Kanal D ekranında yayınlanan Balçiçek İle Dr. Cankurtaran programında, Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli konuk oldu. Kümeli, en büyük sorunlardan biri olan fazla kilolar ve beslenmeyle ilgili tavsiyeler verdi. Programda tok tutan kahvaltı, smoothie ve salata tariflerine de yer verildi. Evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerden oluşan tok tutan tarifleri hazırlaması ise çok basit. İşte, evde kolayca yapılabilen tok tutan yiyecek tarifleri
#Tok Kalmaya Yardımcı Tarifler Nelerdir?Ailemizle, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz bayram buluşmalarında biliyorum bazen ölçüyü kaçırabiliyoruz. Neyse ki aldığımız kiloları telafi etmek o kadar da zor değil... Yulaf, yoğurt, meyve ve kuruyemişli bir kahvaltıyla işe başlayalım; kabak, havuç, yeşil fasulye gibi lif oranı yüksek sebzeleri soframızdan eksik etmeyelim. Bayramda kavurma gibi tuz oranı yüksek besinler nedeniyle vücudumuz ödem tutabiliyor. Onun da çaresi bol su ve yürüyüş...
#BayramYoğurda taze kayısı dilimleyebilir, kefiri üzerine tarçın serpiştirilmiş şeftaliyle birlikte yiyebiliriz. Karpuz-peynir ikilisine taze nane, bademli semizotu salatasına şeftali çok yakışıyor. Kavun, badem sütü ve fesleğenle smoothie, karadut ve yeşil çayla da soğuk çay yapabiliriz. Vitamin-mineraller, zengin su içeriği ve lifler... Sıcak havalarda bedenimizin ihtiyacı olan her şey işte bu leziz meyvelerde.
#KavunSıcakların arttığı bugünlerde bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Ama bu işi suyla sınırlamak gerekmiyor çünkü kaybettiğimiz mineralleri geri kazanmak için seçeneğimiz çok. Şef Didem Şenol kahvaltıdan artan siyah çaylarla nefis buzlu içecekler hazırlayabileceğimizi söylüyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’se suyumuza taze otlar ve baharat çeşitleri katarak aroma kazandırmanın yollarını anlatıp sağlıklı smoothie tarifleri veriyor.
#ÇayKinoa; kalsiyum, magnezyum, manganez, potasyum, demir, bakır ve çinko gibi mineraller, ayrıca tohumları histidin ve lizin gibi temel aminoasitler bakımından oldukça zengin bir tahıldır. Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar Orak, kinoanın faydalarını anlattı, nasıl tüketilebileceğiyle ilgili önemli bilgiler verdi. İşte, kinoa nedir, faydaları nelerdir sorusu ile birlikte kinoa çayı hakkında detaylar
#Kinoa NedirDiyet listelerinin dikkat çeken öğesi kinoa son zamanlarda gündemdeki yerini koruyor. Besleyici ve tok tutan özellikleriyle ön plana çıkan kinoa Latin Amerika kökenli bir besindir. Avrupa ve Amerika mutfağında uzun süredir kullanılan kinoa, Türk mutfağında da yerini almaya hazırlanıyor. Peki kinoa çayı nasıl yapılır? İşte kinoa çayı tarifi ve kullanımı ile ilgili bilgiler…
#Kkinoa ÇayıRamazan ayı boyunca uzun süren açlık saatleri Ramazan Bayramı ile yerini fazla ve kalorili beslenmeye bırakıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hatice Sultan Kirişçi, ramazanda yavaşlayan metabolizmayı dengelemek için önerilerde bulunarak “Ramazan ayında günde iki öğün beslenirken bayramda o enfes sofralar ve tatlıların dayanılmaz cazibesine yenik düşerek porsiyon kontrolünü ayarlayamıyoruz. Bu yüzden Ramazan sonrası aniden yemeklere, tatlılara yüklenmek midemizde yanma, reflü atakları, hazımsızlık, ani kan şekeri değişikliği gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yavaşlamış metabolizmaya fazla kalori verdiğimiz için de hızlı kilo alımları gözleniyor. Bu yüzden Ramazan’da yavaşlamış metabolizmanıza aşırı yükleme yapmayın” dedi.
