Çeşitli ve dengeli bir beslenme, vücudunuza düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu maddeleri sağlar. Söz konusu sağlığımız olduğunda yediklerimizin renkleri de son derece önemli. Zira ister kırmızı bir elma olsun ister turuncu bir portakal, doğal gıdaların renkleri içerdikleri besin maddelerinin bir işareti. Peki hangi renk sebze ve meyve hangi maddeleri içeriyor ve neye fayda sağlıyor?
#SağlıkCeviz içerisinde bulundurduğu vitamin çeşitliliği sayesinde sağlık açısından çok faydası bulunan bir üründür. Ceviz yağı da en az ceviz kadar farklı vitamin ve mineral bulundurur. Medikal alandan kozmetiğe kadar birçok alanda bu yağın faydası görülmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
#Ceviz Yağı NedirMevsim geçişiyle birlikte zayıflayan bağışıklığı güçlendirmek için taze meyve-sebze ve bakliyattan zengin beslenme önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Karnabahar, yeşil yapraklı sebzeler, dolmalık biber, kapya biber gibi sebzeler, turunçgiller ve siyah üzüm gibi meyveler bağışıklığı destekleyen ve bol miktarda fitobesin ve C vitamini içeren besinlerdir” dedi.
#SağlıkMevsim geçişiyle birlikte zayıflayan bağışıklığı güçlendirmek için taze meyve-sebze ve bakliyattan zengin beslenme önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Karnabahar, yeşil yapraklı sebzeler, dolmalık biber, kapya biber gibi sebzeler, turunçgiller ve siyah üzüm gibi meyveler bağışıklığı destekleyen ve bol miktarda fitobesin ve C vitamini içeren besinlerdir” dedi.
#İç Hastalıkları Uzmanıİlaçlar genelde sadece belirli bir sorunu tedavi edebilirken süper besinler birden fazla alanda işe yararlar. Bir yiyecek veya içeceğin süper besin sayılması için bilimsel olarak kanıtlanmış güçlü bir doğal kimyasal yapılanmasının olması, sağlık faydalarının da bilimsel verilere dayanması lazımdır. Peki aynı listede tahıllara da yer verelim mi? İşte sorunun cevabı...
#Osman MüftüoğluKarbonhidrat seçerken kana yavaş yavaş karışan, kan şekerini birdenbire yükseltip yoğun bir insülin cevabına yol açmayan, aşırı bir şekerlenme (glikasyon) süreci yaratmayan, "fitobesin"ler dediğimiz sağlığa yararlı antioksidanlardan zengin olanlara öncelik ve ağırlık vermek gerekiyor.