Fransız restoran listeleme sistemi olan La Liste’te pastacılık dalında yılın inovatif şef ödülünün sahibi olan Antonio Bachour, Espressolab’e ikinci kez danışmanlık vermek üzere İstanbul’daydı. Bachour’un marka için yarattığı bu yılki göz alıcı lezzetler arasında Antep fıstıklı bir tatlı da var.
#Antonio BachourBu yıl bir görünüp bir gitse de güneşli, sıcak günler kapıda, sokaklar bizi çağırıyor. Şimdi bahar havasının, sonra da yazın hakkını vermek için ister pikniğe gidin, ister açık hava konserlerinde coşun. Ya da doğa yürüyüşleri yapın, yaşadığınız şehrin sokaklarını keşfedin... Yaz esintisinde ya da yıldızların altında vakit geçirin. Dışarıda olmanın tadını çıkaracağımız adresleri, aktiviteleri gazetecilere, kent yazarlarına ve işi gezmek olanlara sorduk.
#Melis YılmazDışarıda içtiğimiz kahvenin kalitesi ve çeşitliliği arttıkça evde demlediklerimizde de yüksek bir standart arar olduk. Bunun yolu da elbette doğru metotları uygulamaktan ve iyi çekirdek seçmekten geçiyor. Jürimize eve alırken hangi çekirdekleri tercih ettiklerini sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞKöşebaşı, Gündoğan’da; Banko Burger, Çeşme Marina’da şube açtı. Espressolab’de ünlü pasta şefi Antonio Bachour’un tatlılarını yiyebileceğiz. Bocuse d’Or 2024’te bizi şef Emre İnanır temsil edecek. Four Seasons Hotel Bosphorus ve Jo Malone London işbirliğine gitti. Yeme-içme dünyasından haberler...
#Bocuse D’OrBoğaz’da uzun uzun yürümeyi, deniz kokusunu içinize çekmeyi, martılara simit atmayı siz de özlediniz mi? Yanıtınız evetse, atlayın bir vapura, kurulun ‘arka açık’a... Vapur sefanızı yaparken siz sadece hangi iskelede inmek istediğinize karar verin. Oralarda neler yapılabileceğine dair öneriler de bizden.
#GazetehaberleriBir kahve markası ve vakıf üniversitesi işbirliğiyle “1 Çanta Al 1 Deniz Temizle” projesi hayata geçirildi. Buna göre kahve çuvalları moda tasarımı bölümü öğrencileri tarafından çanta haline getirilecek, satışa sunulacak. Elde edilecek gelirin tamamı DenizTemiz Derneği TURMEPA’ya bağışlanacak.
#Espressolab