Ebola Virüsü haberleri sayfasında Ebola Virüsü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 434 Ebola Virüsü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
2013’te Batı Afrika’da büyük ölümlere yol açan ‘Ebola virüs’ geri döndü. Gine’de virüsü taşıyan 3’ü ölümle sonuçlanan 7 vakanın tespiti ile yeniden Ebola salgını ilan edildi. Peki söz konusu salgın dünya ve Türkiye için yeni bir tehdit mi? Covid-19 ile ortak yanları neler? Prof. Dr. Derya Unutmaz, hurriyet.com.tr için yanıtladı.
#Ebola BelirtileriEbola salgını, 2013 yılından itibaren Batı Afrika'da yaygınlaşarak can almaya devam ediyor. 2018 Temmuz ayından itibaren, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayı her geçen gün artıyor. Bununla birlikte insanlar da ebola virüsü hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Peki, ebola virüsü nedir? İşte merak edilenler...
#Ebola VirüsüDünya’nın büyük bir kısmını etkileyen Ebola virüsü insanlarda en şiddetli ve ağır seyirli enfeksiyona yol açan mikroorganizmalardan biridir. Ebola insanlara enfekte olmuş hayvanların kanı, çeşitli salgıları, organları ya da vücut sıvıları ile yakın temas sonucu bulaşır. Peki, Ebola tam olarak nedir? Ebola virüsü nasıl anlaşılır?
#EbolaEbola virüsü, insanlarda ve insan dışı primatlarda viral hemorajik ateş şeklinde ciddi hastalık formlarına yol açan virüstür. Ölümler varan sonuçlar doğrulabilen ebola virüsü, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 4. Risk Grubu Patojen olarak kabul edilmektedir. Peki, ebola nedir? Ebola virüsü bulaşır mı?
#EbolaEbola virüsünden en çok ölümün yaşandığı Batı Afrika ülkesi Liberya’da çekilen bu kareler salgının en karanlık günlerini hatırlatıyor. Virüsten yaşamını yitirenler topluca krematoryumda yakılmış. Kimliği belli olmayan bu kurbanlardan geriye kalan kemikler ve küller ise varillerde biriktirilmiş.
#SalgınBatı Afrika'da 1,500'den fazla kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsüne yakalanan bir Liberyalı, karantinaya alınmamak için kaçarak girdiği çarşıda paniğe yol açtı. Liberya'nın başkenti Monrovia'da çekilen görüntülerde, taktığı bileklikten Ebola testi pozitif çıktığı anlaşılan adamın elinde bir sopa olduğu ve kendisini hastaneye geri götürmek isteyen doktor ve görevlilere taş attığı görüldü. Yemek bulmak için geldiği çarşıdaki insanların panik içinde kaçmasına neden olan adam, bir süre sonra hastalığının verdiği rahatsızlığın da etkisiyle dengesini kaybederek düştü. Ardından da karantina kıyafeti giyen görevlilerce kargatulumba bir kamyonete bindirildi.
#Ebola VirüsüUGANDA’da inşaat işçisi olarak çalışan ve izinli olarak geldiği memleketi Osmaniye’nin Bahçesi İlçesi’nde rahatsızlanan 34 yaşındaki İ.K, bulaşıcı ’Ebola’ hastalığı şüphesiyle sevk edildiği Adana’daki hastanede tedavi altına alındı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde ilk tetkikleri yapılan İ.K’da ’Ebola’ bulgusuna rastlanmadı.
#TürkiyeNijerya Lagos'tan sabah saatlerinde İstanbul'a inen Türk Hava Yolları uçağında bulunan Afrikalı kadın bir yolcu çocuğuyla beraber sağlık kuruluşuna sevk edildi. Kadın yolcunun yüksek ateş ve kusma belirtileri üzerine Atatürk Havalimanı'nda bulunan Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri kadını ve çocuğu uçak içinden alarak 112 ambulansıyla hastaneye götürdü. Sağlık ekiplerinin Afrika'dan yayılan Ebola virüsünden şüphelendiği iddia ediliyor. Murat ÇAKIR-İSTANBUL-DHA
#Ebola VirüsüO gerçek bir kahraman… Dünyanın korkuyla izlediği, sağlıkçıların gitmeye çekindiği en sert bölgelerde görev yapıyor. Ebola’ya karşı verilen mücadelenin en ön safında o var. Batı Afrika’ya giden bir avuç sağlıkçının arasındaki hemşire Gunnhildur Arnadottir, Ebola günlerini anlattı.
#AfrikaEbola virüsü insanlarda en şiddetli ve ağır seyirli enfeksiyona yol açan mikroorganizmalardan biridir. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nden Doç. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu ebola virüsünün şiddetli kanamalı ateşe neden olduğunu açıkladı ve insandan insana ter, kan, dışkı, idrar ile bile geçtiğini söyledi.
#EbolaHebei Tıp Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı bulaşıcı bir çiftlik hayvanı hastalığını kullanarak Ebola'da bulunan ve virüsün hücreleri enfekte ederek insan vücuduna yayılmasını sağlayan bir protein eklediler.
#EbolaAfrika'da dünyanın en ölümcül hastalıklarından birinin ortaya çıkması yeni bir salgın mı geliyor korkusu yarattı. 'Marburg’ virüsünden ölen iki hastanın haberini alan Dünya Sağlık Örgütü acilen harekete geçti.
