ABD siyaset sahnesinin, Biden’dan sonraki en güçlü ismi olan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin eşi Paul Pelosi, dün akşam saatlerinde San Francisco'daki evinde saldırıya uğradı. Dünya çapında büyük ses getiren olayın failinin kimliği belli olurken saldırıyla ilgili inanılmaz detaylar da bir bir belli olmaya başladı.
#Nancy PelosiTRT 1'in en çok izlenen dönem dizisi Sevda Kuşun Kanadında dizisi 6. bölüm fragmanıyla izleyici karşısına çıktı. Cuma akşamı yayınlanacak 6. bölümüyle TRT 1 ekranlarında olacak dizinin yeni bölümünde neler olacak? 6. bölümünden sonra sezon finali yapmayı düşünen dizi Sevda Kuşun Kanadında'nın 6. bölüm fragmanı ve son bölüm detayları sizlerle...
#Sevda Kuşun KanadındaTRT 1 ekranlarının yeni dizisi Sevda Kuşun Kanadında’nın 5. Bölüm fragmanı yayınlandı. Cuma akşamları seyirciyi TRT 1 ekranlarına kilitleyen Sevda Kuşun Kanadında dizisinde bu hafta neler olacak? Sevda Kuşun Kanadında 5. Bölüm fragmanı ve merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz.
#Sevda Kuşun KanadındaSanat, müzik, dans, moda ve yaşam unsurlarını harmanlayarak eski ve yeniyi bir araya getiren, Amsterdam ve İstanbul arasındaki belki de en eğlenceli köprüyü kuran, geçtiğimiz 3 yılın en çok konuşulan partisi Pink Amsterdam özel bir organizasyonla 20 Ekim Cumartesi, The Hall İstanbul'da.
"Yedinci sanat tutkunları için geri sayım başladı... İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali, bu yıl 1 ile 16 Nisan tarihleri arasında yapılıyor. Festival, çeyrek asrını kutlamak için özel ve sürprizlerle dolu bir programla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 25. Uluslararası İstanbul Film Festivalinin bu yılki programında öne çıkanlara kısaca bir göz atalım.
Bu yıl 1 ile 16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali, tarihinin en iyi yerli ve yabancı filmlerini seyirciyle buluşturuyor. Bu yıl pek çok yenilikle sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan festivalin en büyük sürprizi 1985 yılından beri en iyi film ödülünü kazanan 24 Türk filminin gösterileceği “25 Yılın En İyileri” ve yine geçtiğimiz festivaller boyunca izleyicilerin belleklerine kazınmış 24 yabancı filmden oluşan taşıyan özel bölüm.
İsrail'in, Mısır'ın Süveyş Kanalı'na rakip olacak kanal inşa edeceği iddia edildi. Kızıldeniz'i Akdeniz'e bağlayacak yaklaşık 258 km'lik kanalın, 96 milyar dolar maliyeti olacağı tahmin edildi. Kanalın, Eliat kentinden başlayacağı ve Ürdün sınırını geçerek Gazze Şeridi'nin etrafından dolaşacağı ifade edildi.
#İsrailKültür-sanat ve spor etkinlikleriyle, raflarda yerini alacak yeni kitaplarla dolu dolu bir yıl olacak 2025... Beyazperdede Kaptan Amerika ve Superman’le süper kahramanlar rüzgârı esecek. Edebiyatta 2025 ‘ustaların’ yılı olacak. Tiyatrodaysa bazen naif bir kız kardeşlik anlatısı, bazen de çarpıcı bir ‘sınıf meselesi’ hikâyesi izleyeceğiz. İki yıl sürecek 18. İstanbul Bienali’nin ilk adımı eylül ayında başlıyor. Futbolla hiç ilginiz olmasa bile bu sene en az bir kere stadyuma gideceğinize eminiz. Çünkü efsanevi grup Guns N’ Roses haziranda Türkiye’ye geliyor, konser de BJK TÜPRAŞ Stadyumu’nda. Geçen yılın son günlerinde hayatımıza giren ‘kahve partileri’ de 2025’in ilk şehir hayatı trendi olmaya aday.
#Ece AltıkulaçDünya hızla değişiyor ve bu değişim her yeni nesille birlikte etik algılarımızı, değer yargılarımızı ve bilginin anlamını yeniden şekillendiriyor. Ben 70’li yıllarda başladım ilkokula. Benim neslim için bilgiye erişim, emek ve çaba gerektiren bir yolculuktu. Bilgi, sadece bir araç değil, aynı zamanda bir güç ve anlam kaynağıydı. Bu yüzden bizler okul hayatımızı anlatırken öğretmenlere büyük anlam yükleriz. Hepimizin hayatında “hayatımı değiştirdi” dediğimiz bir öğretmen vardır. Bilginin peşinden koşmak, bizim nesil için bir öğrenme süreciydi. Araştırmalar yapmak, kütüphaneleri ziyaret etmek ve sayfalarca not almak, sadece bilgiye ulaşmanın değil, aynı zamanda özdenetimi geliştirmenin de bir yoluydu. Kopya çekmek, etik bir ihlal olarak görülürdü ve suçluluk duygusu uyandırırdı; çünkü çaba sarf etmeden bir sonuç elde etmek, ahlaki bir eksiklik olarak algılanırdı.
#Konuk YazarRönesansımızın, durgunlaşsa da, 20. yüzyıla büyük bir tarihi kırık ya da uçurumla değil, yoğunluğunu kaybederek ve yavaşlayarak ulaştığı açıktır. Aksi takdirde, 19. yüzyılda orduda tıbbın, kimyanın, veterinerliğin ve coğrafyanın kendi ölçülerimiz içinde gelişmesini; Batı ilmi ve üniversitesine doğru yüksek okullar aracılığıyla atılan adımları izah etmek mümkün değildir. 20. yüzyıl Türkiye’sinin atılımlarının kökü buradadır. Eksikliklerinin ve gereken yoldan sapmalarının köklerini de burada aramak gerekir.
#Türkiye Rönesansı