Kış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı YaşamÇocukluğumuzda büyüklerimiz biz meyve yerken ‘Soyma kabuğunu çocuğum, vitamini kabuğunda…’ derdi de çoğumuz onları dinlemezdik. Portakalı soyduğumuzda etrafında kalan beyaz tabakayı ince ince soyar, mandalinanın arasındaki beyaz lifleri titizlikle ayıklardık. Meğer büyüklerimizin bir bildiği varmış. Meyvenin sadece kendisinin değil, kabuklarının da şifa deposu olduğunu bilim dünyası kanıtladı desek yanlış olmaz.
#SağlıkTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Ülkemizde 1.3 milyon üzerinde gıda denetimi yapıyoruz. Vatandaşımızın hijyen açısından, sağlık açısından ya da farklı sebeplerle aleyhine olacak her durumu engellemek adına bu denetimlerimiz devam edecek. Bununla ilgili de denetimlerimiz oldu. Bunlara ilişkin yaklaşık 600 milyon liralık bir idari para cezası kesildi bu firmalara" dedi.
#İbrahim YumaklıSon yıllarda popüler olan yemek yarışmalarında sunumlarına farklılık katmak isteyenlerin ilk başvurduğu yöntem ‘renkli yağlar’ oluyor. Bu yağları evde yapmak, kendi sofralarımıza albeni katmak zor değil. Hem aromaları hem renkleriyle sofranızı şenlendirecek öneriler hazırladım.
#YağSporculuk hayatında 1 olimpiyat, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğu elde eden Milli Güreşçi Taha Akgül, bu 3 kulvarda 15 altın, 2 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 22 madalya kazanarak güreş kariyerini Paris Olimpiyat Oyunları sonrasında sonlandırdı. 14 yıldır birlikte olduğu hocasıyla pasta keserek kariyerini noktalayan milli güreşçi Akgül, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.
#GüreşKurban Bayramı boyunca et ağırlıklı olarak beslenmenin ardından 'Bayram sonrası beslenme nasıl olmalı?' sorusu sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyor. HÜRRİYET ve LEZİZZ bu süreçte dengeli ve düzenli beslenmenin metabolizmayı toparlamaya yardımcı olacağının önemine Şef Rüzgar SÜNBÜL dikkat çekti.
#Bayram Sonrası Beslenmeİngiltere’de bir doktor, beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirecek dahice bir tüyo ortaya attı. Cerrah Dr. Karan Rajan, 5,2 milyon takipçisi olan TikTok hesabında yayınladığı videosunda bu yöntemi anlattı ve bu yöntemle beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirmenin mümkün olduğunu iddia ediyor! Peki bu gerçekten mümkün mü?
#EkmekKış aylarında kol gezen hastalıklara karşı mücadelede herkesin bir numaralı çayı bitki çayları. Aktarlarda ve marketlerde satılan çeşit çeşit çaylar arasında en tanıdık ve en yaygın olanı da muhtemelen ıhlamur. Poşet halinde de satılan ıhlamur çayı, yaprakları ve çiçekleriyle demlendiğinde çok daha sağlıklı oluyor. Peki ıhlamur nasıl yapılır? İşte ıhlamur çayı demlemenin en pratik, lezzetli ve sağlıklı yöntemi…
#IhlamurUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirKanal D’de her perşembe akşamı ekrana gelen Yılmaz Erdoğan’dan İnci Taneleri, dansı ve sempatik tavırları ile tüm izleyicinin kalbinde taht kuran Dilber’in otel odasında eşi Zahir tarafından darp edilip ambulansla hastaneye kaldırılması nedeniyle tüm Türkiye’yi ağlattı.
#İnci TaneleriKanal D’de her perşembe akşamı ekrana gelen Yılmaz Erdoğan’dan İnci Taneleri, dansı ve sempatik tavırları ile tüm izleyicinin kalbinde taht kuran Dilber’in otel odasında eşi Zahir tarafından darp edilip ambulansla hastaneye kaldırılması nedeniyle tüm Türkiye’yi ağlattı.
#İnci TaneleriMerhaba lezzetsever dostlarım... Bu yılbaşında yeni yılı saray sofrası dokunuşlarıyla karşılamaya ne dersiniz? Havalar iyice soğumuş, bir de yeni yıla çok az bir zaman kalmışken, yılbaşı sofralarınız için saray mutfağının ve sultanların gözbebeği olan ayva tatlısı ile geldim. Kış meyvelerinin gözdesi ayvanın sahneye çıktığı bu çok özel yılbaşı tatlısı, yeni yıl sofranızı taçlandırmanın en güzel yolu olacak.
#Milföylü Ayva TatlısıPınar Deniz, her geçen yıl başarılarıyla ve oyunculuğuyla daha da parlıyor. Ödüllerine ödül, projelerine proje ekliyor, “Oynadıkça travmalarımı şifalandırmayı öğrendim” diyor. Bir yandan sosyal sorumluluk projeleriyle de karşımıza çıkıyor: “Toplumu değiştiremem ama toplumda dokunabileceğim insanlar olacağını biliyorum.” Pınar Deniz’le hayatındaki değişimleri, başarılarını, dizisi ‘Yargı’yı ve artan şöhretini konuşuyoruz: “Ünlü oldukça çevren genişlemiyor, tam tersi küçülüyor.”
#Pınar DenizArtİstanbul Feshane’nin açılış sergisi “Ortadan Başlamak” kapsamında, Haliç Sanat Fener Evleri 2’deki Hilal Can’ın “Gece Gezenler” başlıklı sergisi 30 Aralık’a kadar ziyaretçilerini bekliyor. Coşkulu renkleri, derin gerilimleri ile sergideki çalışmalar mekânın gizemli atmosferiyle bütünlük oluşturuyor. Haliç Sanat’a özel olarak tasarlanan sergide, Hilal Can’ın resim ve seramiklerinin yanı sıra bir de ses yerleştirmesi yer alıyor. Serginin mekanla özdeşleşen sürecini sanatçıyla konuştuk: "Tomris Uyar’ın 'Gece Gezen Kızlar' adlı öyküsünden aldığım ilhamla serginin adı belirdi."
#Hilal Can2 Aralık Dünya Mücver Günü kutlu olsun! Bu günün anlam ve önemi; daha çok kişiyi mücver denemeye ve farklı çeşitlerini pişirmeye teşvik etmek. Haydi o zaman, biz de biraz un ve yumurtayla tadı zenginleşen sebzelerden ve hatta meyvelerden pişirelim, doyasıya tadalım.
#2 Aralık Dünya Mücver GünüKenneth Branagh, Agatha Christie romanlarından yaptığı uyarlamaların üçüncüsü olan ‘Venedik’te Cinayet’te muhteşem bıyıklı, ‘inançsız’ dedektif Hercule Poirot’yu ruhlar âlemiyle buluşturmaya çalışıyor. Öykü, sular altındaki Venedik’te hayaletlerin yaşadığı varsayılan bir malikânede geçiyor.
#Sinema