Eylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizKünefe tarifi ve yapımı, MasterChef yarışması ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Farklı çeşitleri olsa da künefenin genel yapım yöntemi aynı. İçerisindeki peyniri ve yanında dondurmayla da tadına doyum olmuyor. Peki künefe nasıl yapılır, hangi peynir kullanılır? Eğer denemek isterseniz, künefe yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Künefe TarifiMasterChef Belle Helene tarifi ve malzemeleri izleyiciler tarafından merak ediliyor. Fransız mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan bu nefis tatlı ilk olarak Auguste Escoffier tarafından 1870 yılında yapılmış. Üzerinden geçen uzun yıllara rağmen, Helene Belle nefis tadıyla favoriler arasında yer alıyor. Sulu armut ve çikolatanın nefis uyumu ve yanındaki dondurma ile çok beğeneceksiniz. Eğer bir şans vermek isterseniz, Belle Helene tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Belle Helene TarifiSon yıllarda yeme-içme sahnemizde 3’üncü dalga kahve kadar talep gören ne var diye sorsalar kafe-bistroların havalı ve hayli pahalı kahvaltı tabakları derim. Alıştığımız peynir, ekmek, zeytin, sahanda yumurta yerine avokadolu, poşe yumurtalı, ekşi maya ekmek üzerinde gelen sunumlar yüksek talep görüyor. Yumurtaya ekmek banınca değil, poşeleyip ekmeğin üstüne koyunca havalı oluyor velhasıl. Dışarıda yemeye vakit bulamıyor ya da ekmekle yumurtaya o fiyatları ödemek istemiyorsanız, eğitmen şef Gizem Gedik çırpılmış yumurtadan croque madame gibi meşhur tostlara hepsini detaylarıyla anlattı, tarifler verdi.
#Gaye ŞahinÇoğumuzun zaafı olan tatlılar aynı zamanda vegan mutfaklarda en çok zorlanılan konulardan. En ince ölçülerle pişen tarifler genellikle hep onlar, bu yüzden de malzeme değiştirmek kolay değil. Bayramda dışarıdan sipariş vereceğimiz adresler de sınırlı olduğu için birkaç temel mantığı doğru kavrayıp kendi tatlılarımızı hazırlamak en rahatı.
#VeganYufka, tereyağı, muhallebi ve şerbet ile yapılan bir tatlı çeşidi olan Laz böreği akşam yemek sonrası tarif arayanların favorisi olacak. El açması laz böreği, adından da anlaşılacağı gibi Türkiye'de Doğu Karadeniz bölgesinde ve özellikle Lazların yaşadığı Artvin,Rize ve Trabzon illerinde yapılır. Peki, Laz böreği nasıl yapılır? İşte, ev yapımı laz böreği tarifi ve malzemeleri
#Laz BöreğiMersin’in coğrafi işaret tescili almaya aday ürünü kan portakalı, C vitamini ve antioksidan deposu; bu sayede bağışıklığı destekliyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlığa faydalarını anlattı, ürüne dikkat çeken ‘Yerelin İzinde’ projesinin işbirlikçisi şef Murat Deniz Temel ise kan portakallı acı sos tarifini paylaştı.
#MersinPide sokak lezzetlerimiz arasında en vazgeçilmezlerin başında geliyor. Son dönemde yabancıların da keşfetmeye başladığı pideyi çok güzel yapan mekanlar var elbette. Ancak siz kendi pidenizi evde kendiniz yapmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken güzel bir pide hamuru yoğurmak ve yaratıcılığınızı kullanarak bu hamuru dilediğiniz malzemelerle birleştirmek. Pide hamuru nasıl yapılır? İşte nefis bir pide hamuru tarifi ve çeşit çeşit pide tarifleri…
#Pide Nasıl Yapılırİç Anadolu Bölgesi'nin ilgi çekici şehirlerinden birisi olan Niğde'nin birçok meşhur yemeği bulunmaktadır. Sizler için Niğde Yemekleri - Niğde'de ne yenir ve neyi meşhur? Niğde mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Niğde YemekleriTariflerinize şeker yerine hurma katmayı denediniz mi? Benim her zaman hazırda minik bir kavanoz hurma pürem olur. Kahvemi yudumlarken yanına eşlikçi bir şey aradığımda da elim ilk hurmaya gider. Bazen arasına ceviz-badem sıkıştırıyorum, bazen içini fıstık ezmesiyle dolduruyorum. Bazen de sıcak çikolata yapmak için kullanıyorum.
#Berrin YiğitAirfyer ile günün her saatinde kolay ve pratik tarifler yapılabiliyor. Bunlardan biri de dereotlu poğaça tarifi. Özellikle aniden gelen misafirler için en güzel ikramlık alternatiflerinden biri. Üstelik kısa sürede de hazır oluyor. Peki Airfryer'da dereotlu poğaça nasıl yapılır, kaç dakika?
#Dereotlu Poğaça TarifiGelinim Mutfakta karaorman pastası tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Beş çaylarına harika bir tatlı alternatifi sunan karaorman pastası evde de koaly ve pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, Gelinim Mutfakta karaorman pastası tarifi: Karaorman pastası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Kararorman PastasıMasterchef muzlu roti tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit muzlu krep olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden muzlu malzemeleri ile evde pratik bir şekilde kahvaltılarda ve günün her saatinde çayla efsane bir tada dönüşüyor. Peki, muzlu roti nasıl yapılır? İşte Tayland mutfağı muzlu roti tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Muzlu RotiÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıHamur işi tarifleri kışın aniden gelen misafirlere ilaç gibi geliyor. Bunlar arasında yapımı hem kolay hem de ekmek yerine geçen kete tarifi ön sıralarda yer alıyor. Üstelik evde de tıpkı pastaneden alınmış gibi lezzetli keteler yapabilirsiniz. Peki, kışlık kete nasıl yapılır? İşte yöresel kete tarifi ve malzemeleri.
#Kete Tarifi