Kimler koronavirüs aşısı olacak? Acil Kullanım Onayı verildi... Korona virüs aşısı sorgulama SMS ve e Nabız ile gerçekleşecek

Güncelleme Tarihi:

Kimler koronavirüs aşısı olacak Acil Kullanım Onayı verildi... Korona virüs aşısı sorgulama SMS ve e Nabız ile gerçekleşecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2021 19:22

Koronavirüs aşısı sorgulama işlemi Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız ekranı üzerinden ve 2023'e atılan SMS ile öğrenilecek. Sağlık çalışanları ve 65 yaş üstünden başlanarak uygulanacak olan Covid-19 aşısının randevusu ise MHRS sistemi üzerinden alınacak. Kimlerin koronavirüs aşısı olacağı ile ilgili bilgiler veren İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, hastaneye gelemeyen vatandaşların evlerinde de aşı olabileceklerini belirtti. Diğer yandan CoronaVac aşısı için "Acil Kullanım Onayı" verildi. İşte, SMS ve e Nabız ile korona virüs aşısı öğrenme işlemiyle ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Kimlerin koronavirüs aşısı yaptıracağı son gelişmeler ile takip ediliyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu E-Nabız sisteminden ya da 2023'e 'Aşıla' yazarak SMS atarak vatandaşların koronavirüs aşısı olup olmayacaklarını öğreneceklerini belirtti. MHRS üzerinden randevu alarak hiçbir ücret ödemeksizin vatandaşlar aşılarını üniversite ve özel hastanelerden yaptırabilecek.  

KİMLER KORONAVİRÜS AŞISI YAPTIRACAK?

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Bizim sağlık sistemimizin elektronik altyapısının ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir salgın oldu. Biz nerede pozitif vakamız var, onları görerek sistemi yönetmeye çalışıyoruz. Aşı Takip Sistemimiz var. Aşılama programı aynı zamanda korona aşısının ne zaman nerede yapılacağına dair program oluşturdu.
İnsanlar da e-nabız sisteminden veya 2023'e AŞILA diye mesaj atarak kendisinin aşıyı hak edip etmediğini öğrenecek. Bakanlık açıklayacak ama kişiler de bu mesajla bunları öğrenebilecek. Kendileri ne zaman nerede aşı olmak istiyorlarsa, randevusunu alıp biz onlara o aşıyı orada ulaştıracağız. Kişiler de randevu zamanı ve yerde aşıyı olacaklar.

Haberin Devamı

Kimler koronavirüs aşısı olacak Acil Kullanım Onayı verildi... Korona virüs aşısı sorgulama SMS ve e Nabız ile gerçekleşecek

'Ben gideceğim kuyruğa gireceğim' değil. Herkes kendisi randevusunu alacak. Biz de oraya ulaştıracağız. Başka bir şey de planlıyoruz. Hastaneye ulaşamayacak insanlara da nasıl ki yaşlıların evlerine götürdüysek dünyaya örnek olacak şekilde, şu anda biz aşılamayla ilgili aşılama merkezlerine, alanlarına ulaşamayacak insanlarımıza da evde aşı yapacağız. Hiç kimse tedirgin olmasın. Onun için insanlar kendileri randevu alacaklar, ne zaman aşıyı hak ettiklerini mesajla veya e-nabız ile öğrenecekler. Elektronik sistem veya çağrı merkezlerini arayarak 'ben aşıya geleceğim' diyecek, biz de aşısını uygulayacağız. Onları yarım saat bekleteceğiz bazen, çünkü yarım saat beklettikten sonra ikinci doz için randevuyu alacaklar."

Haberin Devamı

ACİL KULLANIM ONAYI VERİLDİ 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen ve halk sağlığını ciddi olarak tehdit eden Kovid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında kullanılması planlanan "Coronavac 600 SU/0.5 ml IM Enjeksiyon Süspansiyon İçeren Flakon" isimli aşının, halka hızlı erişiminin sağlanması için Acil Kullanım Onayı kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda bilimsel veriler değerlendirilirken, bir yandan da ülkemize ulaşan numuneler kurumumuz laboratuvarlarında 14 gün boyunca incelenmiştir.

Bilimsel değerlendirmeler ve incelemeler sonucunda, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca ilgili aşı için Acil Kullanım Onayı verilmiştir."

Haberin Devamı

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı randevusuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "Kendilerine aşı tahsisi bilgisine e-Nabız, MHRS gibi mecralar üzerinden haberdar olabilecekler ve MHRS üzerinden randevu alarak hiçbir ücret ödemeksizin aşı yaptıracaklardır. Aşı iki doz olarak uygulanacaktır. İlk aşı uygulamasından 28 gün sonra ikinci doz aşılama için benzer şekilde randevu alabileceklerdir." ifadesini kullanmıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!