Güncelleme Tarihi:
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde grafik eğitiminin ardından fast foodun yeni girdiği Türkiye'de yönetici olarak görev alan, Romanya ve Singapur dönüşü Şişko, Pasaj, Blue Miles gibi çok sayıda markanın varoluşuna imza atan Kadir Gökhan Dökmeoğlu, Çiçekli Köy'de aileye ait alanda kurulan Badem Kahvaltı ve Et yemekleriyle adından söz ettirmeye başladı. Sanver Süzek, Binali Yılmaz ve Müge Süzek Kalkır ortaklığıyla Tepekule Catering'i sürdürürken, 6 yıl önce kahvaltı salonu gibi küçük bir yer hedefiyle açtığı Badem'e son 1.5 yıldır yoğunlaşarak doyurucu ve son derece lezzetli ürünleri sunmaya başladı.
Çevreye verdiği önemi Badem'in girişinde olan dev çam ağacının yarısının yolun üzerine devrilmesinde de gösteren Dökmeoğlu, yaptığı çalışmayla müşterilerine selfie çekim alanı yarattı. Kış bahçesinin bir bölümünü de yıkan ağacın bazı dalları temizlenerek güçlendirerek tehlikeyi engelleyerek doğanın sunduğu doğallığı korumayı tercih etti. Kaliteye verilen önemin göstergesi kahvaltı masasında ve etlerde kendini gösteriyor. Pişi, Pankek'i, Cezayir Açma Böreği ve portakal reçelini glikoz türü bir madde kullanmadan hazırlarken, kahvaltı masasına gelen ikinci reçeli ise Tirede köylü kadınların güneşte kurutarak ürettikleri karaduttan. Tereyağı, peynir, bal, kaymak gibi özel ürünlerde de aşırı titiz davranılıyor. Öğleden sonradan itibaren verilmeye başlanan tandır ise Badem'in en çok ve beğeniyle tüketilen ürünü. Badem'in sevilen ürünlerinden biri ise Akhisar'dan gelen ekmek. Kahvaltı yapmak için gelen insanların yiyemeyeceği veya geri göndereceği veya israfa neden olacak sayıda ürün yerine beğeniyle tüketilecek ürünler ön planda. Çok özel birkaç kasaptan temin edilen Sakız, kıvırcık kuzu dışında başka et kullanılmayan Badem'de tandırda ise kuzu kol kullanılıyor. Ete çok özendiğini söyleyen Gökhan Dökmeoğlu, “tandırı kuzu kol'u tercih ediyorum ve güveçte pişiriyorum. Odun ateşinde şömine de 4-5 saatte pişiyor. Tandırı biraz sulu yapıyor, yağının bir bölümünü pilav ve diğer ürünlerde de kullanıyoruz. Özenimizin semeresi olarak ta tandır en çok tüketilen ürünlerde başı çekiyor.ö Diyor. Doyumsuz bir lezzet olan salatada çekici tadın sıkma, çiğ koruk suyundan. Kişilerin etin tadına varmaları için masayı mezeye boğmamayı tercih ediyor. İspir Fasülyesi'nden yapılan Piyaz ve börülce ekşilemesi ve kuru domates eklenmesiyle farklı bir lezzete bürünmesi gibi.Restoran iyi tarımla desteklenmesi gerektiğine inanarak adım atan ve bu yıl kendi üretimi biberleride sunan Dökmeoğlu'nun önümüzdeki yıl hedefi ise serviste kullanılacak yumurtaları üretecek 120 tavukluk bir kümes ile domates, biber ve salatalık ile patlıcanı üretecek sera.
Mehmet KURT, İZMİR, DHA
FOTOĞRAF