Anadolu’da hayat var olduğundan beri Bursa hep çok zengin bir yaşam kaynağı oldu. Verimli toprakları, tarih boyunca ticaret, zanaat ve sanatın önemli bir merkezi olarak konumlanması, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış olması ve neredeyse insanlığın başlangıcından bugüne dek; hep göç yolu üzerinde bulunması Bursa’nın kültürel birikimini çok zengin kılmıştır.
#BursaTaklit etmeyen, farklı mutfak ve teknikleri güzel bir araya getiren yemekler, ille de kocaman lüks bir mutfağa ya da havalı malzemelere ihtiyaç duymuyor. İşini iyi yapan bir şef bunu basit koşullarda, minik bir alanda da uygulayabiliyor. Şef Cem Ekşi’nin restoranı Mabou’da, ayran soslu ceviche, dana yanak rossini gibi lezzetleri tatmak kadar Beyoğlu’nun havasını solumak da iyi geliyor.
#Mabouİlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan KaraYeme-içme dünyamızın merkez üssü İstanbul’da yeni açılan yerlerin hızına yetişmek kolay değil. Kültür sanat, sosyal sorumluluk projeleri de bir o kadar çok. Önümüzde 9 günlük tatil var. Bugün kentte kalanlar ve İstanbul’a gelecekler için gittiğim yerler ve yapmaya değer bulduğum etkinliklerden kısaca söz etmek istiyorum.
#Müge AkgünMantıdan korkmak bir yana, onu dünya standartlarına taşıyabiliriz. Yeter ki yaratıcılığımızı kullanabilelim. Mantı sarmısaklı yoğurt, üzerine biraz salçalı tereyağı ve taze kekikle rüya gibi oluyor. Ancak bu hafta bunun haricinde neler yapabiliriz, biraz kendimizi serbest bırakalım istedim.