Dilimizde belirli bir duygu anını ifade etmek için kullanılan ‘göz göze gelmek’ deyimi kavramsal olarak hepimizin içinde gizemli bir his yaratıyor. Kanadalı McGill Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre göz teması çok nadiren gerçekleşmesine rağmen sosyal dinamikler içindeki en belirgin unsur oluyor.
#GözlerNATO toplantısında İsveç ve Finlandiya’nın üyelik talebi değerlendirilirken başta Yunanistan, bazı ülkelerden “Türkiye süreci bloke ediyor” eleştirileri geldi. Eleştirilere karşılık Genel Sekreter Stoltenberg, Türkiye’ye destek verdi. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanvekili Ahmet Berat Çonkar, Türkiye’nin toplulukta altın günlerini yaşadığını söyledi.
#NATOMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, "İsveç ve Finladiya ile imzalanan muhtıra, ülkemiz lehine stratejik bir kazanım, milli bir başarıdır" ifadelerini kullandı.
#MHPRusya ve Ukrayna savaşında dünya çapından birçok kişi gerek Ukrayna ordusuna katılıp cepheye gitmek gerekse gönüllü olup yardım kuruluşlarına destek vermek için savaşa koşuyor. İngiltere’den gelen bir haber ise bu konudaki endişeleri artırdı. Öte yandan Savunma Bakanlığı yaz aylarında adeta Avrupa’ya çıkarma yapacağını duyurdu…
#RUSYAABD’de her üç çocuktan biri ya obez ya da aşırı kilolu. Geçtiğimiz yıllarda Micheal Obama okullardaki öğle yemeklerini sağlıksız bulduğunu söylemiş ve ABD’de çapında daha sağlıklı ve abur cuburdan uzak bir yemek menüsünün uygulamaya konulmasını sağlamıştı. Fakat hâlâ ABD’de yemek menüleri rayına oturmuş değil. Özellikle diğer ülkelerin yemekleriyle ABD’dekiler düşünüldüğünde.
Hanzade Doğan Boyner, düşünce özgürlüğünün küçük yaşlarda aşılandığı, yaratıcılığın teşvik edildiği, farkındalıkların benimsendiğini belirterek, “Peki Türkiye’de küçük yaştan farklı olmayı ne kadar teşvik edebiliyoruz. Okullarımızda düşünmeyi ne kadar teşvik ediyoruz. Bunları sorgulamalıyız. Başka türlü bilgi toplumu olmamızın imkanı yok. Bilişim sektörü 100 milyar dolar da olsa eğer düşünce özgürlüğü damarlarımıza işlememişse, farkındalığı teşvik etmiyorsak biz bilgi toplumu olamayız. Böyle bir ekosistem kurabilirsek girişimcilik yeşerir, yeni teknolojilerden yeni iş modelleri doğar” dedi.
#Hanzade DoğanDünya futbolunda şike skandaları, özellikle 2000'li yılların ardından çoğalarak arttı. Son olarak İngiltere'de devam eden şike skandalı, uluslararası yasa dışı bahis şirketlerinin bu olayların organize edilmesinde her geçen gün daha da etkin bir güce sahip olduğunu göstergesi olarak kubal ediliyor. Futbol otoriteleri, şikeye son vermek için caydırıcı cezalara yönelse de Avrupa ve dünya genelinde şike soruşturmaları her geçen gün artış gösteriyor.
Eskilerin dediği gibi bir söz 180 kez söylense bile, tekrar güzeldir. Hürriyet Eğitim’deki ilk yazımızdan itibaren inovasyon ile girişimcilik kavramlarının çağımız için ne kadar önemli olduğunu ve Türkiye’nin gelecekle ilgili hedeflerinin yerine getirilmesi için olmazsa olmaz şartlar şeklinde görülmesini tekrar edip duruyoruz.