Baylan pastanesi, 29 yılın ardından Karaköy’e geri döndü; Galataport’taki yeni şubesini açtı. Menüde kup griye ve trüf pasta gibi klasikleşmiş tatlıların yanı sıra bu şubeye özel tasarlanmış tuzlu karamelli waffle, karidesli linguine ve ‘cannelloni’ye sarılmış kuzu incik de var.
#PastahaneİSTANBUL’da 93 yıldır hizmet veren Baylan Pastaneleri’nin kurucusu Filip Lenas’ın oğlu duayen pastacı Harry Lenas’ın cenazesi, Taksim Ayia Triada Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Şişli Rum Mezarlığı’nda toprağa verildi. - Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA)
#Baylan PastanesiİSTANBUL’da 93 yıldır hizmet veren Kadıköy'ün sembol markalarından Baylan Pastaneleri’nin kurucusu Filip Lenas’ın oğlu duayen pastacı Harry Lenas’ın cenazesi, Taksim Ayia Triada Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Şişli Rum Mezarlığı’nda toprağa verildi.
#Harry LenasTarihi İnci Pastanesi’nin tahliye edilmesiyle birlikte başlayan tartışmalar devam ederken, Ekonomist dergisi Türkiye’nin tarihi pastanelerini araştırdı. Yarım asırdan fazla faaliyet gösteren 150 pastanenin yüzde 70’i İstanbul’da bulunuyor. Sektörün ulaştığı büyüklük ise yaklaşık 20 milyar dolar civarında.
İstanbul’da kültür turu denince akla hemen Fener, Balat, Beyoğlu, Galata gibi semtler geliyor. Oysa Kadıköy ve Moda da kültürel varlıkları göz önüne alındığında en az saydıklarımız kadar zengin. Ancak günlük hayatın koşturmacası içinde kimse başını kaldırıp, her gün önünden geçtiği binanın ne olduğuna bakmıyor.
Bir yaz tatlısı olan dondurma, günümüzde dört mevsim satılsa da yine en çok yazın tüketiliyor. Tek başına yenebildiği gibi birbirinden lezzetli dondurmalı tatlılar da yapılıyor. En güzel rokokoyu kim yapıyor? Kızarmış dondurmanın hasını nerede yiyebiliriz? Baylan’ın Kup Griye’sinin bağımlıları kimler?