Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nden (ÖÇKB) haberdar mısınız? Bu alanlar; denizlerden ormanlara, yaylalardan göllere kadar çeşitli doğal ekosistem ve oluşumları barındırıyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. İşte 19 bölgeden keşfedilecek değerler…
#RotaKaradeniz Havzası sulak alanlarını tehdit eden kirliliği konu alan fotoğraf sergisi 17 Şubat’ta Edirne'de açılıyor. Karadeniz Havzası’nı koruyacak bir ekolojik bilinç oluşturmayı amaçlayan BioLearn projesi kapsamında oluşturulan sergi bir hafta sürecek. Keşan, İpsala ve Enez’i gezecek olan sergi, proje ortakları olan Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna ve Gürcistan’da da ziyaretçileriyle buluşacak.
#EdirneÜlkemizde doğal güzellikleri ile bilinen pek çok yer bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Gala Gölüdür. Gala Gölü doğal güzellikleri ile bilinen ve mutlaka gezilmesi gereken yerlerden birisidir. Peki Gala gölü milli parkı nerede ve nasıl gidilir? Gala gölü milli parkı konaklama, kamp, giriş ücreti ve özellikleri hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.
#Gala Gölü Milli Parkı NeredeEge Denizi’nin kuzeydoğusunda yer alan Saros Körfezi, güneyde Gelibolu Yarımadası, Kuzeyde Trakya kıyıları arasında, Çanakkale boğazına paralel olarak, 60 kilometrelik bir sahille uzanan üçgen biçimli tertemiz kumsallarla kaplı bir doğa harikasıdır. Şimdi Saros Körfezi'nin gezilecek yerlerini tanıyalım...
#Saroz KörfeziKasatura Körfezi Milli Tabiatı Koruma Alanı ve Kavaklımeşe Korusu Milli Parkı, tabiatın güzelliğinin yanı sıra tarihi ile de dikkat çeken yerlerden. Çünkü bu bölgelerde yerleşimler çok uzun zaman önceye dayandığı için kültürel açıdan da zenginler. Bu tabiat ve milli parklarda piknik yapabilir, tabiat yürüyüşü ve fotoğrafçılığı yapabilirsiniz. İşte bu yerle hakkında bilmeniz gerekenler…
#Kasatura Körfezi Tabiatı Koruma Alanıİğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, tarihi açısından önemli bir yer. Bunun yanında ziyaretçilere gezebilecekleri çeşitli imkanlar sunuyor. İğneada Longoz Milli Parkı’nda gölleri gezebilir, denizleri görebilir ve ormanların içinde bir gezintiye çıkabilirsiniz. Ayrıca bölgede birçok pansiyon ve otel de bulunuyor. İşte İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı hakkında bilmeniz gereken her şey…
#İğneada Longoz Ormanları Milli ParkıKoruma altına alınan Sultan Sazlığı Milli Parkı, doğa aktiviteleri ile insanları kendine çekiyor. Adını Osmanlı sultanlarının burada konaklamasından alan Sultan Sazlığı, aynı zamanda şehir merkezlerine de çok yakın. Aynı zamanda milli parkın içinde pek çok hayvan ve endemik tür bulunuyor. İşte Sultan Sazlığı Milli Parkı hakkında bilmeniz gerekenler...
#Milli ParklarŞanlıurfa’nın orman vasfındaki tek alanı olan Gölpınar Tabiat Parkı, 2011 yılına kadar mesire yeri olarak işletilmiş ve 2011 tarihinde Tabiat Parkı ilan edilmiş. Şanlıurfa için çok önemli bir görsel zenginlik sağlayan Gölpınar Tabiat Parkı, halkın açık havada dinlenme ve eğlenmesine imkân sağlayan önemli bir alan. Tabiat Parkı, doğa sevgisi ve çevre bilinci oluşturulmasına katkı sağlayacak bir alan özelliğine sahip...
#Gülpınar Tabiat Parkı Nerede?Edirne’ye bağlı Enez, İpsala ve Gala Gölü Milli Parkı etrafında avcıların çuvallara doldurarak taşıyacak kadar çok ördek, kuğu, kaz gibi hayvanları öldürdüklerini, projektörlerle gece avı yaptıklarını, mühre ile avlandıklarını, özellikle Yeni Karpuzlu, Meriç ve Küplü bölgelerinde sayılamayacak kadar çok sayıda güme olduğunu dile getirip bu konuda yardım talep eden çevre halkının çağrısı üzerine HAYTAP, İKGT ve TRAKUŞ üyeleri bölgeye gittiler.Enez ve İpsala arasında 20’nin üzerinde güme tespit ettiler.
EDİRNE’nin Enez İlçesi’nde Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yaban Hayat Koordinatörü Ege Sakin, çiftlik bahçesindeki gölette koruma altında olan 3 kaz ve 4 ördeği vurarak telef eden kimliği belirsiz kişilerin kimliklerinin tespit edilerek, yakalanmasına yardımcı olana 5 bin lira ödül verileceğini açıkladı.