Genellikle doğumdan hemen sonra cerrahi işlemlerin yapılması önerilmez. İşlemler için 6 ay - 1 yıl beklenmesi kişinin ve yapılacak işlemin sağlıklı olması açısından önemlidir. Emzirme ve vücudun deforme olmuş kısımlarının kısmen iyileşmesi hedeflerdir. Bu noktada, cerrahi olmayan prosedürler büyük önem taşıyor.
#Emzirme DönemiHamilelik sürecinden sonra bebeğini sağlıkla, mutlulukla kucağına alan annelerin aklına ilk düşen sorular genellikle “Acaba emzirebilecek miyim, sütüm yetecek mi?” olurken; Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, “Emzirme döneminde çok yemek değil sağlıklı beslenmek annenin süt üretimini artırır” diye belirtti.
#BebekMide balonu işleminin ameliyatsız olarak yaklaşık 15 dakikada tamamlandığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, “Bu işlemde hasta uykulu bir halde (sedasyon) iken endoskopi yapılır ve aynı yoldan mide balonu yerleştirilir. Mide balonu etki mekanizması ise midede yer kaplayarak sürekli tokluk hissi yaratması, böylece her öğünde daha az gıda tüketimi ile hastanın kilo vermesini sağlamaktır” dedi.
#1Kendini yorgun hisseden de alıyor, kilo vermek isteyen de… Migren, depresyon, uykusuzluk sorunu yaşayanlar da çareyi magnezyumda arıyor. Peki bu şekilde kontrolsüzce kullanımın yan etkileri var mı? Yeterli magnezyumu takviyeler yerine gıdalardan alabilir miyiz? 11 soruda magnezyum takviyeleri...
#Gıda TakviyeleriSon yıllarda sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunma gibi nedenlerle vitamin ve gıda takviyeleri kullanımı giderek artıyor. Bunların en popülerlerinden biri sosyal medyanın da etkisiyle adından sıkça söz ettiren magnezyum takviyeleri… Kendini yorgun hisseden de alıyor, kilo vermek isteyen de… Migren, depresyon, uykusuzluk sorunu yaşayanlar da çareyi magnezyumda arıyor. Peki bu şekilde kontrolsüzce kullanımın yan etkileri var mı? Yeterli magnezyumu takviyeler yerine gıdalardan alabilir miyiz? 11 soruda magnezyum takviyeleri...
#SağlıkMide balonu işleminin ameliyat - sız olarak yakla - şık 15 dakikada tamamlandığını belirten Genel Cer - rahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, bu işlemde hasta uykulu bir haldey - ken (sedasyon) endoskopi yapıldı - ğını ve aynı yoldan mide balonunun yerleştirildiğini söyledi. Mide balonunun etki mekanizmasını da anlatan Güçlü, midede yer kap - layarak sürekli tokluk hissi yarattığını, böylece her öğünde daha az gıda tüketimiyle hastanın kilo vermesinin sağlandığını kaydetti. Mide balonu - nun midede maksimum 6 ay-1 yıl süreyle bırakıl - dığını ifade eden Güçlü, “Ancak diğer girişimsel yöntemlerden önemli bir farkı, balonun belli bir süre sonra çıkarılması - dır. Hastaların diyetisyen takibi şarttır. Hastalar bu süre içinde yapılarına göre yüzde 10-20 arasın - da kilo verir” dedi.
#1Kadınlarda B12 değerinin testlerde 200 pg/ml ile 800 pg/ml arasında olması normal kabul edilir. Eğer yapılan vitamin testlerinde B12 200 mg/ml'nin altında olursa B12 eksikliği olduğu tespit edilir. Bu durumda beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi ya da takviye vitaminlerin kullanılması gerekir. Kadınlarda yüksek ve düşük B12 değerleri ile ilgili ayrıntıları derledik.
#KadınMenopoz, kadınların hayatı için önemli bir dönem olmaktadır. Kadınlar menopoza girdiklerinde yumurta üretimi dururken, östrojen üretimi de azalmaktadır. Dünya genelinde kadınların menopoza girme yaşı 45-55 yaş aralığı olarak kabul edilmektedir. Menopoz sürecinde depresyon ve duygu değişimleri görülmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kadınlarda Menopoz YaşıYeşil çay son zamanlarda çok tüketilen içecekler arasında yer almaktadır. Yeşil çayın vücuda sağladığı yararlar nedeniyle tercih edildiği bilinmektedir. Tüketilen gıdaların faydaları kadar zararları da olabilmektedir. Kişilerin ürünleri kullanmadan önce konuyla ilgili araştırma yapması gerekmektedir. Yeşil çayın şişkinlik ve gaz yapıp yapmadığı hakkında detayları derledik.
