Sivilce (Akne) birçok insan tarafından normal kabul edilen, ergenlik sivilcesi canım ne var bunda ,zamanla geçer denilerek üzerinde durulmayan ama aslında tedavi edilmediği zaman deride ömür boyu devam eden izlere sebeb olabilen bir durumdur.
#Sağlık YanınızdaSivilcelerin altında birçok nedenin olabileceğini belirten Dermatoloji Bölümünden Uzm. Dr. Ufuk Güleç, “Çikolata, patates, beyaz ekmek, şeker, fast food, hazır meyve suları ve krakerler akneleri çoğaltıyor. Yüzü ovalamak, mineral yağlar, susam yağı, vazelin, kakao yağı gibi maddeler sivilceleri artırır. Koyu tenlilerde deri rengini açıcı maddeler içeren kozmetik ürünlerin de akneye neden olur” dedi.
#SağlıkHalk arasında ergenlik sivilcesi olarak bilinen ‘akne’ 12-25 yaş arası bireylerin yüzde 85’ini etkileyen ve ergenlik döneminde en sık görülen deri hastalıklarından biri. Çoğunlukla genetik faktörlerin neden olduğu bu minik davetsiz misafirler kişinin yaşam kalitesini ciddi ölçüde bozabiliyor. Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Sedat Akdeniz, akneye karşı alınabilecek önlemleri anlattı.
#Cilt BakımıÖzellikle kadınlarda bazı hormonların yüksekliği sivilceye neden olurken kullanılan bakım ürünleri de cilde bazen yarardan çok zarar getirebiliyor. Ten rengini açmak için kullanılan bazı cilt bakım ürünleri ise gözenekleri tıkayarak mikroorganizmaların birikmesine ve sivilcelere yol açıyor.
#SağlıkHalk arasında ergenlik sivilcesi olarak bilinen ‘akne’ 12-25 yaş arası bireylerin yüzde 85’ini etkileyen ve ergenlik döneminde en sık görülen deri hastalıklarından biri. Çoğunlukla genetik faktörlerin neden olduğu bu minik davetsiz misafirler kişinin yaşam kalitesini ciddi ölçüde bozabiliyor. Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Sedat Akdeniz, akneye karşı 6 etkili öneriyi paylaştı.
#SivilceBıttım sabunu son yıllarda çok duyduğumuz doğal sabun çeşitlerinden biri. Siirt ile özdeşleşmiş bıttım sabunu saç dökülmesinden cilde pek çok soruna iyi geldiği için kullanılıyor. Bıttım sabunu kullananlar genelde bu sabundan fayda gördüğünü anlatıyor. Peki bıttım sabunu nedir? Bıttım sabunu neye iyi gelir?
#BıttımErgenlik, herkes için en zorlu dönemlerden biri... Ergenliğin en büyük problemlerinden biri ise hiç kuşkusuz sivilceler. Sivilce bazı kişilerde çok görülmese de bazıları için yıllarca süren bir kabus hâline gelebiliyor. Oysa ergenlik döneminde alabileceğiniz küçük önlemlerle gelecekte pırıl pırıl bir cilde sahip olarak yetişkinliğe adım atabilirsiniz. Bu önlemlerin başında da sağlıklı beslenme geliyor. Örneğin işe aşırı yağlı patates kızartmasından uzak durup balık yemekle başlayabilirsiniz. Hisar Intercontinental Hospital Dermatoloji Uzmanı Dr. Funda Ataman, bu dönemde cildin bakımı için yapılabileceklerden, beslenme alışkanlıklarına kadar merak edilen soruları yanıtladı.
Ergenlik döneminde alabileceğiniz küçük önlemlerle gelecekte pırıl pırıl bir cilde sahip olarak yetişkinliğe adım atılabilir. Bu dönemde cildinizin bakımı için yapabileceklerinizden, beslenme alışkanlıklarınıza kadar merak edilen tüm soruların yanıtlarını Hisar Intercontinental Hospital Dermatoloji Uzmanı Dr. Funda Ataman anlattı.
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emine Derviş, kistli aknelerin (sivilce) olabildiği kadar daha erken tedavi ettirmek gerektiğini belirterek, “Bu tarz akneler için yapılacak birtakım tedavi yöntemleri var. Bunlar ileriye dönük olarak ne kadar erken yapılırsa kişilerin cildinde iz kalma olasılığı çok daha azalır” dedi.
Ergenlik çağında çıkan sivilceler birçoğumuzun hayatını o dönemde kabusa çevirir. Fakat bazen ergenlik çağı bitse bile sivilceler geçmeyebilir ya da bazı insanlarda ergenlikte hiç sivilce oluşmamasına rağmen 20 yaş sonrasında sivilcelenme olabilir. İşte bu sivilceler bazen ergenlik çağındakilerden çok daha zor, ciddi hormonal sorunlara dayanabilir. Ergenlik sonrası sivilcelenmenin nedenleri, tedavisi ve çözümlerini Dermatolog Dr. Rasime Erkan anlattı.