Füme kelimesi mutfakta pek çok üründe karşılaştığımız bir kavram olarak sıklıkla kullandığımız kelimeler arasında yer alır. Genelde çiğ etin daha uzun ömürlü olabilmesi için başvurulan füme yöntemi balık ve et gibi gıdaların ateş dumanı ile tütsülenmesi sonrası ortaya çıkar. Peki füme et nedir, füme et nasıl yapılır ve nasıl yenir haberimizde…
#FümeJapon deniz ürünleri uzmanı Musashi Seto ve Dardanel’in kurucusu Niyazi Önen, dostlukları 43 yılı devirmiş bir ikili... Birlikte orkinos çiftliği kurmuş, ton balıklı sandviçler üretmişler. Şimdilerde piyasaya yeni sürdükleri paket suşilerin heyecanı içindeler. Kendi üretimleri somon füme de yakında raflarda... Onlarla buluştum; suşilerini tattım ve projelerinin hikâyesini dinledim.
#Suşi