Michelin bu yıl üçüncü kez yıldız dağıttı Türkiye’de. Yıldızlı iki yeni restoranımız daha oldu; Urla’daki Narımor ve Şile’deki Casa Lavanda… Şef Fatih Tutak’ın restoranı TURK de 2 yıldızını korudu. 6 restoransa yeşil yıldızla ödüllendirildi. Michelin Deneyimler Departmanı İletişim Direktörü Elisabeth Boucher dahil herkes bu yıl yeşil yıldızların artmasından dolayı mutluydu. Bu da demek oluyor ki bu yöne daha çok eğilerek dünya çapında bir farklılık yaratabiliriz.
#MichelinMichelin Rehberi 2025 İstanbul-İzmir-Muğla seçkisinin, Four Seasons Hotel Istanbul At The Bosphorus'ta düzenlenen ödül törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Dünya gastronomi sahnesindeki önemimiz giderek artıyor" dedi.
#Bakan ErsoyEtkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
#FloransaGözlerinizi kapatıp masaj terapistlerinin stresinizi erittiğini, dingin sonsuzluk havuzunda suyun iyileştirici gücünün verdiği huzuru düşünün. Hayaliyle bile mutlu hissettiyseniz iyi bir SPA tatili size ilaç gibi gelecektir. SPA otelinizi seçmeden önce jürimizin oylarıyla hazırladığımız en iyi 10 listesine bakın.
#SPAFour Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’in avlusundaki Avlu Restaurant’ın başındaki şef Özgür Üstün, Anadolu mutfağına ait yemekleri dozunda stilize ederek 7 Bölge adlı bir tadım menüsü hazırlamış. Ama ne menü! Çiğköfte, Sivas katmeri ve diğerleri... Michelin tavsiye listesinde olan Avlu, vejetaryenleri de unutmamış.
#Avlu RestaurantVahşi doğayı izlemekten bahsetmiyorum, bire bir vahşi doğanın içinde olmaktan ve vücudunuza pompalayacağı adrenalinden bahsediyorum. Hayvanların sizi 4x4 ciplerin içindeki gözlemci değil, bir tehdit olarak algıladığı doğada gündüz yürüyerek safari yaptım, gece karanlığında akşam yemeğimi yine bu açık alanda yedim.
#Ebru ErkeYazın en güzel yanlarından biri şehir hayatına renk katan açık hava sinemaları... Oteller, belediyeler sezonda izleyemediğimiz filmleri gösteriyor. Kimi terasta, kimi bahçede, kimi bedava, kiminde fiyatlara patlamış mısır, içecek dahil. Hepsi püfür püfür ve eğlenceli, kaçırmayalım.
#Melis YılmazBir dönemin en büyük hit şarkılarını seslendiren, artık yaşayan bir efsane kabul edilen ünlü şarkıcı hayatının en mutlu günlerinden birini yaşarken karşı karşıya kaldığı korkunç gerçek de ortaya çıktı…
#Frankie ValliVivaldi’nin “Dört Mevsim” eserini çaldığı albümüyle Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ünlü müzisyen Nigel Kennedy, arabeskin imparatoru İbrahim Tatlıses’in hayranı çıktı. Hürriyet’e konuşan ünlü virtüöz, “Son zamanlarda İbrahim Tatlıses’in müziğini keşfettim, muhteşem” dedi.
#Nigel KennedyAvustralya’ya gelmemden tam 29 yıl sonra, Türk Hava Yolları buraya ilk seferini yaptı. W Hotel Melbourne’de verilen kutlama davetinin yemekleriniyse Melbourne’ün en iyi Türk restoran grubu Tulum ve Lezzet üstlendi. Bizi ilgilendiren tarafıysa Avustralya ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkileri çok daha güçlendirecek olması.
#Somer Sivrioğluİlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftar