Füru kelimesinin çoğulu olan füruat kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Bu kelime sözlük, mecaz ve terim anlamında kullanılır. Örneğin, ''Füruat-ı şecer'' tamlaması, ağacın dalları demektir. Füruat-ı mevzu ise, tartışılan ya da ele alınan bir konunun kısımları anlamına gelir. Füruat ne demek, ne anlama gelir detayları ile derledik.
Zengin metin belgeleri hazırlamak ya da kaliteli bir şekilde diyalog kurmak için kelimelerin anlamları hakkında geniş bir bilgi birikimine sahip olmak gerekiyor. Aksi durumlarda kurulan diyalogların baskınlığı yok denecek kadar az olacaktır. Sık sık karşımıza çıkan füruat kelimesinin ne demek olduğunu ve TDK'ye göre sözlük anlamının ne olduğunu sizin için detaylı olarak derledik.
#TDK- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) - "Üniversiteleri özgürlük ortamından çıkarıp hapishaneye, tek tip insan yetiştiren kurumlara, ikna odalarına çeviren bir zihniyet, inanın Türkiye'ye büyük zarar vermiştir" - "Milletin parasıyla okudular, milletten 'himmet' adı altında topladıkları paralarla okudular, kimi zaman hileyle soru çalarak belli kurumlara sızdılar, milletin kurumlarında milletin imkanlarını kullanarak, ne yazık ki millete çalışmak yerine gittiler uluslararası çevrelere hatta uluslararası istihbarat örgütlerine çalıştılar. İşte TÜBİTAK, bunun en bariz örneğidir" - "Biz yasaklara ya da kökü dışarıda sahte hocalara aşık değil bilime aşık üniversiteler istiyoruz"
Başbakan Tayyip Erdoğan, “AKP’ye oy verirseniz iki elim yakanızda olur” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Sen kimsin ya. Bunlar ne milleti bulabilirler, ne de milletin yakasını bulabilirler. Tam aksine milletin elleri bunların yakasında olacak inşallah” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Niğde’de düzenlenen mitinginde konuştu. Erdoğan konuşmasında Gülen cemaatini sert sözlerle eleştirirken, "Ablalar kapınıza gelebilir. Hanımefendi be sen hangi yüzle buraya geldin ya. Benim başörtümü füruat olarak nitelendiren o malum zattan dolayı mı buraya geldin?" ifadelerini kullandı.