Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, "Hedefimiz, mümkün olduğunca yerli ve milli imkanlarla teknolojiyle dünyada 5G'ye geçen ilk ülkelerden biri olmak, gerek siber güvenlik gerek iletişim teknolojileri, gerekse bilişim sektöründe yerlilik ve millilik oranını arttırmak." dedi.
#Bilişim 500Ekonominin lokomotif sektörlerinden bilişimin en büyükleri, 5 Temmuz’da belli olacak. Türkiye bilişim sektörünün tek referans kaynağı olarak bu yıl 19’uncu kez sektöre ve iş dünyasına ayna tutacak olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017 – Bilişim 500” araştırmasının sonuçları, 5 Temmuz Perşembe günü İstanbul CVK Park Bosphorus Otel’de düzenlenecek törenle açıklanacak.
#ÜniversiteUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, TÜBİTAK ile beraber yerli elektronik posta çalışmaları olduğunu belirterek, "Bunu da yakında açıklayacağız. Bilgilerin Türkiye'de kalması dışarıya gitmemesini istiyoruz" dedi. Bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerin e-Devlet'e aktarılma işlemlerinin 30 Haziran 2018'e kadar tamamlanacağını ifade eden Zerey, ikinci aşamada ise 31 Aralık 2018'e kadar kamudan kamuya, kamudan iş dünyasına olan e-Devlet hizmetlerinin tamamının aktarılacağını söyledi.
#E DevletBilişim Zirvesi’17 kamu ve iş dünyasının önde gelenlerinin katılımıyla düzenlendi. Farklı 7 salonda gerçekleşen oturum, panel ve sunumlara 4 binin üzerinde katılım alan Bilişim Zirvesi, ikinci gününde; Milletvekili Rifat Sait, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın da katıldığı kamu özel açılış oturumunda ağırladı.
#Bilişim ZirvesiBThaber tarafından yapılan Türkiye’nin önde gelen 500 Bilişim Şirketi Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Teknolojileri sektörlerinin zirvedeki ilk 5 şirketinin açıklandığı organizasyonda; Bilgi Teknolojileri şirketleri arasında liderliği geçen sene olduğu gibi bu sene de İndeks Bilgisayar alırken; İletişim Teknolojileri şirketleri sıralamasında da zirve yine Türk Telekom’un oldu.
#Bilişim 500 ÖdülleriTürkiye, 2011 ilk çeyrek verilerine göre Avrupa’nın cep telefonuyla en çok konuşan ülkesi oldu. Kişi başı 260 dakikalık konuşma süresi olduğunu açıklayan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, “Buna rağmen bazı yerel yönetimler baz istasyonlarının söküm törenleri yapıyor. Baz istasyonu kapatırsak mobil haberleşme durur” dedi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, bugüne kadar cep telefonlarının, baz istasyonlarının kanser riskine yol açtığına ilişkin bilimsel bulgu bulunmadığını belirterek, “Dünyada hangi sistem kullanılıyorsa, Türkiye'de de aynı sistem kullanılıyor. Böyle olunca, Türkiye'deki abartılı tepkiyi anlamakta zorlanıyorum” dedi.
Yargıtay’ın baz istasyonlarının şehir dışına taşınması konusundaki kararına gerekli itirazları yaptıklarını söyleyen BTK Başkanı Tayfun Acarer, "Baz istasyonları şehir dışına taşınırsa mobil haberleşme tamamen biter. Bunun teknik olarak çaresi yok. Dünyada bunun bir örneği de yok" dedi.
BTK İkinci Başkanı Galip Zerey, Ulaştırma Bakanlığı’na haberleşmenin henüz gitmediği köylere hizmet götürülmesi için Wimax frekansı tahsis ettiklerini belirterek, "Nüfusu 500 kişinin altında olan köylere üç operatör kárlı olmadığı için hizmet götüremiyor. Wimax teknolojisi kırsal kesim için uygun" dedi.
Cepten geniş band internet iletişimi olanağı getirecek 3N lisanslarında fiyatı uygun tuttuklarını belirten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu İkinci Başkanı Galip Zerey, "Sonuçtan memnunuz, operatörlerin de memnun olduğunu biliyorum. Onların ellerinde de yatırım yapacakları paraları kaldı" dedi.