O oyunculuğun her alanında var olanlardan; sinema, tiyatro ve televizyon... Bir yandan da magazine karışmadan ünlü olunabileceğinin en iyi örneklerinden; “İşimle anılmak her zaman önceliğim oldu, insanlar canlandırdığım karakteri konuşsun, Caner Cindoruk’u çok konuşmasınlar istedim” diyor. Şu sıralar yeni projelerle tekrar adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Caner Cindoruk’la buluşuyor; çocuk yaşta çalışmanın etkilerini, ailesini, oyunculuğu ve hayatını konuşuyoruz: “Daha olgunum. 10 yıl önce öfkelendiğim bir şey ya da kafaya taktığım bir mesele artık sıradan gelebiliyor.”
#Caner CindorukBugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü... Deprem bölgesinde hiç görmediğimiz ve düşünülme sırasının bile hala onlara gelmediği bir grup çocuk var. Binbir emekle büyüyen, tedavi gören, sadece bir kez 'anne', 'baba' desin diye yıllarca rehabilitasyona giden otizmli çocuklar. Deprem ile birlikte bunca yılın emeğinin çöp olduğunu söylüyor aileler. Korku dolu gecenin arkasından değişen düzenler otizmli çocukların hiç uyum sağlayamadığı bir şey. Hatay'da yaşayan Mehmet ve Süleyman Karatoz kardeşler de onlardan. Anne Neriman Karatoz 4 çocuğu ve eşiyle birlikte bir serada çadırda kalıyor. Karatoz, "Ben konteyner kente gidemem. Çocuklarımın durumu çok ağır. Kaldığımız çadırı yırttılar, ısıtıcı koyamıyorum çünkü halıları yaktılar. Evimin bahçesinde duracak bir konteynera ihtiyacım var" diyor.
#OtizmSokağa çıkma yasağı nedeniyle dört duvar arasında bunalan 65 yaş ve üstü kişiler, 20 yaş altı gençler... Evden çalışırken bir yandan çocuklarının bakımına, bir yandan da evi çekip çevirmeye koşturan kadınlar... Çocuklarının çevrimiçi eğitimle dersleri öğrenemediğini düşünen veliler... O dönem bu sayfalarda bizlere neler anlattılar, hatırlayalım...
#Sokağa Çıkma YasağıPandemi sürecinde evinde kalan insanlar evlerinde değişiklik yapmaya yöneldi. Evde en çok yapılan değişiklik ise boya oldu. Konu hakkında bilgi veren Polisan CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, “İnsanlar eve kapandı ama evlerini boyatmaktan vazgeçmedi. Boya satışlarımız yükseldi. Biz küçülme beklerken talebe yetişemez olduk” diye konuştu.
#GazetehaberleriT.C. Millî Eğitim Bakanlığı, TOÇEV, Türkiye Diyabet Vakfı ve AstraZeneca Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen “Hey Genç! Harekete Geç!” Projesi, dört yıl süren eğitimler ve ölçümlemeler sonucunda 12 bin 185 gencin katılımıyla tamamlandı. Proje kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ve AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, hareketsizlik ve diyabet konusunda farkındalık oluşması gerektiğini belirttiler.
#MebSon bir yıldır hayatı eve sığdırdık sığdırmasına ama pek çoğumuz hareketsizlikten, stresten, duruş bozukluğundan ve hatalı egzersiz yapmaktan çeşitli kas, eklem, iskelet sorunları yaşadık, yaşıyoruz. İşin uzmanı nerede hata yaptığımızı ve bunları nasıl düzeltebileceğimizi anlattı…
#GazetehaberleriSalgın ile eve kapanmak, dolayısıyla hareketin azalması ve beslenme alışkanlıklarının değişmesi obeziteyi arttırdı. 3-4 ay boyunca obezite ameliyatları durmuş olmasına rağmen 2020’nin son 4-5 ayında 20 binden fazla kişi ameliyat masasına yattı, ki bu oran 2019’u solladı. Aşırı kilo, obezite koronavirüse yakalanma ihtimalini arttırırken, kısa zamanda çok kilo vermek isteyenler ya mucize hap ya da diyetler ile hayatlarını riske ediyor ya da ameliyat masasına yatıyor. Peki yok mu bu işin başka bir çözümü?
