17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ve 20 Temmuz’da sonuçları açıklanan YKS tercih dönemi başladı. YKS ek puanlı yerleştirme bölümleri ile ilgili araştırmalar da bu bağlamda artışa geçti. Tercih yapan adaylar, hayatını belirleyecek bu kararda en doğru tercihi yapmak için titizlikle hareket ediyor. Ek puanlı yerleştirme nedir? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. İşte 2023 YKS tercihlerinde yer alan ek puanlı yerleştirme ile ilgili merak edilen detaylar…
#Ek Puanlı YerleştirmeSıralama mı önemli, puan mı sorusu YKS sonuçları akabinde öne çıktı. YKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#SıralamaYKS tercih heyecanı başladı. Bu süreçte merak edilen konularından biri de tercih kodu oldu. Adaylar, tercih edebilecekleri bölümleri belirleyip, bu programları kodları, isimleri, bağlı oldukları üniversite ve fakülteleri tercih sırasına göre yazacak. Peki tercih kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur?
#Tercih Kodu NedirYKS tercihleri için puan mı önemli sıralama mı sorusu, sonuçların açıklanmasının akabinde pek çok adayın gündeminde yer almaya başladı. Eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih aşamasında puanın mı yoksa sıralamanın mı ön planda yer alması gerektiğine değinerek tercih esnasında dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı. İşte, YKS tercihleri öncesi dikkat edilmesi gerekenler
#Puan Mı ÖnemliYKS’de sınav maratonu sona erdi. Şimdi adaylar 20 Temmuz’da açıklanacak sonuçları bekliyor. Zira ardından tercih maratonu başlayacak. Uzmanlarsa uyarıyor: “Tercih dönemi kısa sürecek. Bu yıl ortalamalar ve rekabet artacak. Sonuçlar açıklanmadan önce istediğiniz bölümü ve üniversiteyi iyi araştırın.” İşte uzmanların tercih öngörüleri ve önerileri...
#YKSYüz binlerce üniversite adayı, bugünlerde kafalarında onlarca soru işaretiyle tercih yapmaya çalışıyor. Adayların bu zorlu tercih sürecini kolaylaştırmanın yolu deneyimli uzmanlara kulak vermek. İşte onlardan biri olan eğitim uzmanı Salim Ünsal, tercih yaparken dikkat edilmesi gereken 10 püf noktayı sıraladı:
#YAZARYüz binlerce kişinin heyecanla beklediği YKS tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden adayların erişimine açıldı. Kılavuza göre, ÖSYM, 7-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite adaylarının tercihlerini kabul edecek. Uzmanlar YKS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından değerlendirmelerde bulundular.. İşte, YKS tercih kılavuzu ve merak edilen detaylar...
#ÖsymLYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav ve tercih telaşını geride bırakan üniversite adaylarının yeni gündemi bu soru oldu. 2017 LYS tercihleri 18-26 Temmuz tarih aralığında alındı. Tercih hakkını elde etmiş olan binlerce aday, ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden işlemlerini gerçekleştirdi. Şimdi ise tüm adayların gözü kulağı LYS tercih sonuçlarında!
#LysLYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak konusu hakkında detayları sorgulamayı sürdüren adaylar, ÖSMY'nin bu hususta yapacağı açıklamanın tarihini merak ediyor. 2017 LYS tercih sonuçları bilgisine göre hangi üniversiteyi kazandıklarını öğrenecek olan adaylar, dönem başına doğru kayıtlarını gerçekleştirecek. Peki, LYS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylı bilgiler
#LysÖSYM tercih kılavuzu aracılığıyla işlemleri gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, konuyla ilgili detayları araştırmaya başladı. Yüz binlerce adayın en iyi üniversitede eğitim alabilmek için dikkatle incelediği ÖSYM tercih kılavuzu, 26 Temmuz tarihine kadar işlem görmeye devam edecek. Tercih işlemleri öncesinde adayların bazı hususlarda dikkat etmesi gerektiğini duyuran uzmanlar, yanlış tercih konusunda uyardı. İşte, 2017 ÖSYM tercih kılavuzu ve adayların dikkat etmesi gereken bazı hususlar
#ÖsymLYS tercihleri birçok öğrenci tarafından ilgiyle takip ediliyor. 18-26 Temmuz tarihleri aralığında gerçekleşecek olan 2017 LYS tercihleri, kılavuz bilgileri ve tercih robotu aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Peki, LYS tercihleri öncesinde neler yapılması gerekiyor? Tercih işlemleri gerçekleştirilirken nelere dikkat edilmesi gerekli? İşte, ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılacak tercihlerle ilgili detaylı bilgiler
#LysLYS 2017 sınavından başarılı puan öğrencilerin dikkat etmesi gereken önemli konular var. 2017 LYS tercihleri geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından yüz binlerce öğrencinin erişimine açılmıştı. LYS tercih işlemlerinin başlamasının ardından şimdi de öğrenciler LYS tercihleri için son günün ne zaman olduğunu merakla sorguluyorlar. Öte yandan LYS tercihlerinin nasıl yapılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, 2017 LYS tercihleri için son gün ne zaman? LYS tercihleri nasıl yapılır? İşte, LYS tercihlerinin tamamlanması için ÖSYM tarafından belirlenen o tarih.
#Lys2017 LYS tercihleri geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından yüz binlerce öğrencinin erişimine açılmıştı. LYS tercih işlemlerinin başlamasının ardından şimdi de öğrenciler LYS tercihleri için son günün ne zaman olduğunu merakla sorguluyorlar. Öte yandan LYS tercihlerinin nasıl yapılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, 2017 LYS tercihleri için son gün ne zaman? LYS tercihleri nasıl yapılır? İşte, LYS tercihlerinin tamamlanması için ÖSYM tarafından belirlenen o tarih.
#Lys TercihleriLYS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber tercih maratonu başlayacak. Tercih konusunda dikkat edilmesi gereken pek çok noktaya dikkat çeken uzmanların önerilerine kulak verin: Sonuçları çok iyi okuyun. Ön lisans ve lisansta tercih yaparken puanları değil başarı sıralarını dikkate alın. 2017 ÖSYS Kılavuzunu mutlaka inceleyin.
#LYSÖSYM verilerine göre bu yıl 1 milyon 239 bin 800 aday üniversite tercihi yaptı. Yapılan yerleştirme sonucunda yaklaşık 39 bin boş kontenjan kaldı. Okul türleri değerlendirildiğinde en çok Anadolu lisesi mezunu adayların üniversiteli olduğu görülüyor.
#AdayMerkezi yerleştirme sonunda boş kalan ve kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar yeni adayları bekliyor. ODTÜ, Boğaziçi ve Hacettepe gibi Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci alan üniversitelerinde 4 yıllık lisans bölümlerine bile yerleşme şansı var. Bunun için tek yapılması gereken 18-25 Eylül arası başvuruda bulunmak.
#LysÜniversite kontenjanları geçen yıla göre yaklaşık yüzde 10 arttırılarak 1 milyon 6 bin 321 oldu. Bu yıl en çok kontenjan devlet üniversitelerine ayrıldı. Geçen yıl toplam kontenjan 908 bin 232 idi. Yükseköğretimde en çok kontenjanı 161 bin 557 ile Anadolu Üniversitesi aldı. Bunu sırasıyla 35 bin 301 kontenjan ile İstanbul Üniversitesi izledi.
Sınav sonuç kâğıdını doğru okumak ve tercihte bulunmak, sınav kadar zor. Hangi bölüme, hangi puanla yerleşeceğini, üniversitelerin imkânlarını, özel şartları bilmeden, ölü tercih yapmadan bir seçimde bulunmak için sınav kâğıdınızdaki bilgilerin ne anlama geldiğini iyi bilmeniz gerekir. Tercih yaparken izlemeniz gereken 7 adım var. Bu adımları dikkatle atın ve listenizi kontrol edin.
#Sınav