Akdeniz defnesi; defnegillerden gelen, her mevsim yeşil renkte kalabilen, güzel kokulu olan ve aynı zamanda da yapraklarının kullanım alanı bir hayli geniş olan bir çalı ya da ağaç türünü ifade etmektedir. Yemeklere büyük ölçüde lezzet kattığı gibi ek olarak da alternatif tıpta pek çok faydası vardır. Bununla birlikte Türkiye'nin tarım ihracatı kapsamında önemli bir paya sahip olmaktadır. Sizin için defne yaprağının fırında nasıl kurutulabileceğini ve defne yaprağının özelliklerini detayları ile derledik.
#Defne YaprağıItır çiçeği; bahçelerin güzelleşmesini sağlayan çiçekler arasında yer almaktadır. Itır çiçeği; doğada kendiliğinden yetişen çok narin gövdeli ancak buna rağmen bir o kadar dayanıklı bir bitki türüdür. Bahçe ve kırlarda sık sık görülen ıtır çiçeği; evlerde de yetiştirilebilir. Peki, ıtır çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır? Itır çiçeğinin özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik.
Evlerde bakılan en özel ve güzel bitki türleri arasında sukulent gelmektedir. Aynı zamanda bu bitki türünün çiçek açıp açmadığı da yeni merak edilen konular içerisinde geliyor. Peki sukulent çiçek açar mı ya da neden açmaz tüm detayları ile derledik.
#AraştırmaAloe vera, hoş görüntüsünün yanında cilt için oldukça faydalı bir bitkidir. Ancak evde aloe vera bakımında dikkat edilmesi gereken önemli noktaları olduğunu da belirtmekte fayda var. Gelin “evde aloe vera bakımı nasıl yapılır” birlikte bakalım.
#Aloe Vera Bakımı Nasıl Yapılır?Bazı bitkiler güzellikleri, bazı bitkiler sahip oldukları farklı özellikler, bazı bitkiler ise sembolize ettikleri değerler ve getirdiklerine inanılan pozitif enerjiler ile beğeni kazanarak evlerimizi ve iş yerlerimizi süslüyorlar. Para ağacı da parayı sembolize eden ve bolluk enerjisi getirdiğine inanılan bir bitkiler kategorisinde ön planda olan bir bitki türü. Bu bitkiyi merak edenler ve evlerine almayı düşünenler için Para ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Para ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi konu başlıklarını derledik.
Cildinize kimyasal içerikli ürünler kullanmadığınız için içinizin rahat etmesi gerekirken, eğer hassas bir cilt yapısına sahipseniz yanlış bir bakımla her şey daha da kötüye gidebilir. Çünkü katı sabunlar, esanslar gibi çeşitli maddeler size iyi gelmiyor olabilir. Öte yandan cildinizi oluşan hasarlardan daha hızlı ve daha iyi iyileşmesine yardımcı olduğu kanıtlanmış göze çarpan birkaç doğal bileşen bulunuyor. İşte onlardan birkaçı…
#Hassas Ciltler İçin BakımBazen bitki bakımı konusunda sorunlar yaşanabilir. Önemli olan, sadece büyük yaprakları veya gösterişli bitkilere sahip olmak değil, aynı zamanda kişiyi de olumlu etkilemesidir. Bu nedenle zahmetsizce bakabileceğiniz, en dayanıklı ev bitkilerini paylaşıyoruz.
#Ev BitkisiHediye gelen bitkiler, çiçek açıyor, büyüyor ancak kısa bir süre sonra bir anda solabiliyor. Ev Yeşili'nin bu bölümünde Gizem Aydoğan, Moraceae (dutgiller) familyasından Ficus elastica bitkisinin çürümüş köklerini tedavi etmeye çalışarak kök çürümesini önlemek için neler yapmanız gerektiğini anlatıyor.
#BitkiABD'deki gökdelenlerin yılda yaklaşık 600 milyon kuşunun ölümüne neden olduğu öne sürüldü. Cornell Kuşbilimi Laboratuvarı adlı kuruluşun araştırmasına göre gökdelenlerin yapay ışıkları nedeniyle yön duygularını kaybeden hayvanlar binalara çarparak yaralanıyor, çoğu kez de ölüyor.
#ABDBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'İşimiz Gücümüz Bursa' lansman organizasyonunda projelerini açıkladı. "Kuzey ve Güney olmak üzere iki yeni koridor oluşturuyoruz" diyen Aktaş kentsel dönüşümde 100 bin konutluk projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Aktaş 500 yeni otobüsün alınacağını ve yeni bir metro hattının Bursa'ya kazandırılacağını da sözlerine ekledi. Aktaş ayrıca öğrencilere burs ve emeklilere yılda iki defa nakit desteği sağlanacağını da belirtti.
#Bursa Büyükşehir BelediyesiTabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nden (ÖÇKB) haberdar mısınız? Bu alanlar; denizlerden ormanlara, yaylalardan göllere kadar çeşitli doğal ekosistem ve oluşumları barındırıyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. İşte 19 bölgeden keşfedilecek değerler…
#RotaBursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanlar, aşırı sıcaklarda, buzlu meyve kokteyli ve yağmurlama sistemi ile serinletilmiyor. Hayvanların en sevdiği meyveler, bakıcıları tarafından özenle hazırlanıyor ve derin dondurucularda saklanarak, günün belirli saatlerinde servis ediliyor. Sıcaktan etkilenen develere ise sık sık vücutlarına hortumla su sıkılıyor.
#BursaLezzeti, kokusu kışa kalabilsin diye kazanları dolduracak, iplere asılacak, en azından bugün yarın üzerine gezdirilmiş zeytinyağıyla sofranın ortasına buyuracak domateslerin şaşırtıcı anılarını okumanın tam sırası. William Alexander’ın ‘Dünyayı Değiştiren On Domates’ kitabında domatesin hikâyesinden akılda kalacak çok şey var.
#William AlexanderAr-Ge faaliyetlerinin tarım alanında çok önemli olduğunu vurgulayan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, “Dijital teknolojiyi kullanmamız gerekiyor. Alın teri değil akıl teri dökmemiz gerekiyor. Tarım sektörüne 4 milyar TL destek sağladık. Geçen sene bitkisel üretim açısından rekor kırarak 28 milyon tonun üzerinde bir üretim gerçekleştirdik” dedi.
#Nihat Pakdil