el dezenfektanı haberleri sayfasında el dezenfektanı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 439 el dezenfektanı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Koronavirüse karşı önlemler kapsamında son aylarda herkesin sıklıkla kullandığı dezenfektanlarla ilgili çok önemli bir uyarı geldi. Dezenfektanların standartlara uygun olmadığı taktirde ciltte tahribata ve gözde körlüğü neden olabilecek sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi.
#KoronavirüsBAŞAKŞEHİR'de el dezenfektanı kullandıktan sonra iş yerinde bulunan atıkları yakmaya çalışan bir kişi dezenfaktandaki alkolün etkisiyle aniden yanmaya başladı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Uzman Doktor Ülkümen Rodoplu, "Hem kendimizi korumak hem de çocuklarımızı korumak için dezenfektan kullandıktan sonra kibrit ya da çakmak yakılmamalı. En az 3 dakika geçmesi sağlanmalı. Kişiler bu konuda dikkatli olmazsa ellerinde, kollarında yanıklar oluşabilir" dedi.
#BaşakşehirDevam eden COVID-19 salgınıyla birlikte, çoğu mağaza raflarında el dezenfektanları neredeyse tükendi. Dezenfektanların, ellerinizdeki mikroplardan kurtulmaya çalışırken çok sık kullanılması halinde olumsuz etkilerinin olabileceğini unutmayın. Sabun ve su hala ellerinizde bulunan mikropları veya virüsleri öldürmenin en etkili yoludur, ancak her zaman sabun veya temiz suya erişemiyorsak, el dezenfektanı bir sonraki en iyi seçenek olabilir.
#DezenfektanBULGARİSTAN’ın bir ay önce karantina ile birlikte PCR testi zorunluluğunu kaldırmasıyla yeniden Edirne’ye gelmeye başlayan komşu ülke vatandaşlarına, kentin kalabalık bölgelerinde koronavirüs tedbirleri kapsamında maske dağıtıldı. Özellikle Bulgar ziyaretçilerin yoğun olarak geldiği Ulus Pazarı girişinde hijyen önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, hem komşu ülke vatandaşlarının hem de Edirnelilerin maske konusunda bilincinin arttığını söyledi.
#EdirneVirüsten korunmak için dezenfektan ve el jellerinin aşırı kullanımı üzerine uyarılar yapan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Berna Aksoy, havaların ısınmasıyla birlikte dezenfektanların yanlış kullanımının ciltte tahriş, kuruluk ve lekeler yaratabileceğine dikkat çekti.
#DezenfektanTürkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının görülmesinin ardından yoğun talep ile birlikte kolonya ve dezenfektan fiyatlarında artış dikkat çekti. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, evde el dezenfektanlarının üretilebileceğini belirterek, "Etil alkol ve aleo veranın yanında lavanta yağı, çay çiçeği yağı ve karanfil yağıyla desteklenen bir ürünle çok rahat, güvenle kullanılabilen bir el dezenfektanı yapabiliriz" dedi.
#KoronavirüsTüm dünyada hızla yayına koronavirüs nedeniyle hijyen pazarına yönelik rağbet arttı, marketlerde raflar boşaldı. Hal böyle olunca internette ‘el dezenfektanı nasıl yapılır’ sorusu herkes tarafından merak edilir oldu. Peki, evde el dezenfaktanı nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli?
#El DezenfektanıSevgili Hürriyet okurları... Kış aylarının iyice kendini hissettirdiği şu günlerde, özellikle Ankara gibi soğukların sert geçtiği bir şehirde hamilelik sürecini daha sağlıklı ve konforlu geçirmek isteyen anne adayları için bazı öneriler paylaşmak istiyorum.
#Kış AylarıYaz aylarının gelmesiyle birlikte, sıcak hava ve yeterince dikkat edilmeyen besin hijyeni yaz ishali vakalarında önemli bir artışa neden oldu. Acil servisler son bir haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Özellikle çocuklarda sık görülen bu hastalık, son günlerde yetişkinleri de etkisi altına almaya başladı. Uzmanlar, hastalığın ani artışının nedenlerini ve alınabilecek önlemleri hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkÜlkemizde hava sıcaklıklarındaki ani düşüşün ardından, grip başta olmak üzere üst solunum yolu hastalıklarında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanlar bu yıl grip vakalarında geçtiğimiz iki-üç yıla oranla 2-3 kat artış olduğunu ve hastanelerde ciddi yoğunluk yaşandığını söylüyor. En önemlisi de bu yılki gribin iyileşmesi haftalarca sürüyor. Peki bu kış grip neden bu kadar güçlü? Salgına yakalanmamak için neler yapmak gerekiyor? Vitamin takviyeleri ile bitki çayları işe yarıyor mu? Hangi besinleri tüketmek salgına karşı kalkan olabilir? Uzmanlarla tüm detaylarıyla mercek altına aldık.
#SağlıkGrip, genellikle kendi kendine iyileşme eğilimi gösterse de bazı durumlarda çok ağır sonuçlara yol açabiliyor. ABD’de yaşayan Allison Miller'ın hastalığı da başta sıradan bir gripti. Semptomları ağırlaşıp hastaneye kaldırılan Miller, birkaç günün sonunda sol bacağını kaybetti. Peki grip nasıl oluyor da ağır hastalıklara dönüşebiliyor? Gribin normal seyrinin dışına çıktığını nasıl anlarız? En çok kimler risk altında? İşte Allison Miller’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#SağlıkHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ‘Eris’ varyantı ile birlikte son bir buçuk aydır vaka sayılarında bir artış gözlemlediklerini söyledi. Ceyhan, “Eris varyantının yeni bir pandemi oluşturacağını düşünmüyorum. Şu anda benim önerim, bağışıklığı düşük, kronik rahatsızlıkları olan, kanser hastalarının iyi korunması ve dikkat etmesi” dedi.
