Türk Alman İş ve Eğitim Derneği (DTI), “Mannheim’da Yaşam: Evsizlikten Lüks Konutlara – Anayasa bu konuda ne söylüyor, konunun yasadaki yeri?” temalı DTI-Schülerpreis öğrenci ödül törenine ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz tarafından imzalanan başarı sertifikalarının ve DTI derece ödüllerinin takdim edildiği DTI- Schülerpreis ödül töreni, 20 Temmuz 2020’de Herzogenriedpark Mutluhallede gerçekleşti. Friedrich-List-Schule Lisesi ve Marie-Curie-Realschule Lisesi öğrencileri projeleriyle ilk üçte yer aldı.
#DTI-Schülerpreis ‘Demokrasi Farklılık Ödülleri’ Sahiplerini BulduMannheim Johannes Kepler okulunun öğrencileri, Alman Anayasası hakkındaki fikirlerini ifade eden bir afiş sergisi açtı. Açılışa Mannheim Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz ile Türk-Alman İş ve Eğitim Derneği Başkanı Mustafa Baklan da katıldı.
#Alman Anayasası Konulu Afiş Sergisi“Türkler göçebe millettir” denir ya, Cumhuriyet döneminin en büyük göçünü gerçekleştirmeye başladığımız tarihin üzerinden tam 50 yıl geçti. 1961’deki ilk ‘konuk Türk işçisi’nin ardından milyonlarca erkek ve kadın ‘acı vatan’a gitti. Başta hepsi 1-2 yıllığına diye niyetlendi ama çoğu geri dönmedi. Orada evlendiler, çocuk sahibi oldular, iş kurdular, yaşlandılar ve öldüler. En büyük zorluğu ‘Alamancı’ olarak anılan ilk nesil çekti. Ne Almanya’da Alman ne de Türkiye’de Türk olabildiler. Hep yabancı gibi yaşadılar. Ama onların çocukları ve torunları, bugün Alman toplumunda her alanda söz sahibi. Üçüncü nesil, kendini iki ülkenin ve kültürün karışımı olarak tanımlıyor. Aralarından dünyaca ünlü yönetmenler, yazarlar, oyuncular, sporcular, bilim insanları ve siyasetçiler çıkıyor