Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, metropol illerde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen PKK'lı 3 terörist, silah ve mühimmatları ile yakalandı. Malatya'da da bir otomobilde paketlenmiş 28 kilogram patlayıcı madde ile bomba düzeneği ele geçirildi.
#DiyarbakırNusaybin’de PKK’lı teröristlerin yol kenarındaki ekmek tandırı içine tuzakladıkları bombayı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatarak düzenlediği saldırıda şehit olan evli ve iki çocuk babası Komiser Yardımcısı 40 yaşındaki Oktay İzgi, 3 yıllık polis memur 29 yaşındaki Sezgin Uludağ ve 2 yıllık polis memuru 23 yaşındaki Çağdaş Arslan için Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde uğurlama töreni düzenlendi.
#PolisNusaybin’de PKK’lı teröristlerin yol kenarındaki ekmek tandırı içine tuzakladıkları bombayı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatarak düzenlediği saldırıda şehit olan evli ve iki çocuk babası Komiser Yardımcısı 40 yaşındaki Oktay İzgi, 3 yıllık polis memur 29 yaşındaki Sezgin Uludağ ve 2 yıllık polis memuru 23 yaşındaki Çağdaş Arslan için Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde uğurlama töreni düzenlendi.Törene Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhurriyet Başsavcı Mehmet Özel, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, şehit polislerin aileleri, emniyet personeli, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı.
#NusaybinMardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılar zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlattıkları ve 3 polisin şehit olmasına neden olan bombanın, yol kenarında bulunan bir ekmek tandırına tuzaklandığı ortaya çıktı. Nusaybin'in Üçyol Mevkii'nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına dün gece saat 23.40 sıralarında PKK'lılar tarafından bombalı saldırı düzenledi. Şiddetli patlamada zırhlı araçta bulunan Kayseri'li komiser yardımcısı Oktay İzgi ve polis memurları Zonguldak'lı Çağdaş Arslan ile Isparta'lı Sezgin Uludağ polis şehit olurken, polis memuru Yunus Ak ise ağır yaralandı. Bölgede inceleme yapan olay yeri inceleme uzmanları, zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılan tahrip gücü yüksek, el yapımı bombanın yol kenarında bulunan bir ekmek tandırına tuzaklandığını tespit etti. Uzaktan kumanda ile patlatıldığı tespit edilen el yapımı patlayıcının yol kenarındaki ekmek tandırını tamamen yıktığı tespit edildi. Patlamanın şiddeti ile çevrede bulunan çok sayıda ev ve işyeri hasar gördü. Çevredeki evlerin camları kırılırken, patlamanın şiddeti ile yol üzerinde bulunan bir işyerinin kepenkleri de yerinden çıktı. Mahalle sakinleri patlama nedeniyle evlerinde büyük hasar meydana geldiğini belirterek, olaydan sonra korkudan sabaha kadar uyuyamadıklarını söyledi. Bu arada patlamanın şiddeti ile bölgedeki elektrik tellerinin de büyük oranda hasar gördüğü tespit edildi.
#NusaybinYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeMemleketin her bir köşesinde onlarca farklı tandır kebabı pişiriliyor. Hepsi birbirinden lezzetli… Keçi, kuzu hatta dana etinden yapılan da var. Pişirme tarzları bölgelere göre farklılık gösteriyor ama lezzet hep baki… Pide, domates, biber ve soğansa tandırın ayrılmaz arkadaşları…
#ASUMAN KERKEZBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaRüyada fırın görmek pek çok anlamı ifade etmektedir. Bu anlamlar kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Sizin için rüyada fırın görmenin ne anlama geldiğini, rüyada fırının bozulmasının ve fırın camının kırılmasının neyi ifade ettiğini derledik.
#Rüya TabirleriKuzucu Ali’nin bamya çorbası çok iyi, yerken et suyu ve ilik tadı hissediliyor. Ama dana kuşbaşılı etli ekmekleri yavan, bıçak arasına da hiç kayatuzu atmamışlar. Zaten burası asıl tandırıyla ünlü. Kuzunun gerdan kısmı kullanılmış. Yavaş yavaş pişmiş, gerçek Konya tandırı bu! İstanbul’da benzerini beş misli fiyata sunan yabancı adlı sosyetik lokantalardaki kuzu fırından çok üstün! Ancak gerdan önceden mühürlenip suyunu bıraksa ve kuyrukyağı, suyunu bırakmış gerdana eklense daha da kebap gibi olur.
#Kuzucu AliKayak, zevkli olduğu kadar enerji gerektiren bir spor. Ama biz çok şanslıyız… Türkiye’deki önemli kayak merkezleri lezzetleriyle de şöhretli şehirlerin zirvelerinde kurulu. Peki, dağında kaydığımız şehrin hangi lokantasında ne yiyeceğiz? Bu şehirlerde lezzetin peşine düşüp kayakta yakılan kalorileri geri kazandıracak adresleri derledim.
#HürriyetErzincan'da, ekmek pişirirken tandıra düşen ve Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'nde tedavi gören Melek Akar (60), 'Duyanlar tandırdan çıkabilmiş olmama çok şaşırdı. Ekmeği çıkarırken tandıra düştüm. Bırakın ekmek pişirmeyi, o köye bir daha adım bile atmam' şeklinde konuştu.
#ERZURUMSiz de tatil için çalışanlardan mısınız? İşte ben tam da buyum. Tatile bir de yemeği ekleyebilirsiniz. İki hafta önce rotayı çevirdim Alanya’ya. Ailemle birlikte belirlediğim lezzet noktalarında molalar verdim. İlk rotam Sakarya’daki “Baytar Steakhouse” oldu. Şirketin kurucusu Enes Baytar ile bol bol sohbet ettik, kendi yetiştirdiği ürünlerin tadına baktık. İkinci durağım ise Aydın Koçarlı’da yeni açılan “Kavurmacım” isimli mekan oldu. Kuyruk yağıyla yapılan kavurmayı denedim. Son durağım ise Denizli... Bölgenin en ünlü ustasın yetiştirdiği Kebapçı Mehmet Usta’nın ünlü şefi Zafer Bey’in elinden yediğim Denizli Kebabı bambaşkaydı....
#SteakhouseKars'ın Arpaçay ilçesi kırsalındaki bir köyde el ele veren kadınlar, yıllardır 2 veya 3 haftada bir buluşup imece usulü birbirlerine ekmek pişirerek, fırına ihtiyaç duymadan sofralarının ihtiyacını gideriyorlar.
#Evde Ekmek YapımıTürkiye’de Gaziantep ile Hatay’ın ardından gastronomi alanında 2019 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Afyonkarahisar da dahil oldu ve hak ettiği unvana kavuştu. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020 yılının “Türk Mutfağı Yılı” olarak belirlenmesinin ardından bu yıl Türk mutfağı ve gastronomisi oldukça konuşulacağa benziyor. Bu iki sevindirici haberi alır almaz, 2020’de ilk rotamı Afyonkarahisar olarak belirledim ve ikinci kez ziyaret ettiğim gastronomi cenneti şehrin, geleneksel lezzetleri ile ilgili deneyimlerimi aşağıda sizler için derledim.
#AfyonYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 Yemeği