#MarburgModern tıptaki gelişmelere rağmen bazen tıbbi durumlar düzeltilememektedir. İlerlemiş, ilerleyici veya ölümcül bir hastalık, herhangi bir yaştaki bir kişinin günler, haftalar, aylar veya bazen bir yıldan fazla bir süre içinde ölmesine neden olabilecek, tedavisi olmayan, yaşamı sınırlayan bir durumdur. Peki, tedavisi olmayan hastalıklar nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkEbola virüsü, insanlara enfekte hayvanların organ, kan ve vücut sıvıları ile temasla bulaşır. Afrika’da enfekte şempanze, goril, maymun, domuz, meyve yarasası ve antiloptan bulaştığı kayıtlara geçmiştir. Peki, ebola virüsü nedir?
#Ebola Virüsü Nedir?İstanbul Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Gülnaz S.’nin çantasından, bir dönem koronavirüs için de çare olarak görülen 174 adet ebola ilacı Remdesivir ile 50 cep telefonu çıktı. Özbek kadın, işlemlerin ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
#Gazetehaberleri2013’te Batı Afrika’da büyük ölümlere yol açan ‘Ebola virüs’ geri döndü. Gine’de virüsü taşıyan 3’ü ölümle sonuçlanan 7 vakanın tespiti ile yeniden Ebola salgını ilan edildi. Peki söz konusu salgın dünya ve Türkiye için yeni bir tehdit mi? Covid-19 ile ortak yanları neler? Prof. Dr. Derya Unutmaz, hurriyet.com.tr için yanıtladı.
#Ebola Belirtileri1976’da Ebola'yı keşfeden doktor, dünyanın koronavirüs kadar hızlı yayılan ve Ebola virüsü kadar ölümcül olan 'Hastalık X' tarafından etkilenebileceği konusunda uyardı. Bilim insanları zoonotik (insanlardan hayvanlara bulaşan) hastalıkların önümüzdeki yüzyılda insanlığın üstesinden gelmesi gereken temel problem olduğunu söylüyor. Uzmanlar ayrıca canlı hayvan pazarlarındaki risklere vurgu yaptı ve 'birçok farlı türden hayvanın bir arada bulunması, yeni ve çok daha ölümcül virüslerin ortaya çıkmasına yol açabilir' dedi.
#Bulaşıcı HastalıklarıEbola salgınının bittiğinin ilan edilmesine yakın yeni vakaların görülmeye başladığı haberleri geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ebola salgının yeniden başladığını duyurdu. Can almaya devam eden ebola virüsü, Aralık 2013'te Batı Afrika'da yayılmıştı. Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017 yıllarında görülen salgında 30 bin kişiye virüs bulaşmış, bunlardan 11 bininden fazlası ölmüştü. Peki, ebola virüsü nedir, belirtileri neler, bulaşıcı mı?
#Ebola Salgını NedirCorona virüsü mücadelesinde tüm dünyanın gözü kulağı corona virüs ilacıyla ilgili olumlu haberlere çevrildi. Birçok ülkeden korona virüs aşı ve ilaç çalışmalarıyla ilgili haberler gelirken, corona virüs tedavisi için üretilen "Remdesivir" adlı ilacın tedavi yöntemi olarak bir çok ülke tarafından kullanılması merak uyandırdı. Peki, Remdesivir ilacı corona virüste etkili mi? Remdesivir nedir? İşte, merak edilenler...
#RemdesivirCorona virüsüyle ilgili Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedavisinde kullanılan Remdesivir ilacının virüsün tedavisinde etkili olup olmadığı ile ilgili soruya yanıt verdi. Açıklamanın ardından Remdesivir'in corona virüs tedavisindeki olumlu ve olumsuz etkileri merak konusu oldu. Peki, Remdesivir nedir, koronavirüs tedavisinde işe yarıyor mu? Remdesivir corona tedavisinde etkili mi? İşte, Bakan Koca'nın o konuyla ilgili yaptığı açıklama ve Remdesivir ile ilgili ayrıntılar...
#Remdesivir NedirCorona virüsü mücadelesi sürerken, ABD Başkanı Donald Trump "Remdesivir" adlı antiviral ilaca acil durum onayı verdiğini açıkladı. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgınında ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA) ürettiği Remdesivir adlı ilacın koronavirüs üzerinde etki edip etmeyeceğini araştıranlar gündeme gelen haberin ardından 'Remdesivir nedir?' sorusuna da yanıt arıyor. Peki, Remdesivir ilacı corona virüsü tedavisi konusunda etkili midir? İşte, Remdesivir ilacının corona virüs üzerindeki etkileri hakkında ayrıntılı bilgiler...
#Remdesivir NedirCorona virüsü ile birlikte gündeme gelen ilaçlardan biri de remdesevir oldu. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, Remdesivir adlı anti-viral ilacın Covid-19 tedavisinde ‘net bir etkisi’ olduğunu söyledi. Peki, remdesivir nedir? İşte Corona tedavisinde kullanılan Remdesivir ilacı hakkında bilgiler...
#Remdesivir Nedir?İnsanlık tarihinin her döneminde salgın hastalıklar büyük olaylara sebep oldu. İmparatorluklar yıkıldı, insanlar kıtalararası göç etmek zorunda kaldı. Antik dönemlerden bu yana insanlığın mücadele etmek zorunda kaldığı salgın hastalıklardan en çok etki edenler arasında ise veba, kolera, tifüs, çiçek, ebola ve grip geldi. İşte o sessiz katiller:
#Gazetehaberi