Herhangi bir üniversitede herhangi bir bölümü bitirip diploma sahibi olmak, gelecek planlarınız açısından sizi istediğiniz noktaya ulaştırmayabilir. İstediğiniz mesleki ihtisası, yetkin bir üniversitede alırsanız; işte diploma o zaman değerli hale gelir. Bu nedenle, üniversite seçerken bazı soruları mutlaka sormalı ve cevabını net bir şekilde almalısınız. İşte sizin için hazırladığımız mini rehberimiz!
#Sponsorlu İçerikÜniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın yaptığı ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2022’ sonuç raporu açıklandı. Değerlendirme sonuçlarına göre Yaşar Üniversitesi, vakıf yüksek öğretim kurumlarının ‘genel memnuniyet’ sıralamasında ilk on içinde yer aldı.
#Yaşar ÜniversitesiYÖK’ten yapılan açıklamaya göre, sadece özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlar için geçerli olmak üzere, uygun görüldüğü takdirde ilgili yılın ÖSYS Kılavuzu’nda yayımlanan programların kontenjanının yüzde 10’unun engelli öğrenciler için ayrılmasına karar verildi.
#YÖKİstanbul Teknik Üniversitesi'nde engellilerin hayatını kolaylaştırmak için yapılanlar o kadar güzel ki… İzmir Çiğli'deki "Dijital hastane"nin konforunu ve verilen sağlık hizmetlerini okuyunca şaşırmayın... Kastamonu Üniversitesi'nde bir öğretim üyesi güneş enerjisiyle çalışan 'çapa makinesi'ni 3D teknolojisi ile üretti. Buyrun iyi haberlere:
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) engellilerin hayatını kolaylaştıracak önemli adımlar atılıyor. Engellilere yönelik gerçekleştirilen Sesli Adımlar, Evrensel Tekstil Merkezi, Engelsiz ve Yaya Dostu Kaldırımlar gibi projelere son olarak İTÜ’lü öğrencilerin 3 boyutlu yazıcıyla ürettikleri biyonik el çalışması eklendi.
#İtüMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirtti. Eren, "Bu nedenle engellilerle ilgili çalışmaları her düzeyde yürütmek, bilimsel veriler toplamak, engellilerin hayata sıkı sıkı bağlanması için yapılması gereken çalışmaları bilimsel olarak belirlemek ve bu doğrultuda politika yapıcılara önerilerde bulunmak, bizlerin en temel görevleri arasında yer almaktadır" dedi.
#Mustafa Kemal ÜniversitesiBÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (BEÜ) SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ İLE ENGELSİZ ÖĞRENCİ BİRİMİ TARAFINDAN FARKLI ENGEL GRUPLARINDAN BİREYLERİN KATILIMI İLE BU YIL 3.SÜ DÜZENLENEN TEMSİLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ VE MEZUNİYET TÖRENİ 26 MAYIS SALI GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. GÜN BOYU TARİHTEN EKONOMİYE, BİLİMDEN SANATA FARKLI ALANLARDA ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN VERİLEN DERSLERE KATILAN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE KATILIM BELGELERİNİN TAKDİM EDİLDİĞİ TÖREN İSE DUYGUSAL ANLARA SAHNE OLDU.
Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Karakütük ve beraberindeki Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Engelliler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Acarlar ile Yapı İşleri Daire Başkanı Gülizar Baş, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe’yi ziyaret ederek kampüsün engelli bireylerin kullanımına yönelik yapılandırılması için destek talebinde bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Kalyon PV arasında, yenilenebilir enerji teknolojileri alanında öğrencilerin mesleki eğitimlerinin desteklenmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi 2022 yılının sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitimle buluşturacağız. İlk hedefimiz, ağustos ayının sonuna 560 bin olan rakamı 700 bine ulaştırmak. İnşallah, 1 Eylül itibarıyla Türkiye'deki mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısının 700 bine ulaştığının müjdesini tüm kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıAİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Milletimizin bize olan güvenini boşa çıkarmayacak şekilde çalıştık, hizmet ürettik" dedi. Tokat'a gelirken kaza geçiren koruma ekibi ile ilgili de bilgi veren Yanık, "Bizim de önümüze araç kırdı fakat bir şekilde geçtik. Arkadaşlarımızın önüne de maalesef aniden sollama yapmaya çalışan araç çıkmış dolayısıyla yerler kaygan olduğu için öyle bir kaza meydana geldi" dedi.
#TokatYaklaşık 2 yıldır devam eden pandemi koşulları hayatın tüm alanlarında olduğu gibi eğitimde de etkili oldu. Yükseköğretimin en önemli unsuru uluslararası etkileşim ise ne yazık ki hâlâ tam anlamıyla uygulanamıyor. Öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapılamıyor.
#YükseköğretimYükseköğretim Kurulu (YÖK), 193 üniversiteye ait 2020 yılı üniversite izleme ve değerlendirme raporlarını yayımladı. Bugün YÖK’ün web sitesi üzerinden erişime açılan Raporda, 2020 yılında bazı alanlarda pandemi etkisiyle düşüş yaşansa da üniversiteler genel anlamda yükselen bir trend sergiledi. En çok düşüşün yaşandığı alan üniversitelerin uluslararası çalışmalarında oldu ancak yabancı öğrencilerin sayısı arttı. Dersler ve dezavantajlı bölgelere yapılan projeler en çok artan alanlar oldu.
#Yükseköğretim Kurulu