Güveçte buğday çorbası

Güncelleme Tarihi:

Güveçte buğday çorbası
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 15:23

Buğday çorbasının en lezzetli halini denemenizi tavsiye ederiz!

Haberin Devamı

Malzemeler

6 su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı buğday
1 kahve fincanı mısır
2 yemek kaşığı margarin
2 baş soğan
1 adet limon
Biraz tavuk eti (beyazından)

Yapılışı


Buğday ve mısırı temizleyip bol suyun içine atın, ıslanıp iyice kabarsınlar. Derin bir tencerede 2 kaşık yağı eritin. 2 baş soğanı da çok ince doğrayın. Tencereye koyup hafifçe pembeleştirin. 6 bardak tavuk suyunu da tencereye koyup buğday ve mısırı ilave edin. Biraz tavuk etini içine didikleyin. Hepsini iyice pişirin. Bol limon suyu ilavesiyle servise sunun.

 

Ekşili pırasa çorbası tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!