Artık lezzet konusunda yol gösterici ciddi bir rehberimiz var! Hürriyet-Karaca işbirliğiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ tıpkı Michelin gibi ülkemizin önde gelen damağı kuvvetli uzmanları ve gizli müfettişlerin titiz çalışmasıyla ortaya çıktı. Türkiye’nin yeme-içme konusundaki en kuvvetli rehberini tanıyalım...
#‘İncili Gastronomi Rehberi’Uluslararası örnekleri yerel gerçeklikler ile sentezleyerek oluşturulan Türkiye’nin ilk ve tek özgün ‘İncili Gastronomi Rehberi’ sonuçlandı. Bir yılı aşkın bir süredir titizlik ve şeffaflıkla değerlendirilen inci kazanan restoranlar Sofa Otel’de yapılan ödül töreniyle sahiplerine takdim edildi.
#GazetehaberleriCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya İş Konseyi Liderler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Bizim için dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek yeterli bir hedef değil. Biz, insani gelişmişlik sıralamasında da ilk 20 ülkeden biri olmak istiyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, "Ben söz veriyorum; 4 senelik CHP iktidarında Türkiye'de yoksulluk sıfırlanacaktır, kimse yoksul olmayacaktır" diye konuştu.
Başarı budur. <br> İşini tutkuyla yapmak, kendini inşa etmek budur. <br> 10 yıl önce sıradan, normal bir rehberdi. <br> Hürriyet’in Seyahat ilavesinde yazmaya başladı. <br> 10 yıl boyunca yazdı, yazdı, yazdı... <br> Beş kuruş para almadı. <br> İnsanlar, “Ne kadar boş işlerle uğraşıyorsun! Bedava yazı yazılır mı? Bir de ardından tura çıkıyorsun, yazık değil mi sana?” dediler. <br> Aldırmadı. <br> Ama son gülen o oldu.
Michelin Rehberi 9 Kasım’da düzenlenecek törenle 2024 yılının yıldız alan ve tavsiye listesine giren restoranlarını açıklayacak. Bu yıl İzmir ve Bodrum’un da dahil edilmesiyle heyecan daha yoğun. Gastronomi sektörünün uzman isimlerine tahminlerini sorduk. Kimler yıldız alır, kimler mutlaka almalı, neler değişmeli, fikirlerini aldık…
#Michelin RehberiMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞPalamut, lüfer, barbun, kılıç, sardalya ve çipura sonbaharla birlikte bol bol göreceğimiz çeşitlerden. Nasıl pişireceğinizi düşünüyorsanız Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’taki Aqua Restoran’ın şefi Görkem Özkan’dan işin sırlarını öğrendik. Özkan “Az yağlı balıkları kızartarak, iyice yağlanmışları da ızgara yaparak değerlendirin. Sardalyayı ekmek kırıntıları ve kıyılmış taze otlarla doldurup fırınlamak da iyi bir seçenek” diyor.
#BalıkŞef Görkem Özkan ve ekibi Aqua’da Türkiye standartları için sıradışı bir iş yapıyor. Hazırladıkları menü balık odaklı. Bizim balık konusunda ne kadar tutucu olduğumuz malum. Üstelik böyle bir restoranı Four Seasons Hotel Bosphorus gibi üst düzey, ulusal bir otel zincirinin ana restoranı yapmak beraberinde birçok zorluk getirebilir.
#Ebru ERKEKültür-sanat etkinlikleriyle dolu dolu geçen bir yıla veda etmeye hazırlanıyoruz. Bu hafta Sertab Erener, Zorlu PSM’de; Mark Eliyahu, İzmir’deki Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konser verecek. Klavsen sanatçısı Pierre Hantai, Deniz Müzesi’nde Bach’ın eserlerini seslendirecek. Şehrin pek çok farklı noktasında kurulan renkli yılbaşı pazarlarında yaklaşan yeni yılın heyecanını yaşayabilirsiniz.
#Sertab Erenerİstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla 18 Ağustos – 16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 49. İstanbul Müzik Festivali ile bu haftanın yazısını açmak istedim. İstanbul’un en güzel zamanı olan yaz konserleri, 49. İstanbul Müzik Festivali ile en keyifli açık hava mekanlarında gerçekleştirilecek.
#Hikmet Demirkol18 Ağustos - 16 Eylül tarihleri arasında açık hava mekânlarında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan 49. İstanbul Müzik Festivali’nin biletleri satışa çıktı. Pandemi sonrası yeni bir dönem arayışını simgeleyen ‘Başka Bir Dünya Mümkün’ temasıyla düzenlenen festivalin programını klasik müzik yazarımız Serhan Bali yorumladı.
#49. İstanbul Müzik Festivali"49. İstanbul Müzik Festivali", 18 Ağustos'ta başlayacak - Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle, "Başka bir dünya mümkün mü?" temasıyla yola çıkan festival, bir ay boyunca 14 farklı mekanda Türkiye ve yurt dışından 30'un üzerinde solist, topluluk ve orkestrayı ağırlayacak.
#İstanbul Kültür Ve Sanat Vakfı