#Eris VaryantıFransız hükümeti, son dönemde daha fazla sayıda insanın butik biralar içmeye başlaması sonucu şaraba olan talebin düşmesi nedeniyle, üretim fazlası şarapları imha etmek ve üreticileri desteklemek için 200 milyon Euro bütçe ayıracak.
#FransaSAĞLIK Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) 2023 yılı ikinci üç aylık dönemde (nisan-mayıs-haziran) denetlediği 254 kozmetik ürününün yüzde 97’sini, yani 247’sini uygunsuz buldu. Uygunsuz ürünlerle ilgili firmalara kesilen cezanın toplam tutarı ise 249 bin 957 lira oldu.
#SAĞLIK BakanlığıUmumi tuvaletlerin mikrop yuvası olduğunu hemen hepimiz tahmin ediyoruz. Peki bu mikropların ne kadar fazla ve riskli olabileceği konusunda herhangi bir fikriniz var mı? Umumi tuvaletlerden bulaşma riski olan tüm hastalıkları uzman isimlerle konuştuk
#Umumi TuvaletlerHemen hepimizin hayatının merkezinde olan cep telefonlarıyla ilgili İngiltere'de yapılan bir araştırma, telefonların tuvaletlere oranla 18 kat daha fazla bakteri bulundurduğunu ortaya koydu. Üstelik toplu taşımada, yemek masasında, tuvalette elimizden düşürmediğimiz cep telefonları ciddi enfeksiyonlara neden oluyor. Konuyu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. A. Çağrı Büke ile konuştuk. İşte merak edilenler...
#BakteriTüm Türkiye'nin yüreğine ateş düşüren büyük felaketin ardından el ele verdik yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bu süreçte bölgede zorlu koşullarda hayata tutunan afetzedelerin karşı karşıya olduğu bir tehlike daha var: Salgın hastalıklar... Hurriyet.com.tr'ye konuşan uzmanlar, afet sonrası koşullarında hastalıkların ortaya çıkmasını önlemek için yapılması gerekenlere dair önemli uyarılarda bulundu.
#DepremKırılgan tırnaklar kötü beslenmenin bir işareti olabilirken çıkıntılar aşırı temizliği gösterir. Ama bazı lekeler kanser gibi çok ciddi hastalıkların uyarı işareti olabilir...
#SağlıkTürkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, merdiven altı kozmetik ürünlerle mücadeleyi sürdürüyor. Yılın 3. çeyreğinde denetlenen 371 kozmetik üründen, 295’i teknik düzenlemeye aykırı, 7’si güvensiz bulundu. 773 bin lirayı aşan para cezası uygulanırken, 7 bine yakın parfüm ve deodarant güvensiz ürün kapsamına alındı. Üreticisi belli olmayan ürünler imha edildi.
#Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz KurumuABD Teksas'tan gelen güvenlik kamerası görüntülerini konuşuyor... Sosyal medyada tepkilere neden olan polis memurunun kimliği belli oldu. Kısa sürede ülke gündemine oturan görüntülerin arkasından bir aile trajedisi çıktı.
#Teksas Okul SaldırısıSağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 282 kozmetik ürününü denetledi, 200’ü teknik düzenlemeye aykırı, 5’i güvensiz çıktı. Sahte, kaçak, taklit olduğu belirlenen 3 bin 530 adet parfüm ve deodorant da güvensiz ürün kapsamına alınarak imha edildi. TEİS Başkanı Nurten Saydan, “İnternet gibi ortamlarda çok sayıda kalitesiz, sahte ürünlerin olması ve tüketicilerin bu ürünleri kullanıp zarar görmesi bizleri son derece endişelendiriyor” dedi.
#Sağlık BakanlığıBayramda açık görüş var mı sorusu cevap buldu. Bir süredir Ramazan Bayramı’nda açık görüşlerin yapılıp yapılmayacağı merak konusu haline gelmişti. Covid-19 salgını nedeniyle ceza ve infaz kurumlarında bir süre yapılamayan açık görüşler Ramazan Bayramı dolayısıyla açıklamada belirtilen tarihlerde yapılacak. Peki, açık görüş ne zaman başlayacak?
#Açık Görüş Ne ZamanMaskelerimiz virüsten korunmak için en güçlü silahlarımızdan biri. Omicron ile bulaşıcılığın tavan yaptığı bugünlerde maske kullanımı daha da hayati hale geldi. Ancak artık alışkanlık haline gelen ve normal görülen bazı maske kullanım hataları Covid'e davetiye çıkarıyor...
#KoronavirüsSon iki yıldır tüm dünyayı derinden etkileyen Covid-19’a yol açan SARS-CoV-2 virüsünün yeni varyantı Omicron çok hızlı bulaş riskiyle büyük tehlike olmaya devam ediyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Tülin Sevim, Omicron’da hem kişinin kendi sağlığı hem de çevresindekilerin sağlığını korumak için uyulması gereken 8 önemli kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#OmicronOmikron’la birlikte vaka sayıları arttı, yaklaşan yarıyıl tatili öncesi velilere ve öğrencilere Bilim Kurulu üyelerinden çok kritik öneriler geldi. Prof. Dr. Sema Turan, Prof. Dr. Tevfik Özlü ve Prof. Dr. Alper Şener, tatilin zehir olmaması için nelere dikkat edilmesi, nelerin yapılmaması gerektiğini Hürriyet’e 10 maddede sıraladı...
#Yarıyıl Tatili