#YAZARAntalya'da doktor eşi Yusuf Onur Kaan Bozkurt’un (58) tabancayla vurup öldürdüğü diyetisyen Gamze Kaçar Bozkurt'un (38) arkadaşı Tuğba Pekdiri Avcı, çiftin kıskançlık nedeniyle sık sık tartıştıklarını belirtti, "Psikolojik ve fiziki şiddete maruz kaldığı için çok sevdiği işini bırakıp eve kapandı. Gamze, kocası kıskanmasın diye giyimini bile ona göre ayarlıyordu" dedi. Gamze Kaçar Bozkurt'un babası Harun Kaçar ise ''Damadım, geçtiğimiz günlerde silahla intihara teşebbüs etti. Kızım intihardan vazgeçirdi. Meğer celladını kurtarmış'' diye konuştu.
#AntalyaYetişkinler gibi neredeyse bir yıldır kısıtlı bir sosyal hayatta yaşayan çocuklar, belki de virüsün ‘yan etkilerinden’ en çok hasar alan grup. Araştırmalar pandemi öncesi sağlıklı olan çocukların yüzde 58’inde en az bir psikolojik semptom görüldüğünü ortaya koyuyor. Sebeplerin başında evde ve akransız kalmak geliyor. Dört uzmana, çocukların süreçteki kayıplarını ve telafi yöntemlerini sorduk...
#GazetehaberleriKoronavirüs salgını sonrası milyonlarca insan eve kapandı, iş yapış şekilleri değişirken görüntülü iletişimin önemi hiç olmadığı kadar arttı. Bu kapsamda webcam'lere olan ilgi hızla büyürken, üreticiler de tedarikte sıkıntı yaşamaya başladı.
#LogitechKoronavirüs döneminde evlere kapanmak oyun şirketlerine yaradı. Her yaş grubundan kişiler boş vakitlerinde sanal ortamda oyun oynamayı tercih etti. Bu da dijital oyun trafiğinde yüzde 75 artışa neden olurken, bu oyunlara harcanan paranın da yüzde 60 artmasını sağladı.
#OyunTürkiye koronavirüs salgınından korunmak için eve kapandı. Bu da evde yapılan tüketimi arttırdı. Geçmişte sadece 1-2 gün evde kahvaltı yapabilen çalışanlar, her gün evde kahvaltı yapmaya başlayınca peynir, zeytin ve reçele talep arttı. Bu artış ambalaj sektörünü de etkiledi. Sektör temsilcilerine göre kahvaltılık ürünler için ambalaj talebi 3-4 katına çıktı.
#GazetehaberleriHannelore Kohl, Almanya’da en uzun süre başbakanlık yapan Helmut Kohl’ün ilk eşiydi. Çektiği acılara dayanamayan Hannelore Kohl, 5 Temmuz 2001’de yaşamına son vermişti. Büyük bir dramla son bulan hayatı ve onu intihara sürükleyen olayların anlatıldığı bir belgesel film çekildi. 90 dakikalık film, 1 Mayıs saat 18.30’da Alman Birinci Kanalı ARD’de yayınlanacak.
#Hannelore KohlSosyal medya bir anda ekmek, pasta, yemek yapan erkek fotoğraflarıyla doldu. Biz de “Karantina döneminde ev işi paylaşımı aile üyeleri arasında kadının lehine değişti mi” sorusunun peşine düştük. Her şey ekranlardan görüldüğü kadar pırıltılı değil!
#KarantinaKoronavirüsle ilgili halen çok fazla bilinmeyen var. Koşullar ve önlemler de zaman içinde değişebiliyor. Alanında uzman çok değerli hocalardan oluşan Hürriyet Bilim Kurulu, her gün salgınla ilgili sorularınıza buradan cevap veriyor... Sorularınızı 0 530 054 44 84 numaralı WhatsApp hattına veya hurriyetbilim@hurriyet.com.tr adresine isim ve soyisminizi yazarak yollayabilirsiniz. İşte bugünkü sorular ve yanıtları:
#Gazetehaberleriİstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde koronavirüslü hastalar için ayrılan 7 katlı binanın birinci katındayız. Tüm koruyucu kıyafetlerimizi giyerek, büyük bir kontrol altında kata giriş yapıyoruz. Doktordan ilk uyarı geliyor: “Sakın bir yere dokunma.” Uyarıyı dikkate alıp, ilk hastanın odasının kapısına ilerliyoruz. Sadece bir metre içeri girebiliyoruz. 1 saat boyunca o hastaların neler yaşadığını olayın merkezinde gözlemliyoruz.
#Pandemi