Sera gazları, CH4 elementli metan gazı, CO2 sembollü karbondioksit, N2O sembolü Nitröz Oksit, hidroklorür ve perfloro karbonlar olarak bilinen gazlardan meydana gelerek atmosferde ısı oluşturmaktadır. Atmosferde tutunan ısıyı üreten kimyasal bileşiklere sera gazı denmektedir. Pek çok bileşenin oluşturduğu sera gazlarının ısı tutma ve geçirebilme sahip atmosferde yarattığı etkiye ise sera gazı etkisi denmektedir. İşte, sera gazları hakkında merak edilen tüm detaylar.
#Sera GazlarıDünya doğal bir denge içinde yer alır. Ama insanların havayı, çevreyi ve her şeyi etkilemesi ile doğal denge içinde yüzyıllar boyunca önemli değişiklikler yaşandı. Doğal dengenin bozulması sonucunda pek çok doğal afet, hava sıcaklığında yaşanan sorunlar gibi çok sayıda sorun ortaya çıkmıştır. Sera etkisi nedir ve nasıl oluşur sizler için derledik.
Prof. Dr. Engin Tutkun, sis olarak görülen olayların 'smog' diye tabir edilen hava olayları olduğunu belirterek "İleri yaştakiler başta olmak üzere kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), akut ve kronik bronşial astım, solunum yolu komplikasyonları ile seyreden kronik hastalığı olanlarda hastalığı şiddetlendirebildiği gibi erken ölümlere de yol açabilir" uyarısında bulundu.
#SisABD'de son yıllarda yükselmeye başlayan, başta siyahi ve Latin Amerika kökenlilere yönelik ırkçılık büyük skandalların yaşanmasına sebep oluyor. Bunun son örneği ise Florida'daki dünyanın en büyük film şirketlerinden birine ait tema parkında yaşandı.
#ABDSon yıllarda pek çok meslek grubu sıklıkla araştırılmaya başlanmıştır. Bunlardan birisi de Diş Hekimliğidir. Üniversite sonrası iyi bir iş olanağı sağlaması ve maaşı nedeniyle diş hekimliği büyük ilgi görmeye başlamıştır. Peki Diş Hekimi nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Diş Hekimi olma şartları, maaşları ve iş imkanları nelerdir? Sizlere Diş Hekimliği hakkında merak edilenleri detaylıca inceledik.
#Diş Hekimi Nedir?SIKÇA tüketilen şampuan, güneş kremi ve makyaj malzemelerinin içindeki bazı etken maddelerin sağlığımıza zararlı olabileceği açıklandı. Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilsu Gençyılmaz alınan kozmetik ürünlerin içeriklerine, etken maddelerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve "Günümüzde kanser, astım, alerji, hormonal bozukluklar gibi birçok hastalıktaki artış da ne kadar çok kimyasallara maruz kaldığımızı gösteriyor" dedi.
#Kozmetik ÜrünlerTatiller, kalbe pek de iyi gelmeyen bir sürü yanlışın aynı anda yapıldığı, hem de sıkça tekrarlandığı bir dönem! Birçok “tatil yanlışı” var ki kalp krizini tetikleyebiliyor. Özellikle de sıcak yaz günlerine rastlayan tatiller eğer önlem alınmazsa kalp sağlığı açısından kâbus gibi geçebiliyor.
#Yazar Yazısı