Egeli balıkçılar, denizlerdeki balık miktarı ve satışların düşük olması nedeniyle av sezonuna umduğu gibi başlayamadı. İzmir Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı ve Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, satışlar düştüğü için tutulan balıkların yüzde 60-70'inin balık çiftliklerine yem olarak verildiğini belirterek, "Geçen sene 1-15 Eylül arasında tutulan balık çeşidi ve miktarı bu yılın aynı döneminde yarı yarıya düştü. Satışlarımız da körfezdeki kirlilikten sonra yarı yarıya azaldı" dedi.
#BalıkEylül ayında ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılan balıkçıların yoğun mesaisi devam ediyor. Karadeniz’de palamutla sezona hızlı giriş yapan balıkçılar, Ege’de ise sardalya ile umduğunu buldu. Kasım ayının ilk haftalarında yaşanan kefal bolluğuyla kasaları dolduran Egeli balıkçılar, bereketli bir sezon geçiriyor. Balıkçılar şimdi dört gözle denizlerin soğumasıyla hamsinin gelişini bekliyor.
#GazetehaberleriEGE Denizi'nde ruhsata aykırı avcılık yaparken Sahil Güvenlik ekiplerince fark edilince kaçmaya çalışan, kovalamacayla yakalanan balıkçı Turhan Ceylan, kendini savundu. Çekilen görüntülere rağmen kaçmadıklarını iddia eden Ceylan, "Biz yasal olan bir takımla çıktık. Teknemizin ruhsatı vardı ama balık avlamak için teknede bulunan takımın ruhsatı yoktu. Denize ağ atmamıştık" dedi. Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği ve İzmir Deniz Ürünleri Avcılar Birliği Başkanı Mehmet Aksoy ise, kaçak avcılığın balıkçılığa zarar verdiğini belirtti.
#İzmirGEÇTİĞİMİZ hafta İzmir’i seller alırken, Avrupa’dan son 500 yılın en şiddetli kuraklık haberleri geliyordu. İşin doğrusu, su baskınlarına bile yol açsa ağustos ortasında yağan yağmurların bu kadar sevinç yaratacağı kimsenin aklına gelmezdi. Ama dünyanın dört bir yanından öylesine kuraklık haberleri geliyor ki bizdeki yağmurlara sevinmemek elde değil.
#1‘İstanbullu Rum Bir Ailenin Mutfak Serüveni’, ismiyle uyumlu ama isminin söylediğinden çok daha fazla şeyi tatlı ve akıcı bir dille anlatan bir kitap. Marianna Yerasimos, güçlü anlatımı, entelektüel dikkati ve ayrıntıcılığıyla keyifle okunan, hemen mutfağa girip pişirmeye özendiren bir kitap yazmış.
#İSTANBULLU RUM BİR AİLENİN MUTFAK SERÜVENİBaştan uyaralım: Bu yazıda geçen, cümle içinde kullanılan ‘Alaçatı’, sezon boyunca duyduğunuz, okuduğunuz ‘in mekan’lı, sıcak dedikodulu ‘Alaçatı’larla alakası yok. Kalabalık kıyılardan, popüler sulardan uzakta başka bir Alaçatı bu. Lokal. Sıcak. Kemal Demirasal’ın Alaçatı’sı. Bir şefin gözünden, sözünden hakiki bir Alaçatı.
#AlaçatıBİRLEŞMİŞ Milletler Kalkınma Programı, Avrupa Birliği, Koç Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Akdeniz Koruma Derneği’nmce yürütülen “Egeli Kadın Balıkçılar” adlı proje kapsamında, Datça ve Bozburun Yarımadası’nda yaşayan kadın balıkçılara eğitim verildi.
MİMAR Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne ait Tophane-i Amire’nin Tek Kubbe Bölümüne girdiğimde Akkök Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dinçkök’ün eşi Ayşegül Dinçkök heyecanla çektiği su altı fotoğraflarını anlatmaya koyuldu.