Badem sütü laktoza duyarlılığı olanlar, veganlar ve hayvansal gıdaları daha az tüketmek isteyenlerin en sık tükettiği içeceklerin başında geliyor. Fındık, ceviz, soya gibi birçok başka bitkiden de süt elde etmek mümkün. Ancak badem sütü rengi, kıvamı ve tadıyla herkesi mutlu ediyor. Badem sütü gittikçe yaygınlaşıyor, son dönemde marketlerde sıkça karşımıza çıkıyor. Ancak siz isterseniz badem sütünüzü evde kendiniz de yapabilirsiniz. İşte nefis ve katkısız bir badem sütü içmek isteyenler için püf noktaları ile badem sütü yapılışı…
#Badem Sütü Nasıl YapılırÜlkemizde en favori içeceklerden biri olan frappe, neredeyse her kahve dükkanında ve kafede bulabileceğiniz soğuk bir lezzet. Onlarca farklı aroma ile hazırlanabilen ve risksiz bir içecek olan frappe hakkında ise birçok kişinin hiçbir bilgisi yok. Tüm dünyada en çok tüketilen kahve bazlı içecekler arasında yer alan içecek ile ilgili merak edilen pek çok konu var. Bu konuların başında ise frappe nedir, nereden geliyor? Frappe hakkında bilmek isteyeceğiniz tüm bilgileri sizler için hazırladım. İşte tatlı ve köpüklü frappe tarifi
#Frappe TarifiPaketli gıdaları evde kendim yapmaya dondurmayla başladım. Hem çok kolay hem de kesinlikle çok daha lezzetli oluyor. Meyvelisinden yoğurtlusuna, çikolata parçacıklıdan kurabiyelisine deneyebileceğimiz sınırsız tarif var. Şu sıcak yaz günlerinde çocukları da büyükleri de tavlayacak önerilerime buyurun.
#DondurmaBugünlerde 1 litrelik bitkisel sütler marketlerde 20 lirayla 45 lira arasında satılıyor. Aynı miktarı evde yapmanın maliyetiyse 3-10 lira arasında... Üstelik yapılışı da oldukça basit. Örneğin pirinçten süt yapabilir, sonra o sütü vegan bir muhallebiye dönüştürebilirsiniz. Fındık sütüyse hem tatlılara hem de kahvaltılık gevreklere çok yakışır.
#Bitkisel SütRamazan Bayramı’nın olmazsa olmazı tatlılar… Bir ay boyunca uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklenmelerin önemsenmediği bayram günlerinde tatlılar da şekerli-şerbetli denilmeden, porsiyonuna dikkat edilmeden dilediğince tüketilebiliyor. Hele bir de pandemi sürecinin yol açtığı stres, endişe ve kaygı tatlı tüketiminde hepten ipin ucunun kaçmasına yol açabiliyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
#BeslenmeHer ne kadar marketlerden alınan badem sütü zahmetsiz olsa da evde kendi badem sütünüzü yapmanın zevki hiçbir şeye değişilmez. Üstelik badem sütünün yapılışı sandığınızdan daha kolay ve kendi yaptığınız badem sütünü gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Peki, badem sütü nasıl yapılır? Evde badem sütü yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.
#Badem SütüYaz sıcaklarında güzel bir dondurmayı kaşıklamayı kim istemez? Ancak dışarıdan alınan dondurmaların içinde bulunan katkı maddeleri birçok kişinin kafasını karıştırıyor. Siz de aynı durumdaysanız evde katkısız dondurma yapmak isteyenler için hazırladığımız püf noktalarını ve tarifi kaçırmayın. Üstelik bir de sade dondurma tarifimiz var. Tam bir protein ve kalsiyum deposu olan süt dolu dondurmayı evde yapmak isteyenler için püf noktaları, malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
#Evde Dondurma Nasıl YapılırAhh ah yaz, ne güzel bir mevsimsin sen… Sıcak kumlardan serin sulara atlamaksın, sahilde içilen soğuk bir içeceksin, mangal keyfisin, güneşlenmeksin, şortsun, mayosun, bu liste uzar da gider. Söylerken bile insanın içi ferahlıyor değil mi? Gerçi çocukken ve gençken sanki daha bir anlamlıydı. Uzun yaz tatilleri, deniz, güneş, kum, sokaklarda akşamları oyunlar, çekirdek çitletmeler, hamak-salıncak sefaları, balık avı, yaz diskoları, ilk öpüşmeler, ilk flörtler, bahçe sohbetleri, yaz aşkları veee elbette yaz yemekleri… Hatıramda kalan pek çok şey var, hepsini burada anlatmasam daha iyi 😊
#Şeftalili Galette“Kışın geldiğini pek anlamadık” derken soğuklar iyiden iyiye bastırdı. Yılın bu döneminin belki de en güzel yanı leziz içecekleri. Boza, sahlep, sıcak çikolata, kış çayı... Yağmurun ve karın en güzel eşlikçisi olan bu lezzetler sağlığımızı korumamıza da yardımcı oluyor. Jürimize en iyilerini nerede bulabileceğimizi; halk sağlığı uzmanına da bunları tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk. ‘Çay’ kitabının yazarı Ebru Erke’den üç tarif aldık.
#SahlepKüçük büyük herkesin damaklarına taht kurmuş, özellikle yaz aylarının favori tatlısı dondurma, bunaltıcı yaz günlerinde ferahlamak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Kalsiyum deposu olan dondurma, uzmanlar tarafından tüketilmesi konusunda destekleniyor. Peki, dondurma nasıl yapılır? İşte evde dondurma tarifi.
#Dondurma Nasıl Yapılır?Dondurma yaz sıcaklarına karşı elimizdeki en tatlı silahlardan biri. Üstelik doğru şekilde yapılmış dondurma tam bir protein ve kalsiyum deposu. Dolayısıyla süt ürünlerine pek sıcak bakmayan çocukları bile dondurmayla ikna etmek mümkün. Özellikle evde yapılan dondurmaların lezzetine doyum olmuyor. Peki evde dondurma nasıl yapılır? İşte evde nefis dondurma yapımı ve püf noktaları…
#Dondurma Nasıl YapılırDondurma özellikle yaz aylarında küçük büyük herkesin vazgeçilmezlerinden. Ana malzemesi süt olduğundan tam bir protein ve kalsiyum deposu. Ancak son dönemde yaygınlaşan hazır paketli dondurmaların raf ömrünü uzatmak için içlerine eklenen katkı maddeleri, birçok kişinin kafasını kurcalıyor. Evde doğal malzemelerle mis gibi bir dondurma yapma arayışı da gittikçe yoğunlaşıyor. Siz de bu arayış içinde olanlardansanız, aşağıda yer alan püf noktaları ve tarif çok işinize yarayacak. İşte uzmanların da önerdiği, ev yapımı dondurma tarifi…
#Dondurma Nasıl Yapılır