Yunanistan topraklarında seyahat etmek isteyenlerin ilk ziyaret mekanlarından birisi Zeus Tapınağı olarak kabul edilmektedir. Seyahate çıkmadan önce hakkında çok detaylı araştırmalar yapılmaktadır. Zeus Tapınağı nerede? Zeus Tapınağı özellikleri nelerdir? Hikayesi nedir? Ziyaret saatleri nelerdir? Konu hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.
#Zeus TapınağıDünyanın en güzel müzeleri arasında bulunan Guggenheim Müzesi dizaynı açısından bir zirvedir. Guggenheim Bilboa Müzesi'nin dış görünümü bir heykeli çağrıştırır. İspanya'da bulunan bu müzenin de göz alıcı bir ahengi vardır. Guggenheim Müzesine dair tüm bilgileri sizin için derledik.
#GyggenheimAmasya’da 1962'de bir evin inşaatı sırasında tesadüfen Hititlerin Fırtına Tanrısı Teşup heykeli bulundu. 59 yıldır müzede sergilenen heykelle ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Amasya Müzesi Müdürü Celal Özdemir, heykelin dünyada eşi olmadığını belirterek, “Heykeli bulan bir paket sigara parasına bir başkasına veriyor. Polis daha sonra bulunca müzeye kazandırılıyor” dedi.
#AmasyaYaşayan en büyük heykel sanatçılarından Sir Antony Gormley ile İngiltere’nin en önemli galerilerinden White Cube’un sahibi Jay Joplin, Galataport vesilesiyle İstanbul’daydı. Gormley, “İstanbul, 1960’ların sonlarından beri çok değişti ama yine de o güçlü enerjisi ve güzelliğine sahip. Hâlâ gökyüzünün ve denizin maviliği, delici minareleri ve ışıkla birleşimi her zaman aklımda” diyor.
#Antony Gormley20-23 Eylül arası düzenlenecek Contemporary İstanbul ve 22 Eylül’de başlayacak 4. İstanbul Tasarım Bienali’nin rüzgârını arkasına alan sanat galerileri yeni sezona en iddialı sergileriyle hazırlanıyor. Müze ve galerilerin sezon açılış sergilerini derledik...
#UNIQ GalleryKARABAĞLAR Belediyesi’nde bir önceki yönetimin projesi Nasreddin Hoca Heykeli, Hoca’nın fıkralarına taş çıkartacak bir hikayeyle aylardır bekliyor. Görenler, kafası ve elleri olmayan heykelin neye benzediğini çıkarmaya çalışırken; yeni Başkan Muhittin Selvitopu, bir aksilik çıkmadığı takdirde yarım kalan projeyi 2-3 aya kadar tamamlayacaklarını söyledi.
Moris Adası diye Türkçe’ye çevirebileceğimiz Mauritius, Hint Okyanusu’nda adalardan oluşan bir ülke. Çok farklı din ve kültürden insanları barındırıyor. Tapınaklar, kiliseler ve camiler birbirine bitişik vaziyette. Oteller ise apayrı bir dünya; lüks, ihtişam ve doğa bir arada.
Gustav Vigeland. 1907 ile 1942 arasında, ölümünden bir yıl öncesine kadar, otuz beş yılda 212 heykel yapıyor. Geçen hafta Oslo’da, Vigeland Park olarak anılan bu muhteşem heykeller galerisine gidiyorum. 212 heykelin yer aldığı parkı gezerken, sanatın her türüne duyduğum saygı, doruğa ulaşıyor. İnsanlık adına, manevi bir haz.
Verdiler, okudum. 12 sayfalık bir çeviri, Guantanamo’nun en ünlü belgesi. İngiltere’de Manchester şehrinde yapılan bir aramada bir militanın evindeki bilgisayarda ele geçirilmiş. El Kaide’nin 1998 yılında Tanzanya ve Kenya bombalamalarının 2001 yılındaki mahkemesinde delil olarak kullanılmış.
İki ünlü sanatçıyla, Metin Serezli ve Mehmet Aksoy’la Elmadağ Meyhanesi’nde buluştuk. Divan Oteli’nin yanında, çılgın kalabalıktan uzak bir meyhane burası. Lezzetli mezeleri, ara sıcakları ve balıklarıyla meşhur. Haftasonu gecelerinde dört kişilik bir grup fasıl yapıyor. Ama biz, sohbetin tadına varmak için hafta içinde gitmeyi tercih ettik.
Aramızda çocukluğunda ya da gençliğinde bir milli bayram günü şiir okuma heyecanını yaşamamış olan var mı? 1970’li yıllarda ilkokul öğretmenim Mesude Aksoy’un ilçedeki kutlamalarda beni kürsüye çıkarıp bana şiir okutma çabası, hiçbir zaman gözümün önünden gitmez. Sınıfı süslerken öğretmenim benden, küçük makası doğrudan kendisine vermeyip sıranın üzerine bırakmamı istemişti.
#Konuk YazarKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 13. durağı İstanbul Kültür Yolu Festivali, büyük ilgiyle devam ediyor. Frida ve Picasso sergileri başta olmak üzere festival kapsamındaki sergileri her gün binlerce kişi ziyaret ederken, İstiklal Caddesi ve AKM’de metrelerce kuyruk oluştu.
#İstanbul Kültür Yolu Festivali