Ülkemiz bakliyatlar ve bu bakliyatlardan elde edilen yemişler konusunda oldukça verimli bir coğrafyada yer almaktadır. Özellikle nohut kullanılarak üretilen leblebi ve leblebi çeşitleri ülkemizde sıkça tüketilmektedir. Peki, sarı, beyaz ve tuzlu çeşitleri olan leblebi gaz yapar mı? Leblebinin gaz yapmaması için neler yapmalı tüm detayları ile derledik.
"Bırak artık şu elindeki ekmeği", "Sen yine mi kilo aldın?", "Sana evde yemek vermiyorlar mı?", "Sınıf arkadaşın senden daha uzun, büyümüyorsun..." Bu cümleler arasında size de tanıdık gelenler var mı? Ebeveynlerin çocukluk döneminde kurduğu 'beden' ve 'yemek' baskıları, bireylerde ciddi yeme bozukluklarına yol açıyor. Kimisi hayatı boyunca diyet yapıyor, kimisi zorla yedirilen bir yemeği ömrü boyunca görmek istemiyor, kimisi ise sürekli "Daha fazla yemeliyim, kilo almalıyım, boyum uzamalı" diye çabalıyor. İşte çocukluk döneminde yemek baskısına maruz kalan ve bu durumu bir 'travma' haline gelen insanların hikayeleri...
#Yeme BozukluğuEmziren anne oruç tutabilir mi sorusu, yaklaşan Ramazan ayı öncesi merak konusu oldu. Ramazan ayının maneviyatına oruç ibadetini yerine getirerek dahil olmak isteyen pek çok vatandaş, emziren anne oruç tutabilir mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, emziren anne oruç tutabilir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Diyanet90'ların top modellerinden Linda Evangelista'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir sosyal medya paylaşımı, Türkiye'de de oldukça yaygın olan estetik bir müdahale yönetimini tüm dünyada gündeme taşıdı. Peki soğuk lipoliz hakkında uzmanlar ne diyor?
#CoolsculptingMaydanoz, hemen herkesin mutfağında yer alan, yemeklere ve salatalara tat veren sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır. Düz ya da kıvırcık yapraklarıyla maydanoz dünyanın en çok kullanılan bitkilerinden biri. İşte maydanozun pek bilinmeyen faydaları…
#Maydanozun Faydaları NelerKoronavirüs pandemisi, her sektör gibi estetik ve güzellik sektörünü de etkiledi. Dışarıya çıkmaktan imtina ettiğimiz o ilk dönemde estetik ameliyatlar ileri tarihlere ertelendi. ‘Yeni normalde’ ise operasyonlar yeniden başladı. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mete Aksu, bu süreçte evde çok fazla vakit geçirenlerin estetik ve güzellik uygulamalarına ilgilerinin arttığını söylüyor.
#İzmirVücut biçiminiz, cilt tonunuz, diyet ve egzersiz planınız ne olursa olsun, hamilelik dönemi içerisinde cildimiz elastikiyetini yitirir, kolajen yapısı zayıflar ve belirli yağ kümelerinden kurtulmak daha da zorlaşır. Kırışıklıklar, ince çizgiler ile birlikte genetik selülit oluşum kendisini gösterir ve bu da genel bir sorun haline gelir.
#KadınSon yıllarda herkesin sıklıkla şikayet ettiği sağlık problemlerinin başında B12 vitamini eksikliği geliyor. Dengesiz ve sağlıksız beslenmeye bağlı olarak görülen B12 vitamin eksikliği; unutkanlık, yorgunluk, halsizlik, üşüme, dikkat eksikliği gibi pek çok soruna yol açar. Peki, B12 eksikliği neden olur, belirtileri nelerdir, B12 eksikliği nasıl tedavi edilir? Detayları uzmanlardan öğrenelim.
#B12 EksikliğiVitaminler vücut için gerekli olan organik bileşenlerdir. Yeterli düzeyde alınmamaları durumdan birtakım aksaklıklar meydana gelebilir. B12 vitamini de sağlığımız için oldukça önemli. Peki B12 vitaminin faydaları neler? B12 eksikliğinde ne olur? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur? Konuyla ilgili detaylı bilgileri uzmanlardan öğrenelim.
#B12 VitaminiTaze veya kuru haliyle sofralarımızdan eksik olmayan dereotu, vücut sağlığı için önemli besinlerden biri. Aynı zamanda da kalsiyum deposu. Peki dereotunun faydaları neler? İşte kendi has kokusuyla tam bir şifa kaynağı olan dereotunun yararları...
#DereotuBebeklerde besin alerjileri sık yaşanan problemlerin başında gelir. Özellikle ek gıdaya geçiş döneminde görülen besin alerjileri tedavi edilmediğinde tehlikeli tablolara dönülebilir. Peki, her bebekte besin alerjisi riski var mı? Bebeklerde besin alerjisi diğer hastalıkları tetikleyebilir mi? Hangi besinler alerjiye yol açar? Alerjiye yatkınlık anne karnında mı başlar? Besin alerjileri nasıl tedavi edilir? İşte bebeklerde besin alerjisi ile ilgili tüm merak edilenler…
#Bebek