak bile gerçekten her şeyiyle mükemmeldi.
#Vedat MilorTürk mutfağını ve lezzetini başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde tanıtan ‘Eurotürk Gastrohero’lara (Avrupa Türk Gastronomi Kahramanları) katkılarından dolayı ‘Şükran ve Başarı Ödülleri’ verilecek. Ödüller, Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) ile Türkiye Lezzet Dernekleri Federasyonu’nun (LFD) Berlin’de 20 Nisan’da ortaklaşa düzenleyeceği Avrupa Türk Gastronomi Zirvesi’nde sahiplerini bulacak.
#Almanya