Covid-19’un ilk çıktığı günden bu yana en az risk barından grup hep çocuklar oldu. Ta ki Omicron varyantına kadar… Dünyadan gelen veriler Omicron’un çocukları diğer varyantlara göre daha fazla enfekte ettiğini ve hastaneye yatış oranlarını da arttırdığını gösteriyor. Haliyle ebeveynlerin kafasında da sayısız soru var. İşte o önemli sorular ve 5 farklı uzmandan detaylı cevaplar…
#KoronavirüsAmasya’nın Taşova ilçesinin 35 haneli ve 50 nüfuslu Gökpınar köyünde alınan önlemlerle, bu zamana kadar hiç koronavirüs vakası görülmedi. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulduğu köyde yaşayanlar, aşılarını yaptırarak koronavirüse karşı kalkan oluşturdu.
#AmasyaVan'ın Gevaş ilçesindeki sağlık ekiplerinin aşı çalışmalarını, Hollanda'da yayın yapan televizyon kanalının yayınlanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da görüntüleri sosyal medyadan "Bu ülkeyle gurur duymak için çok nedenimiz var" notuyla paylaştı. DHA'ya konuşan Gevaş Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Ayşenur Zengin, aşı çalışmalarının 1 gününü Hollanda kanalının görüntülediğini belirterek, Bakan Koca'nın paylaşmasından dolayı da çok mutlu olduklarını söyledi.
#Abdulkadir ZenginVan'ın Gevaş ilçesindeki sağlık ekiplerinin aşı çalışmalarını, Hollanda'da yayın yapan televizyon kanalının yayınlanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da görüntüleri sosyal medyadan "Bu ülkeyle gurur duymak için çok nedenimiz var" notuyla paylaştı. DHA'ya konuşan Gevaş Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Ayşenur Zengin, aşı çalışmalarının 1 gününü Hollanda kanalının görüntülediğini belirterek, Bakan Koca'nın paylaşmasından dolayı da çok mutlu olduklarını söyledi.
#Aşı ÇalışmasıTürkiye'de görülen Brezilya, Güney Afrika ve İngiltere varyantları ile filyasyon vaka ve temaslı takip algoritmaları değişti. Danimarka, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya’dan gelenlerde son 72 saatte yaptırılan PCR yeterli olmayacak ve 14 gün karantina zorunlu olacak. İşte tüm detaylar...
#KoronavirüsTürkiye'de görülen Brezilya, Güney Afrika ve İngiltere varyantları ile filyasyon vaka ve temaslı takip algoritmaları değişti. Danimarka, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya’dan gelenlerde son 72 saatte yaptırılan PCR yeterli olmayacak ve 14 gün karantina zorunlu olacak. İşte tüm detaylar...
#Filyasyon90 yaş ve üzeri vatandaşlar evlerinde aşılanmaya başlandı. İlk aşı 95 yaşındaki Rabia Yurtseven'e uygulandı. 90 yaş ve üzeri aşılama kapsamında Ankara'da 11 bin 942, Türkiye genelinde 198 bin kişi bulunuyor. Son 6 ayda kovid-19 geçirenlere ise koronavirüs aşısı uygulanmıyor.
#AşıKoronavirüs aşısı sorgulama işlemi Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız ekranı üzerinden ve 2023'e atılan SMS ile öğrenilecek. Sağlık çalışanları ve 65 yaş üstünden başlanarak uygulanacak olan Covid-19 aşısının randevusu ise MHRS sistemi üzerinden alınacak. Kimlerin koronavirüs aşısı olacağı ile ilgili bilgiler veren İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastaneye gelemeyen vatandaşların evlerinde de aşı olabileceklerini belirtti. Diğer yandan CoronaVac aşısı için "Acil Kullanım Onayı" verildi. İşte, SMS ve e Nabız ile korona virüs aşısı öğrenme işlemiyle ilgili ayrıntılar.
#Kimler Koronavirüs Aşısı YaptıracakYeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı kayıtları, Sağlık Bakanlığı'nın geliştirdiği "aşıla" mobil uygulaması üzerinden yapılacak. Aşı uygulanmadan önce mutlaka "aşıla" mobil uygulaması üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kare kodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılacak.
#Sağlık Bakanlığıİstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, koronavirüs ve aşılama sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, vatandaşların koronavirüs aşısı olup olmayacaklarını E-Nabız sisteminden ya da 2023'e 'Aşıla' yazarak SMS atarak öğrenebileceklerini söyledi. Memişoğlu ayrıca hastaneye gelemeyen vatandaşlarına evlerine giderek aşı yapılacağını belirtti. İşte Memişoğlu'nun açıklamalarının detayları...
#Prof. Dr. Kemal MemişoğluEvde çok girişken, konuşkan ve rahatken dışarıda içine kapanan çocuklar... Evde çok dağınık ama dışarıda çok düzenli olanlar… Evde asi ama okulda uslular… Ya da tam tersi! Çocuklar neden evde başka, dışarıda başka davranışlar sergiler diye merak ettik ve nedenlerini Uzman Psikolog Burçin Demirkan Baytar ve Çocuk Psikoloğu Ergin Kepenek’e sorduk. Baytar da Kepenek de tüm bu davranışların ‘özgüven’ sorunlarından kaynaklandığı konusunda hemfikir.
