Güney Egeli Kadın Balıkçılar, Kuzeydeki Kadınlarla Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Güney Egeli Kadın Balıkçılar, Kuzeydeki Kadınlarla Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 18:02

AKDENİZ KORUMA DERNEĞİ VE MARMARİS BELEDİYESİ’NİN İŞBİRLİĞİ İLE EGE’NİN KADIN BALIKÇILARI, BİGA KADIN ÇEVRE KÜLTÜR VE İŞLETME KOOPERATİFİ VE KARABİGA KADIN KÜLTÜR ÇEVRE VE İŞLETME KOOPERATİFİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Akdeniz Koruma Derneği ve Marmaris Belediyesi’nin işbirliği ile Ege’nin Kadın Balıkçıları, Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ve Karabiga Kadın Kültür Çevre ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti.
Datça ve Bozburunlu kadın balıkçılar, birlikte hareket ederek pek çok başarılı işe imza atan ve Türkiye’de örnek gösterilen Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ve Karabiga Kadın Kültür Çevre ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti. Ziyaret boyunca Biga ve Karabigalı kadınlar, bir araya gelerek başardıkları ve karşılaştıkları zorluklar başta olmak üzere tecrübelerini kadın balıkçılar ile paylaştı.
“BAĞLANTI KURMA FIRSATI ÇOK DEĞERLİ”
Kadın balıkçıların denizdeki varlığını güvence altına almak için gerekli kapasite ve araçları geliştirmeyi amaçlayan Ege’nin Kadın Balıkçıları Projesi Koordinatörü Dr. Huriye Göncüoğlu “Kadınların tek başına değil de bir araya gelerek örgütlenme, sosyal ve ekonomik bağımsızlık unsurlarını başarıyla yürüttüğü örgütler, onların hak temelli ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlıyor. Dolayısıyla bu tür kadın grupları ile doğrudan bağlantı kurma fırsatı, Ege’nin Kadın Balıkçıları için çok değerli” diyerek bu ziyaretin önemini vurguladı.
EN ESKİ KADIN KOOPERATİFLERİNDEN
Denizde ve karada emek veren kadınları bir araya getiren buluşma sırasında Biga Kadın Kooperatifi’nin işlettiği lokanta, kafeterya ve çocuk yuvası ziyaret edildi. Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ve Karabiga Kadın Kültür Çevre ve İşletme Kooperatifi’ne ait lokanta ile Kadın ve Çocuk Merkezi ziyaret edilerek, kooperatiflerin kuruluş hikayeleri ve tecrübeleri görüşüldü. İşleyişleri, ortakların kooperatifteki tüm süreçlere katılımı, ekonomik faaliyetlerinin sürdürülebilirliği, kamu ve yerel kurumlarla işbirlikleri geliştirme becerileri ve yereldeki tanınırlıkları gibi konularında örnek gösterilen kooperatifler, aynı zamanda Türkiye’deki en eski kadın kooperatiflerinden biri olarak gösteriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!