Empanadas, Latin ülkelerinde sık tüketilen nefis bir börek türü. İç farklı kıymalı, tavuklu, deniz ürünlü veya peynirli olarak hazırlanabiliyor. Ayrıca tavada kızartılarak veya fırında pişirilerek sofralardaki yerini alıyor. Peki empanadas nasıl yapılır? İşte empanada tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...
#Empanada Nasıl YapılırSamsa veya samsa böreği Güney Asya ülkeleri Hindistan, Pakistan ve Nepal'de çokça tüketilen, Portekiz ve Doğu Afrika'ya da yayılmış bir börek çeşididir. Tarihi kayıtlardan Eski Pers İmparatorlarının da sevdiği bir yiyecek olduğu anlaşılmış ve bu nedenle geçmişinin en azından MÖ 500'lerden daha eskiye uzandığı tahmin edilmiştir. Peki, samsa nasıl yapılır?
#Samsa NedirIspanaklı, patatesli ya da peynirli birçok çeşitte yaptığımız börekler Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Bu yüzden bize çok da uzak bir tat olmayan empanadaya bayılacaksınız! Tavuklu ve kuzu etli tarifini paylaşacağımız empanada anavatanı olan Orta ve Güney Amerika’da balıklı bile yapılıyor! İşte klasik börekten sıkılanlar için tavuklu ve kuzu etli empanada tarifi…
#Mucize LezzetlerBir masanın etrafında toplanıp panzerotto yediğimiz samimi akşam yemeklerinde içim huzurla dolar. İtalya’nın en popüler sokak lezzetlerinden biri bu... Domates ve mozzarella peyniri dolgulu; biraz pişiyi biraz çiböreği andıran bu çıtır hamuru yediğimde nerede olursam olayım kendimi Puglia’da hissederim.
#PanzerottoSavaş Ertunç ve Tarık Bayazıt İstanbul’daki Changa Restaurant’ın ortakları. Farklı mesleklerden gelen ve birkaç sene evvel işlerini güçlerini bırakıp füzyon restoran Changa’yı açan Ertunç ve Bayazıt, son beş yıldır üç günü geçen tatil yapamamışlar.