#Özgüvenli Çocuk YetiştirmekŞEYTANIN BİLE AKLINA GELMEYECEK SOYGUN... Antalya'da kendilerini 'Aile Hekimi' olarak tanıtan iki kişi girdikleri evin sahibi Gül, tetanoz aşısının zamanının geldiğini söyleyince, soyguncular , "Evde aşı yapabiliyoruz" diyerek çantalarından şırınga çıkardı. Selma Gül'e aşı diyerek bayıltıcı iğne yaptı. İğne vurulduktan hemen sonra kendinden geçen genç kadın saatler sonra 2 yaşındaki Melise tarafından uyandırıldı. Selma Gül, kollarında bulunan ziynet eşyalarının ve masa üzerinde bulunan dizüstü bilgisayarın olmadığını farkedince, özel bir şirkette muhasebe müdürü olan kocası Nurettin Gül'ü arayarak yardım istedi. Gül, yakınlarını evine gönderdi. Eve gelen akrabalarının yardımıyla özel bir hastaneye kaldırılan Selma Gül tedavi altına alındı. Polis olayın çok yönlü olarak soruşturulduğunu açıklarken Gül'ün hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.Haber-Kamera: Soner KOCAER/ANTALYA-DHA
#HtvhaberBirçoğumuz kış gelince kapımızı çalan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı nesilden nesle aktarılan doğal reçetelere başvuruyoruz. Kimimiz tuzlu suyla gargara yaparken kimimiz zencefil çayına bal katıp içiyor kimimiz de göğsüne mentollü merhem sürmeden edemiyor. Peki evde yapılan bu reçeteler hakkında uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Sağlık51 yaşındaki komedyen Miranda Hart, 30 yıl boyunca birçok sağlık sorunu yaşadı ve yatağa bağlı kalmasına neden olan gizemli bir hastalıktan mustaripti. Hastalığı, şiddetli bir grip nöbeti olarak kendini göstermişti ve1980'ler olduğu için tedavi edilmemişti. Bu, bağışıklık sistemini altüst etti ve bir dizi hastalık semptomuna neden oldu. Gençken başlayan semptomları için doktorlar diğer şeylerin yanı sıra agorafobi olduğu söylendi. Yıllarca hastalığın nadir olmayan bir komplikasyonu olarak kronik yorgunluk sendromla mücadele etti.
#Lyme HastalığıPlantar siğiller ayakların alt kısımlarında, genellikle baskıya maruz kalan topuk bölgelerinde ortaya çıkar. Bu basınç ayrıca siğilin sert, kalın bir deri tabakasının (nasır) altında içe doğru büyümesine neden olabilir. Uzmanlar, bu yaygın ve inatçı siğiller için denenebilecek birkaç seçenek olduğunu söylüyor.
#SiğilSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin "Bizim için bu operasyonun adı, 'çürük elma operasyonu'; çetenin adı da 'insanlıktan nasibini almamışlar çetesi'dir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuz endişe her şeyin ötesindedir." ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanlığıHafıza kaybı, yorgunluk ve vücut ağrısı… Yıllarca bu semptomlarla yaşadı. 51 yaşında komedyen Miranda Hart'a tam 30 yıl sonra teşhis konuldu ve nihayet Lyme hastası olduğu anlaşıldı. Peki bunca yıl nasıl hastalığının ne olduğu anlaşılamadı?
#LymeAyak siğilleri, bazı insanların hayatlarını gerçekten zorlaştırabiliyor. Yaygın görülen bir sorun olan plantar siğiller HPV nedeniyle ortaya çıkıyor. Ayak tabanında sert ve kabarık yükseltilere neden olan bu siğiller, yürüyüş ve koşu sırasında ağrıya neden olabilir. Peki neden bu siğiller oluşuyor, oluşmasını önlemek mümkün mü? Bulaşıcı mı? Doktora gitmeden kurtulmanın bir yolu var mı? Doğal yöntemler işe yarar mı? Uzmanlar ne diyor?
#SiğilAnkara'da okuy dönüşü evde rahatsızlanan 1'inci sınıf öğrencisi Berresu Çelik (7), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çelik'in, bulaşıcı bir hastalık sonucu hayatını kaybettiği ileri sürülürken, bazı velilerin ise çocuklarını okula göndermediği belirtildi.
#AnkaraAnkara'da okuy dönüşü evde rahatsızlanan 1'inci sınıf öğrencisi Berresu Çelik (7), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çelik'in, bulaşıcı bir hastalık sonucu hayatını kaybettiği ileri sürülürken, bazı velilerin ise çocuklarını okula göndermediği belirtildi.
#AnkaraDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, geçen yıl 8,2 milyon vakayla rekor kıran tüberkülozun artık 'en önde gelen bulaşıcı hastalık’ olduğu uyarısında bulundu. Viktorya döneminde verem olarak bilinen hastalığın erken evrelerinin soğuk algınlığı ya da gribe benzediği, ancak bulaştığı her altı kişiden birini öldürebileceği konusunda yetkililer uyarıyor.
#TüberkülozDaha çocukluk ve ilk gençlik yıllarından bu yana dünyanın en çok göz önünde yaşayan insanlarından biri Paris Hilton... İşin aslına bakılırsa parmağını bile kıpırdatmasa sahip olduğu ünlü soyadı sayesinde yine göz kamaştıran bir hayat sürebilirdi. Ama o ailesinin dışında yaptıklarıyla kendi adını da duyurmayı hatta kendi parasını kazanmayı tercih etti yıllar içinde.
#Paris Hilton