Paylaş
Avokado içeriğindeki tekli doymamış yağ asitleri ve lif sayesinde hem ek gıda dönemindeki bebekler (+6 ay), hem de okul öncesi ve okul çağı çocukları için eşsiz bir besindir. Sindirim sistemi hareketlerini olumlu etkilediği için kabızlığa eğilimi önler.
Vücutta K vitamininin kullanılabilmesi için yağlı bir besinle tüketilmesi gerekir ki avokado hem yağ hem de K vitamini için eşsiz bir kaynaktır. Aynı zamanda folik asit, E vitamini, B grubu vitaminler, C vitamini yönünden zengindir. Bu sayede beyin gelişimi, bağışıklık sistemi, sinir sistemi, cilt ve yeni hücre oluşumunda oldukça ek gıda döneminde (+6 ay) annesütü& avokado, elma& avokado, bezelye &avokado, muz& avokado gibi püreler hazırlayabilirsiniz. Kalan avokadoya evde talep olmazsa dondurucuda kararmayacak şekilde 1 ay muhafaza edebilirsiniz.
Avokado, doku, organ ve hücrelerin fonksiyonları için gerekli olan potasyum için mükemmel bir besin. Potasyumun çocuklardaki işlevi ise büyüme ve kas yapımına katkı sağlamaktır. Düzenli aralıklarla tüketilmesi oldukça önemli.
Besleyici özelliklerinin yanı sıra bütün, doğranmış ya da püre haliyle onlarca tarife kolaylıkla uyum sağlayabilir. Yoğurda karıştırabilir, salatanıza dilimlenmiş ya da püre halinde sos olarak ekleyebilirsiniz. Evde yapacağınız hamburgerin ekmeğine sürebilir ya da fırın patatesin yanında Guacamole sos olarak servis edebilirsiniz. Kahvaltıda ekmek üzerine bal& avakado püresi de alternatifler arasında olsun. Damak tadına uygun tarifi bulana kadar şansınızı denemelisiniz.
İşte kahvaltı ve öğleden sonra ara öğünü için hazırlayabileceğiniz başka bir alternatif
Malzemeler
Hazırlanışı
Paylaş