Enerjiye olan talep gün geçtikçe yükselirken doğal kaynaklar üzerindeki baskı da giderek artıyor. Kaynaklar hızla tükeniyor, çevre kirleniyor, iklim değişiyor, enerji faturaları da kabarıyor. Daha temiz, daha yaşanabilir yarınlar için de öncelikli konu enerji tasarrufu. Zira israf edilen her enerji sürdürülebilir bir dünya hedefinden bizi daha da uzaklaştırıyor. Peki tasarruf bilincine sahip bir birey olarak ne gibi alışkanlıklara sahip olmalıyız? Daha temiz ve güvenli yarınlar için günlük hayatımızda nelere dikkat etmeliyiz? İşte madde madde tasarruf önerileri...
#TelevizyonAlmanya’da ağustos ayında yürürlüğe giren yeni kanun ve düzenlemeler öğrencilerin çırakların yüzünü güldürürken, Avrupa genelinde alınan doğal gaz tüketimine ilişkin tasarruf kararı ise özellikle kış aylarında günlük hayatımızı ne şekilde etkileyeceği ise şimdiden kestirmek zor görünüyor.
#AlmanyaAtıksız yaşam felsefesi, sürdürülebilirlik, karbon ayak izimizi azaltmak... Son yıllarda bu kavramları daha çok duyuyoruz çünkü gezegenimizin kaynakları gün geçtikçe azalıyor. Peki, ‘atıksız mutfak’ felsefesini benimsemek için işe nereden başlamalı, hayatımızda ne gibi değişiklikler yapmalıyız?
#Sıfır AtıkLahmacun, geleneksel hamur işi lezzetleri arasında ülkemizde en fazla sevilen ve yenen yemeklerin başında geliyor. Ülkemizde ayak basan turistlerde bu damak tadına hitap eden yemeği kolay kolay unutamıyorlar. Yapımı el emeği gerektiren leziz lahmacunlar, sofralarımızın vazgeçilmezi iken zaman zaman rüyalarımıza da girebiliyor. Rüyasında lahmacun görenler, bunun hangi manalara geldiğini oldukça merak ederek araştırıyorlar. Onlara özel rüyada lahmacun görmek ne anlama gelir? Rüyada lahmacun yemek ve yapmak anlamını sizler için derledik.
#Rüya TabirleriFırın mutfakta en çok kullanılan cihazlardan biridir. Evde bu kadar çok kullanılan fırın, ne kadar uzun ömürlü olsa da titiz davranmak gerekir. Bazen kötü kullanım bile fırının performansını etkileyebilir. Pişirdiğiniz yemeklerin tadını daha fazla çıkarmak için fırınınıza daha iyi bakmak mı istiyorsunuz. O zaman bu hataları yapmayın…
#FırınGaziantep Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Dr. Hüseyin Toktamış tarafından geliştirilen ve patenti alınan "Programlanabilir Mutfak Fırınlarında Soğutma Sistemi" ile fırın içerisine konulan yemekler, pişirme zamanına kadar bozulmadan muhafaza edilebilecek
#FırınMutfaktaki en büyük yardımcılarımızdan biri de fırınlar. Onlarla en güzel yemekleri hazırlayıp sofraya getiriyoruz. Fakat, yemeklerin pişerken bıraktığı izler çıkmayabiliyor. O halde fırın içi temizliği nasıl yapılır? İşte, bu konuda işinize yarayacak ipuçları...
#EvdehayatBundan tam 5 yıl önce bir deney videosu izledim. Olimpiyatlarda yarışan dünyaca ünlü Alman bisikletçi Robert Förstemann'la bir deney yapılmış. Bisikletçiden pedal çevirerek 700 watt gücündeki ekmek kızartma makinesini çalıştırması istenmiş. Saatte 50 km hıza ulaşan bisikletçi yorgunluktan bayılmadan az önce makineyi 1 dilim ekmeği kızartacak kadar çalıştırmayı başarıyor.
#EnerjiPlastik ürünlerin daha yumuşak ve esnek olmasını sağlayan ve kozmetik sektöründe boya ve kokuların kalıcılığını arttırmak için kullanılan Fitalat; tamamen insan yapımı bir kimyasal olduğu için bebek ve çocukları ciddi hastalıklarla karşı karşıya bırakabiliyor.
#PlastikPlastik ürünlerin daha yumuşak ve esnek olmasını sağlayan ve kozmetik sektöründe boya ve kokuların kalıcılığını arttırmak için kullanılan Fitalat; tamamen insan yapımı bir kimyasal olduğu için bebek ve çocukları ciddi hastalıklarla karşı karşıya bırakabiliyor.
#Bebek Ve Çocuk SağlığıYemeklere lezzet veren; fazla yağdan ve kokudan kurtaran, zamandan tasarruf ettiren mutfağın göz bebeği fırını neredeyse her gün kullanıyoruz. Peki; yemeği sadece pişirmekle kalmayan, nice leziz yemeğin sağlıklı alternatifini de sunan fırını doğru kullanıyor muyuz? İşte mutfağınızda hayat kurtaracak püf noktaları…
#FırınNasıl doğru besleneceğinizi ya da fazla kilolardan kurtulduktan sonra durumu nasıl koruyacağınızı bilmiyorsanız, gelecek hafta başlayacak Kilo Yönetimi Seminerleri tam size göre. Yaşasın Hayat Kliniği’nin hem Beşiktaş’taki binasında, hem de Güral Sapanca Wellness Park Otel’de düzenleyeceği seminerlerde Osman Müftüoğlu, diyetisyenler, egzersiz uzmanları ve psikologlar, beslenmeyle ilgili pek çok püf noktasını anlatacak.
Avrupa Birliği üyesi Danimarka’da polis yetkilileri tarafından hazırlanan bir raporda, Danimarka polisinin göçmenler hakkında ırkçı ifadeler kullandığı belgelendi. Ancak Danimarkalı yetkililer, polisin bunları göçmenlerin yüzüne karşı söylemedikleri için soruşturma açmaya gerek olmadığına karar verdi.
Alüminyum kaplarda ve alüminyum folyo kullanılarak pişirilen yiyeceklere yüksek miktarda alüminyum geçtiği saptandı. Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadettin Turhan, yürüttüğü bir çalışma sonucunda alüminyum kaplarda pişirilen yemeklerin sağlık yönünden sakıncalı olduğunun anlaşıldığını iddia etti.
Mutfak teknolojileri sürekli gelişiyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son yıllarda popülerlik kazanan airfryer'lar, sağlıklı pişirme yöntemleriyle dikkat çekerken, şimdi de slow cooker'lar ön plana çıkmaya başladı. Airfryer'lar hızlı ve az yağlı pişirme teknikleriyle kalp dostu tarifler sunarken, slow cooker'lar ise düşük ısıda uzun süreli pişirme yöntemiyle yemeğin lezzetini artırıyor ve besin değerlerini koruyor. Sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, her iki cihaz da mutfaklarda vazgeçilmezi haline geldi.
#AirfreyerAnanaslı pizza tarifi, farklı lezzetler denemek isteyenler için nefis bir alternatif. Ananasın lezzetinin yanı sıra tatlı ve tuzlunun uyumunu çok seveceksiniz. Peki ananaslı pizza nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz tüm yapılış aşamalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Pizza