#Medical Park Gebze Hastanesiİlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan KaraPişi hafta sonu kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarının başında geliyor. Lezzeti ve doyurucu olmasıyla büyük küçük herkesin lezzetle tükettiği pişi, mayasız olarak da hazırlanabiliyor. Ancak bu lezzeti hazırlarken dikkat etmeniz gereken, kızarma yaparken yağı çok fazla kızdırmamak. Peki, pişi nasıl yapılır? İşte, kahvaltı sofralarınız için pratik pişi tarifi...
#Pişi Nasıl YapılırGaziantep’in meşhur kahvaltı lezzeti nohut dürüm hem çok ekonomik ve lezzetli hem de çok doyurucu. Nohut, soğan, biber ve yeşilliğin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu enfes yemek Öğrenci Evi sofralarına çok yakışacak. Sevin Turan’ın yapımıyla nohut dürüm tarifi huzurlarınızda…
#HtvlezizzHafta sonu kahvaltı masalarının olmazsa olmazı krepler uzun zamandır hayatımızda. En çok tatlı olarak hazırlandığı düşünülse de sebzeli ve etli gibi bol doyurucu ara sıcak bir aperatif olarak da tüketiliyor. Bugün vereceğimiz tarif ise tavuklu, mantarlı ve peynirle lezzeti katlanmış sıcak krep tarifi...
#Tavuklu Mantarlı Krep TarifiDoyurucu kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden olan sigara böreği, pratik ve kolay yapımı sayesinde ev hanımlarının kurtarıcı tarifleri arasında yer buluyor. Hazır yufkayla yapıldığı için kısa sürede yapılan sigara böreği için bazı püf noktalar bulunuyor. Peki, sigara böreği nasıl yapılır? İşte, sigara böreği tarifi ve malzemeleri.
#Sigara Böreği Nasıl Yapılır?Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan krep, en eski ismiyle akıtma olarak da biliniyor. Özellikle pazar kahvaltılarının demirbaşı olan ve büyük küçük herkesin damak tadına hitap eden krep, doyurucu yemek olarak servis ediliyor. Peki, un, yumurta, süt, gibi basit malzemelerle hazırlanan krep nasıl yapılır? İşte, ilk defa yapacaklar için pratik ve lezzetli krep tarifi...
#Krep TarifiYüksek protein içeren yemekler özellikle sporcuların gözdesi. Ancak hazırlanmasının kolay olması da bu tür tariflerde önemli bir kriter. İşte hazırlaması beş dakikanızı alacak, lezzeti ile damaklarınıza hitap edecek yüksek proteinli yemekler…
#Protein İçeren YiyeceklerBahar sadece sıcak havayla, çiçek-böcekle gelmedi, nimetleriyle de geldi. Mevsimle birlikte kendini tazeleyen doğa bin bir lezzeti de hayatımıza katmış durumda. Ege’nin güzel kasabalarında birbirinden güzel ot festivalleri yapılmasının nedeni de bu. Peki biz Ege’de yaşamayanlar, bu nimetlerden muaf mıyız? Zinhar… Tek yapmanız gereken doğaya çıkıp kırlarda, ormanlarda şöyle bir yürümek. Biz de bu hafta öyle yaptık. Baharın nimetlerinden faydalanalım dedik ve ilginç lezzetlerin ustası Refika Birgül’le birlikte kendimizi Burgazada’nın kırlarına vurduk. İki saati bile bulmadan sepetlerimizi rengârenk otlarla doldurduk. Kendimizi tutamadık, kırlarda pişirip afiyetle yedik. Tek maliyetimiz Ayşe Teyze’den istediğimiz üç yumurta oldu.
#Morsalkım