AMASYA’da, 2013 yılında kaçak kazı sonrasında yapılan kurtarma kazısının ardından ortaya çıkarılan üzerinde elma figürü bulunan bin 800 yıllık mozaik, 7 yıl sonra müzede sergilenmeye başlandı. Misket elma ile ünlü kentte müzeyi ziyaret edenler, mozaiğe ilgi gösteriyor.
#AmasyaAmasya'da, 2013 yılında kaçak kazı sonrasında yapılan kurtarma kazısının ardından ortaya çıkarılan üzerinde elma figürü bulunan bin 800 yıllık mozaik, 7 yıl sonra müzede sergilenmeye başlandı. Misket elma ile ünlü kentte müzeyi ziyaret edenler, mozaiğe ilgi gösteriyor.
#Amasya Arkeoloji MüzesiAMASYA'da, 2013 yılında kaçak kazı sonrasında yapılan kurtarma kazısının ardından ortaya çıkarılan üzerinde elma figürü bulunan bin 800 yıllık mozaik, 7 yıl sonra müzede sergilenmeye başlandı. Misket elma ile ünlü kentte müzeyi ziyaret edenler, mozaiğe ilgi gösteriyor.
#AmasyaAmasya'da müzede sergilenen bin 700 yıllık elmalı mozaik, bu meyve ağacının üzerine işlendiği tek antik mozaik olarak dikkat çekiyor. Amasya Müzesi Müdürü Celal Özdemir, “Dünyada üzerine misket elma ağacı işlenmiş tek mozaik Amasya'dadır” dedi.
#AmasyaAmasya'da müzede sergilenen bin 700 yıllık elmalı mozaik, bu meyve ağacının üzerine işlendiği tek antik mozaik olarak dikkat çekiyor. Amasya Müzesi Müdürü Celal Özdemir, “Dünyada üzerine misket elma ağacı işlenmiş tek mozaik Amasya'dadır” dedi.
#RomaBizans İmparatorluğu'nun son dönemde inşa ettiği Ayasofya Kilisesi, devrin en önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Günümüzde müze olarak kullanılan esere dair Trabzon Ayasofya Müzesi nerede? Trabzon Ayasofya Müzesi tarihçesi, eserleri, giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2023) gibi merak edilenleri derledik.
#TrabzonAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden 3 bilim insanı, Anadolu tarihinde önemli yere sahip, 2 bin yıllık mozaiklerde bile yer bulan kınalı kekliğin Trakya bölgesindeki popülasyonunun azaldığı uyarısında bulundu. Bölgenin yerleşim baskısı altında kalmasının, bu azalmada en önemli etken olduğu kaydedildi.
#Akdeniz ÜniversitesiEfsaneler içinde istisnasız en kabul göreni, Şanlıurfa’nın Balıklı Göl’ü. Putpereset Kral Nemrut, Hz. İbrahim’i mancınıkla ateşe attırır. Ateş göle, odunlar balığa dönüşür. Bu nedenle Balıklı Göl kutsaldır. Her gün, her mevsim binlerce ziyaretçisi vardır. Ancak Şanlıurfa’yı, Balıklı Göl’den ibaret sanmak büyük haksızlık. Kentin zengin tarihine, kültür ve sanat hazinesine eklenen Göbekli Tepe ve Amazon Kraliçeleri mozaikleri, bir an önce gidilip görülmesi gereken çok önemli iki yeni adres.
Türk resminde soyutun öncülerinden sayılan Ferruh Başağa, yaşayan en yaşlı birkaç ressamımızdan biri. Geçtiğimiz ay 90'ına ve 67'nci sanat yılına girdi ve de 76'ncı kişisel, ikinci retrospektif sergisini, bu hafta İstanbul İş Sanat Kültür Merkezi Kibele Sanat Galerisi'nde açtı.